Obavijesti

Show

Komentari 2

Grace Kelly imala je sve, a život je izgubila u sumnjivoj nesreći

Grace Kelly imala je sve, a život je izgubila u sumnjivoj nesreći
1

Život je izgubila 14. rujna 1982. Grace i princ vraćali su se s proslave 25 godina braka, a navodno zbog moždanog udara princeza je izgubila kontrolu nad vozilom i sletjela s ceste u provaliju.

VIDEO

Grace Kelly bila je jedna od najpopularnijih glumica 20. stoljeća, a samom svojom pojavom bila je inspiracija mnogim redateljima poput Alfreda Hitchcocka. Na filmskom platnu postavila je temelje američke filmske industrije i naizgled živjela savršen život, no ipak nije sve bilo tako čarobno kakvim se doimalo. 

Profimedia

Rođena je 12. studenog 1929. godine, a nakon srednje škole je upisala Američku akademiju dramskih umjetnosti u New Yorku jer je željela postati glumica. Roditelji su se protivili toj ideji, no Grace se nije moglo odgovoriti od njezinog nauma. Radila je i kao model, a prvu zapaženiju ulogu imala je u filmu 'Točno u podne'.

Od filmske dive do princeze: Priča o prekrasnoj Grace Kelly
Od filmske dive do princeze: Priča o prekrasnoj Grace Kelly

Glumila je s najvećim imenima tog vremena. S Clarkom Gableom i Avom Gardner, a nakon nominacije za Zlatni globus započeo je njen uzlet. Hitchcock ju je smatrao svojom muzom, a uslijedile su uloge u 'Nazovi M radi umorstva' i 'Prozoru u dvorište'. Za ulogu u 'Provincijalki' osvojila je Oscara.

Prije nego što se udala, Grace Kelly je bila poznata po vezama sa starijim muškarcima. Nakon veze s profesorom Donom Richardsonom, Grace se spetljala s oženjenim glumcem Geneom Lyonsom, a nedugo nakon njega imala je aferu s Clarkom Gableom, koja joj je umalo uništila karijeru. 

Budućeg supruga princa Rainiera III. od Monaka upoznala je na setu filma 'Drž’te lopova' 1955. On je tada već bio u braku, no nekoliko mjeseci kasnije zaprosio je Kelly, a glumica je prije samog vjenčanja morala napraviti zdravstveni pregled kako bi se utvrdilo može li kneževini roditi nasljednike ili ne. Tzv. 'vjenčanje stoljeća' pratilo je 30 milijuna ljudi diljem svijeta, a Grace Kelly postaje princeza od Monaka. 

Novopečena princeza tada je odigrala i svoju posljednju ulogu prijestolonasljednice u filmu 'Visoko društvo', a nakon toga je zauvijek napustila glumu. Alfred Hitchcock 1964. godine ponudio joj je čak milijun dolara kako bi glumila u filmu 'Marnie', no bila je svjesna da bi povratak glumi značio izgon iz kneževine. Grace je rodila troje djece, sina Alberta te kćeri Caroline i Stéphanie.

'Princeza Grace Kelly tada mi je rekla da smo mi prijateljice'
'Princeza Grace Kelly tada mi je rekla da smo mi prijateljice'

Život je izgubila 14. rujna 1982., prije točno 38 godina. Grace i princ vraćali su se s proslave 25 godina braka, a navodno zbog moždanog udara princeza je izgubila kontrolu nad vozilom i sletjela s ceste u provaliju, no s godinama se razvio sve veći broj onih koji ne vjeruju u službenu verziju ove prometne nesreće već se priklanjaju brojnim teorijama zavjere oko toga tko je ustvari ubio princezu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin