Obavijesti

Show

Komentari 34

Hrvat iz Seattlea: Vozio sam sina da prepozna Kurtovo tijelo

Hrvat iz Seattlea: Vozio sam sina da prepozna Kurtovo tijelo
8

Njegov rodni grad Aberdeen 2005. je na ulazu uz ime grada postavio i natpis "Come As You Are" u znak sjećanja na Kurta Cobaina. Nirvanu je Cobain osnovao zajedno s Hrvatom Chrisom Novoselicem

VIDEO

Kurt Cobain ubio se u svom domu u Seattleu 5. travnja 1994. godine, prije točno 25 godina. Pucao si je sačmaricom u glavu, a pokraj njegovog tijela pronašli su oproštajno pismo napisano crvenom tintom i posljednji album benda naziva 'In Utero'.

 

Pokretanje videa...

01:25

U trenutku njegove smrti Nirvana je bila na vrhuncu popularnosti, a Kurt Cobain je bio predvodnik cijele jedne generacije. Iza sebe je ostavio kćer Frances Bean Cobain (25) i suprugu Courtney Love (53). 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Posljednji nastup Nirvana je imala u Münchenu 1. ožujka 1994., a četiri dana ranije brojni Hrvati otišli su na njihov koncert u Ljubljanu. Chris Krist Novoselic, basist Nirvane porijeklom s otoka Iža, dao je tada intervju na hrvatskom za HTV. 

Mjesec dana kasnije, Kurtova smrt je sve šokirala. Sve o nastanku Nirvane prije nekoliko godina za 24sata opisao je Novoselicev otac Krsto.

- Sastajali su se i svirali u našoj garaži. Susjedi su me stalno zvali i vikali: ‘Mister Novoselic, ta buka je preglasna!’. Bili su to normalni klinci, zafrkavali su se i smijali kao i sva druga djeca. Mali Cobain je živio niz ulicu, malo dalje od nas, i stalno je bio kod nas poslije škole. Bio je miran i povučen, danas si ga pitao kako je a on bi ti sutra odgovorio da je dobro. Ali pokažeš mu šalicu i on o njoj napiše deset pjesama - rekao nam je Krsto Novoselić u intervjuu 2010. godine i prisjetio se dana Cobainove smrti.

1993 MTV Video Music Awards - Gibson Amphitheatre, Los Angeles

- Chris je bio kod nas doma, a Kurt u Seattleu. Čuli smo vijest na radiju, a Chrisa su ubrzo nazvali da ga dođe identificirati. Potreslo ga je to jako, zamolio je da ga ja odvezem u Seattle. Nisam mogao vjerovati - rekao nam je tada Krsto i istaknuo kako Kurt uopće nije bio depresivan.

Njegov rodni grad Aberdeen 2005. godine je na ulazu uz ime grada postavio i natpis "Come As You Are" u znak sjećanja na Kurta Cobaina. Fanovi se uz rijeku Wishkah svake godine okupljaju kako bi mu odali počast, a park uz rijeku postao je svojevrsni memorijal.

PA/Pixsell

"Kad smo iza pozornice, upale se svjetla i krene manično urlanje publike, na mene to ne djeluje na način na koji u tome uživa Freddie Mercury koji cvate i upija ljubav i obožavanje. Zavidan sam mu na tome. Činjenica je da te ne mogu prevariti, nikoga od vas. Najgora mi je misao da varam ljude jer se pretvaram da se 100 posto zabavljam (...) Frances i Courtney, bit ću na vašem oltaru. Courtney, molim te, nastavi živjeti za Frances. Njezin život će biti mnogo sretniji bez mene. Volim vas. Volim vas", stoji u jednom odlomku pisma kojeg je napisao prije samoubojstva.

NE TREBA IM VJEROVATI: Ovo su najzlobniji horoskopski znakovi, iako će vas na prvu prevariti

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Antonia Dora Pleško pokazala svoje roditelje: Njezinu majku usporedili sa slavnom glumicom
EMOTIVNA OBJAVA

Antonia Dora Pleško pokazala svoje roditelje: Njezinu majku usporedili sa slavnom glumicom

Mlada pjevačica pokazala je fotku svojih roditelja s njihova vjenčanja, a onda i svoju. Brojne obožavatelje je raznježila objavom

Mama Aleksandre Prijović je na njen koncert povela svog dečka
NISU KRILI SREĆU

Mama Aleksandre Prijović je na njen koncert povela svog dečka

Aleksandra Prijović sinoć je uživala s nekoliko tisuća fanova u Rijeci, a tik do bine bili su njezini baka i djed te mama Borka koja je došla s dečkom
Filip iz 'Braka na prvu': 'Alan ima razloga biti ljubomoran na mene. On je mali lažljivi miš'
NIJE GA ŠTEDIO

Filip iz 'Braka na prvu': 'Alan ima razloga biti ljubomoran na mene. On je mali lažljivi miš'

Danijela je Filipa stavila na prvo mjesto u zadatku, a on je komentirao što misli o situaciji između nje i Alana