Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
2 komentara

Ispred HNK ništa novo, opet su veliki redovi za balet 'Orašar'

Margareta Petrovna Froman postavila je prvi put Orašara u zagrebačkom HNK 1931. godine. Premijera ovog novog, koreografa Malakhova bit će 29. studenog. Planirano je 20 izvedbi, što je više nego dosad

Zagreb: Počela prodaja ulaznicac za predstavu Orašar
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
2 komentara

U ovo doba godine već tradicionalno ispred zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta ogromni redovi. Razlog je svake godine isti, tog prvog ponedjeljka u studenom: počele je prodaja ulaznica za 'Orašara'.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Prvi dan ulaznice će se prodavati isključivo na blagajni HNK, zbog naših vjernih posjetitelja koji nemaju internet, a od utorka će se moći kupiti i na blagajni i putem interneta - objasnila je intendantica Dubravka Vrgoč

Foto: Promo/HNK

Margareta Petrovna Froman postavila je prvi put Orašara u zagrebačkom HNK 1931. godine. Premijera ovog novog, koreografa Vladimira Malakhova (51), bit će 29. studenog. Planirano je 20 izvedbi, što je više nego dosad.

DJECA JU OBOŽAVAJU Jubilarna predstava: Vještica na operi u zagrebačkom HNK

- To je svakako jedan poseban izazov, osobni i profesionalni. Ne želim puno otkrivati, ali misao vodilja bila nam je da očaramo publiku. Ako toga ne bude, znači da nismo uspjeli - rekao je Malakhov.

Zagreb: Počela prodaja ulaznicac za predstavu Orašar | Autor: Emica Elvedji/PIXSELL Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Posebno sretan zbog njegova postavljanja 'Orašara' je ravnatelj baleta Leonard Jakovina. On mu je mentor i prijatelj.

- Imao je jako velik utjecaj na mene. U posljednjih 30 godina on je jedan od najboljih 10 baletnih umjetnika. Čast je da smo ga 'oteli' mnogim svjetskim kazalištima. Bi će ovo jedan novi 'Orašar' - objasnio je Jakovina.

POGLEDAJTE SERIJAL 'ZENZACIJA':

Naši partneri pišu
Message