Show

Komentari 6

Gitarist Queena pozitivan je na koronu: 'Nekoliko jako užasnih dana. Molim vas, čuvajte se'

Gitarist Queena pozitivan je na koronu: 'Nekoliko jako užasnih dana. Molim vas, čuvajte se'

U nizu objava objasnio je kako su se on i supruga zarazili. Opisao je i sve simptome koje je imao te kako se iz dana u dan nosi s bolešću. Pozvao je sve svoje obožavatelje na cijepljenje

Gitarist grupe Queen, Brian May (74), otkrio je da je pozitivan na koronavirus. Vijest je s obožavateljima podijelio na svojem Instagram profilu, a u nekoliko objava ispričao je kako se zarazio.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Da. Šokantan dan je konačno došao. Zastrašujuća dvostruka crvena linija. I da, molim vas, ne želim suosjećanje. Bilo je to zaista nekoliko užasnih dana, ali sam dobro i ispričat ću vam priču. Molim vas, čuvajte se. Ova stvar je nevjerojatno prenosiva. Zaista ne želite da vam pokvari Božić. S ljubavlju, Brian - napisao je u prvoj objavi u nizu.

Glazbenik je u dva videozapisa objasnio kako su se on i supruga Anita Dobson (72) zarazili. Iako su bili jako oprezni svih ovih mjeseci i cijepili su se s tri doze, prošlu su subotu odlučili otići na rođendanski ručak kod prijatelja.

Mislili su da ništa loše ne može proizići iz toga. 

- Činilo se da smo sigurni. Svi su se gosti testirali na koronavirus i bili su negativni. Što bi moglo poći po zlu? Nismo nosili maske - rekao je u videozapisu gitarist. 

Dva dana kasnije, u ponedjeljak, počeli su osjećati simptome. Tada su doznali da je osmero ljudi koji su bili na ručku pozitivno na virus. Sljedeći dan su se odlučili ponovo testirati i doznali su da su i oni pozitivni. 

- Oboje smo se loše osjećali, ja pogotovo. Nisam htio razgovarati s ljudima niti vidjeti ikoga, nisam mogao ni ustati iz kreveta. Imao sam i užasan kašalj - objasnio je May

Kaže da ne zna kako bi podnio bolest da se nije cijepio. 

- Moje tijelo ovako reagira zato što sam primio tri doze cjepiva. Ne znam kako bih to podnio da se nisam cijepio. Ne mogu vam dovoljno naglasiti koliko je važno da se cijepite ako još niste - rekao je i dodao da je zbog covida izgubio bliskog prijatelja.

Na Instagramu je zatim nastavio objavljivati o tijeku svoje bolesti objave u kojima opisuje kako je i kako napreduje njegovo ozdravljenje.

- Dan 7. Čini mi se da je covid-pozitivna crvena linija danas manje jaka. Osjećam da moj imunološki sustav, uz ogromnu pomoć triju Pfizerovih doza, sada pobjeđuje u borbi protiv napadača. Zato se nemojte bojati, postoji život nakon covida! Ali budite oprezni je ga ne želite dobiti, a ne želi ni vaša obitelj. Hvala na svim vašim porukama usprkos mojoj molbi da ne suosjećate sa mnom. Vrlo ih cijenim! - napisao je gitarist u opisu. 

Nakon što je objavio vijest, u komentarima su mu se odmah javljali obožavatelji s porukama podrške.

Glazbenik je preživio srčani udar, ozbiljnu alergijsku reakciju koje mu je tijelo imalo na liječenje, a ranije prošle godine ozlijedio se i u vlastitom vrtu. Nastradali su mu kuk i gluteus mišić. 

Najčitaniji članci