Obavijesti

Show

Komentari 61

Harry i Meghan otvoreno u ratu s dvorom: 'Ne mogu ni zamisliti kroz što je prošla moja majka...'

Harry i Meghan otvoreno u ratu s dvorom: 'Ne mogu ni zamisliti kroz što je prošla moja majka...'

Kad su Harry i Meghan odlučili progovoriti o razlozima napuštanja dvora, kraljevska obitelj uzvratila je istragom protiv Meghan zbog zlostavljanja osoblja. Princ je sve napravio kako bi zaštitio suprugu

VIDEO

Intervju Oprah Winfrey s Harryjem i Meghan Markle, koji će u nedjelju, 7. ožujka, emitirati najprije u Americi, a dan kasnije i u Velikoj Britaniji, prikovat će uz TV ekrane stotine milijuna ljudi. 

POGLEDAJTE VIDEO: Harry i Meghan otvoreno u ratu s dvorom

Pokretanje videa...

Harry i Meghan 01:34

Slavna TV voditeljica razgovarala je s ovim bračnim parom, koji je prvi put nakon preseljenja 2020. u Kanadu, a zatim u SAD, progovorio o razlozima napuštanja kraljevske obitelji i dobro skrivanim obiteljskim odnosima. I hrvatski gledatelji moći će vidjeti cijeli razgovor u ponedjeljak navečer, a prenosit će ga RTL.

POGLEDAJTE INSERT VELIKOG INTERVJUA:

Na pitanje Oprah Winfrey kako bi palača mogla reagirati na intervju u kojemu Meghan iznosi svoju istinu Harryjeva supruga je odgovorila:

- Ne znam kako bi mogli očekivati da ćemo, nakon toliko vremena, i dalje šutjeti jer je palača imala aktivnu ulogu u plasiranju toliko laži o nama? Ako i postoji rizik da ovim razgovorom nešto izgubimo, mislim da je mnogo toga ionako već nepovratno izgubljeno.

Ovaj intervju samo je još jedan dokaz da se kraljevska obitelj nikad nije pomirila s Harryjevim izborom životne suputnice. Tome su pridonijeli i mediji, koji su nerijetko prema Meghan bili vrlo okrutni. Kad se saznalo da će Harry i Meghan progovoriti i o neugodnim detaljima života u kraljevskoj obitelji, britanski mediji najavili su da će dvor uzvratiti udarac. Ovih dana objavili su da se nastavlja istraga protiv Meghan, koju je osoblje Kensingtonske palače prijavilo zbog maltretiranja, nakon čega su dvije njezine asistentice u suzama napustile službu. 

Royal visit to Africa - Day Ten

Harry i Meghan Markle upoznali su se 2016. godine preko zajedničke prijateljice. Bio je to spoj na slijepo. 

- Nisam znala mnogo o njemu jer, kad živite u SAD-u, nemate predodžbu o važnosti kraljevske obitelji. Jedino što sam pitala prijateljicu bilo je: ‘Je li dobar čovjek?’.

“Kliknuli” su na prvu, pa su izašli na piće, a onda su se odmah dogovorili da se nađu i sutradan. I Harry je rekao kako je odmah znao da je Meghan ona prava. Mjesec dana kasnije već su kampirali u Bocvani. 

- Tih tjedan dana bili smo potpuno sami i bilo nam je to vrlo važno da se bolje upoznamo.

Commonwealth Day 2020

Tek četiri mjeseca poslije, u listopadu 2016., mediji su objavili da su u vezi. Tih prvih 5-6 mjeseci veze, kako su rekli, bilo im je predivno jer su uživali u privatnosti, no idila je ubrzo završila. Već u studenom Harry je molio novinare da “zaustave val zlostavljanja i uznemiravanja” njegove djevojke. Međutim, ova njegova izjava kao da je pojačala medijski pritisak. Počelo se čeprkati po njezinom privatnom životu, saznalo se da je već bila u braku i da je razvedena, da joj je otac alkoholičar a majka Afroamerikanka. Bitka s medijima se nastavila i Harry se opet obratio javnosti.

- Princ Harry zabrinut je za sigurnost supruge i duboko je razočaran što ju nije uspio zaštititi. Svjestan je da će neki reći kako je to ‘cijena koju mora platiti’ i da je sve ovo ‘dio igre’. Ovo nije igra, ovo je njezin i njegov život - objavili su Harryjevi glasnogovornici.

Meghan oštro napala kraljevsku obitelj: 'Ne znam zašto misle da ćemo mi šutjeti nakon svega...'
Meghan oštro napala kraljevsku obitelj: 'Ne znam zašto misle da ćemo mi šutjeti nakon svega...'

- Mnogi su pretpostavljali da ću biti spremna na ovakvu medijsku pažnju jer sam bila glumica i da sam trebala pretpostaviti što će se dogoditi. Ali nikad nisam bila dio tabloidne kulture, živjela sam mirnim i povučenim životom. U početku smo bili šokirani mnogim lažima koje su se plasirale u javnost, pa nismo htjeli čitati ni reagirati na objavljeno - rekla je Harryjeva supruga.

Vjenčali su se 19. svibnja 2018., a prethodio je novi val medijske hajke. Prednjačio je Daily Mail, koji nije skrivao antipatije prema Meghan. Pomogao im je i njezin otac Thomas Markle, koji se tri mjeseca prije vjenčanja dogovorio s britanskim paparazzom da će mu za određenu iznos novca otkriti kad ide krojaču na probu za odijelo koje će nositi na vjenčanju svoje kćeri i u kojem ju je trebao dovesti do oltara.  

Thomas Markle, Meghan Markle

Thomasove fotografije prodane su tabloidima za 100.000 funti. Nisu ga pozvali na vjenčanje, a Meghan je od tog trenutka zahladila odnose s ocem, od kojeg se njezina majka razvela 1987., kad je Meghan imala šest godina. Meghan nije pomogla ni polusestra Samantha, koja ju je nesmiljeno vrijeđala putem društvenih mreža. Nazivala ju je raznim pogrdnim imenima, poput Zlice od Opaka, pa Dutch-ass (“vojvotkinja od guzice”) i Duchess of Nonsense (“vojvotkinja od gluposti”).

Britanci: Zaustavite taj intervju, imajte malo srca bar zbog djeda
Britanci: Zaustavite taj intervju, imajte malo srca bar zbog djeda

Bračni par preselio se u Kensingtonsku palaču i 15. listopada 2018. javnost je saznala da vojvoda i vojvotkinja od Sussexa očekuju prvo dijete. Idilični život u kraljevskoj palači ipak je skrivao i mračne tajne. U siječnju 2020. godine šokirali su svjetsku javnost objavom da se namjeravaju odmaknuti od uloge radnih članova kraljevske obitelji. Nakon dugih pregovora kraljevska obitelj Windsor bračnom paru dopustila je privatni život i riješila ih svih kraljevskih obveza. Najnoviji protunapad dvora na Harryja i Meghan, istragu o zlostavljanju osoblja, bračni par doživio je kao smišljenu akciju dvora da neutralizira moguću štetu. Sigurno još dobro pamte kako je u javnosti odjeknula ispovijed Lady Diane 1995., nakon čega je postala jedna od omiljena diljem svijeta. 

Duke and Duchess of Sussex - Royal Highlights

- Razočarani smo klevetničkim prikazom vojvotkinje od Sussexa. Nije slučajno da su iskrivljene optužbe stare nekoliko godina baš sad isplivale u medije, nekoliko dana prije intervjua u kojem su Harry i Meghan trebali iskreno progovoriti o svojem iskustvu posljednjih godina - odgovorili su glasnogovornici Harryja i Meghan nakon najave da se protiv nje provodi istraga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...
NAŠALILA SE

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...

Ella Dvornik i Charles Pearce bili su u utorak na sudu u Puli, a oboje su se na svojim društvenim mrežama osvrnuli na ročište

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda
POTPUNO LEŽERNO

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda

Inače, i nedavno su ju fotografi uhvatili na ulicama grada, gdje je otkrila da ne izgleda savršeno kako često prikazuje na društvenim mrežama
Tamarina sestra blizanka otkrila za 24sata: 'Nije smekšala Filipa, morala je umanjiti svoje želje...'
PRIČALA NAM I O ODRASTANJU

Tamarina sestra blizanka otkrila za 24sata: 'Nije smekšala Filipa, morala je umanjiti svoje želje...'

Između Filipa i Tamare iz ‘Braka na prvu’ nije se još rodila ljubav. Njezina sestra blizanka Romana otkrila nam je što misli o Filipu i njihovom 'braku'