Obavijesti

Show

Komentari 165

'Gledatelji čuju samo pogreške, a ja bih mogla njih ispravljati...'

'Gledatelji čuju samo pogreške, a ja bih mogla njih ispravljati...'
14

Lidija već 15 godina radi kao profesorica hrvatskoj jezika, a gledatelji su je nekoliko puta u komentarima 'napali' kako se ne izražava pravilno. Ona je u razgovoru za 24sata objasnila tko je u pravu - ona ili gledatelji

VIDEO

Profesorica hrvatskog jezika i književnosti Lidija Stević (38) sama se prijavila u show "Brak na prvu" vjerujući da će tako pronaći pravu osobu za sebe, ali čini se da se to nije dogodilo jer je ovog tjedna napustila eksperiment. 

- Meni je dosta da se svaku noć osjećam loše i plačem. Plačem zato što je on takav kakav je i vjerojatno ne može biti drugačiji, plačem zato što sam ja onda odvratna prema njemu, plačem zato što ne znam bih li išla kući ili ne. Nisam se ovdje došla boriti s ovim demonima - rekla je Lidija pred ekspertima, a potom su ona i Alen Topić (43) odlučili da je njihovoj avanturi u ovom showu došao kraj.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Brak na prvu, Lidija 02:01

Lidija ne voli upoznavati ljude online ili u virtualnom svijetu, a po njoj se show razlikuje od toga. 

'Ozljeda me prikovala za krevet i nekad sam nosio dugu kosu'
'Ozljeda me prikovala za krevet i nekad sam nosio dugu kosu'

- Kada s nekim pričate online nikada ne znate tko je s druge strane. Ja ne mogu na taj način doživjeti nekoga dovoljno da bih mu vjerovala ili da mi se svidi. Moram osobu vidjeti uživo. Show se razlikuje od upoznavanja na društvenim mrežama i to prvo zbog stručnjaka, ali i svih testova i razgovora koje smo prošli - rekla nam je.

Već 15 godina radi u jednoj srednjoj školi kao profesorica hrvatskoj jezika, a kaže kako tijekom showa ima podršku učenika. 

- Moji učenici mene uvijek podržavaju, isto kao i ja njih. Cijelo ovo vrijeme imam njihovu podršku, a kada se počeo prikazivati show, javili su mi se mnogi moji bivši i sadašnji učenici i učenice - otkriva Lidija, koja ima puno hobija. Piše blog, pjesme, izrađuje nakit, bavi se uređenjem doma, pjeva, pleše, glumi, slika i fotografira...

Ekspert otkrio tajne: Kako smo spojili parove 'Braka na prvu'
Ekspert otkrio tajne: Kako smo spojili parove 'Braka na prvu'

-  U slobodno vrijeme, zapravo, radim jako puno stvari, ovisno o tome što mi se radi.  Kreativna sam osoba i imam mnogo hobija od izrade nakita preko izrade natalnih karti do izrade namještaja. Sve ovisi o mojoj inspiraciji, ali u zadnje vrijeme i nemam baš slobodnog vremena, jer po cijele dane radim školu na daljinu, ali ne žalim se, volim svoj posao - kaže Lidija.

Prvi blog pokrenula je 2002. godine, ali ne može se sjetiti otkud joj ideja za to.

Goga: 'Sin ne gleda show, nije bio oduševljen mojom prijavom'
Goga: 'Sin ne gleda show, nije bio oduševljen mojom prijavom'

- Oduvijek volim pisati pa je blog za mene nešto sasvim prirodno. Na svom blogu pišem o temama koje me u tom trenu okupiraju. Imam tematski različitih postova, a ponekad objavim i pjesmu. Pisanje je za mene ispušni ventil i način kako komuniciram s nekim stvarima koje su mi u glavi - priča.

Često razmišlja o tome da napiše i objavi svoju knjigu, ali kako najviše piše kratke priče i poeziju, nije uspjela sve sklopiti u zbirku.

- Pokušala sam napisati i roman, ali to je poprilično težak posao i nisam imala temu za roman koja bi bila zanimljiva čitateljima. Posljednjih dana intenzivno razmišljam o tome kako sad kada prođe emisija konačno imam zanimljivu temu za roman, a imat ću i vremena da ga napišem - rekla je Lidija. Nema specifičan žanr knjiga koji voli čitati, ali radije čita ženske autorice jer se s njima može više poistovjetiti. Kad ima loš dan, Lidiju smiruju šetnje prirodom, razgovori s dragim ljudima, meditacija i pozitivne afirmacije.

Prije dvije godine dobila je nagradu za najbolje osmišljenu novu riječ "zapozorje", a objasnila nam je i što ona znači.

- Nisam znala kako u jednom tekstu napisati 'u backstageu' te sam izmislila riječ zapozorje koju sam kasnije poslala na natječaj. Dakle, backstage se na hrvatskom jeziku kaže zapozorje, što ne znači da itko mora koristiti tu riječ, ako mu je draže neka koristi backstage - govori Lidija.

Alen: Nisam nigdje pogriješio, s Lidijom neću ostati u kontaktu
Alen: Nisam nigdje pogriješio, s Lidijom neću ostati u kontaktu

Nakon jednog razgovora kojeg su ona i Alen vodili s ekspertom Borisom Blažinićem, Lidija je u rečenici iskoristila riječ "čujenje", koja je zapela za uho gledateljima. Komentirali su kako ta riječ ne postoji i da se jedna učiteljica ne bi trebala tako izražavati. Pitali smo Lidiju što kaže na te komentare.

- Zanimljivo je kako gledatelji čuju samo moje jezične pogreške, a ja bih mogla ispravljati, ponekad čak i stručnjake, ali dobro. Objasnit ću vam za tu riječ oko koje se digla tolika halabuka. Dakle, ja sam svjesno rekla čujenje, jer sam htjela aludirati na pridjev čujan, a koji obilježava svojstvo nečega da se čuje. Time sam htjela naglasiti da Alen čuje, ali su mu moje potrebe ili riječi nečujne pa otuda rečenica da od Alena želim više čujenja - rekla je Lidija te se ispričala gledateljima na ovoj verbalnoj igri.

- Ja se inače igram riječima, to čine pisci, a to smiju činiti i profesori hrvatskog jezika - tvrdi.

Lidija je s Alenom pred kamerama imala turbulentan odnos. Smetao joj je njegov vulgaran rječnik, a nerijetko su se "častili" uvredama i pogrdnim nazivima. 

- Ti si tipični fejker, pomalo pasivno-agresivan. Zapravo, vučeš na mentalnog zlostavljača. Ja se tebe bojim, kad vidim taj tvoj luđački pogled, strah me što nemam neka vrata - nedavno je Lidija rekla Alenu te ga nazvala seksualnim manijakom i perverznjakom. Nije ni on nju štedio pa joj je rekao da može pred njim gola šetati, da je ne bi ni pogledao. Kada su razmislili o svim svađama koje su imali u proteklih nekoliko tjedana, Lidija i Alen zaključili su kako se među njima nikada ne može razviti ljubav i da je suludo dalje se truditi i ostajati u showu. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 165
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija
Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'