Show

Komentari 2

Ivan Dečak i Massimo dobitnici su prve nagrade 'Rajko Dujmić'

Ivan Dečak i Massimo dobitnici su prve nagrade 'Rajko Dujmić'

Gledali smo što je tko izdao prošle godine, kako zvuče, pa onda u obzir uzeli struku, odnosno gledali tko je ušao u finale za nagradu Porin, a gledali smo i kako publika reagira, rekao je Zoran Škugor

Zoran Škugor idejni je tvorac nagrade “Rajko Dujmić”, koju dodjeljuje glazbeni institut Artist on Globe.

POGLEDAJTE VIDEO

U Zagrebu su jučer proglašeni prvi dobitnici, za pop pjesmu godine, a nagrađuju se izvođač i autor.

Za veliki hit “Mali krug velikih ljudi” kao autor nagradu je dobio Ivan Dečak, a izvođač Massimo Savić.

- Gledali smo što je tko izdao prošle godine, kako zvuče, pa onda u obzir uzeli struku, odnosno gledali tko je ušao u finale za nagradu Porin, a gledali smo i kako publika reagira - započeo je.

- ‘Mali krug velikih ljudi’ je tu bila bez konkurencije, na YouTubeu je lani imala skoro dva milijuna pregleda - objasnio nam je Škugor.

Rajko Dujmić preminuo je lani, a povijest će ga pamtiti kao jednog od najvećih glazbenika na ovim prostorima, autora brojnih hitova te, uostalom, i našeg jedinog eurovizijskog pobjednika.

- Rajko i ja bili smo prijatelji više od 40 godina. Zaslužio je opusom, tiražama i tragom koji je ostavio iza sebe da se nagrada zove po njemu. Ona će se nastaviti, idemo dalje, pratit ćemo što se dešava u hrvatskoj glazbi - rekao je Škugor i nastavio:

- Puno ljudi je zvalo kako da se prijavi, ali mi nemamo prijave. Poštovat ćemo struku što misli i publiku kako prihvaća pjesmu, tako ćemo izabrati pobjednike. Mi u ovome nemamo nikakvih interesa - zaključio je.

Najčitaniji članci