Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
17 komentara

Opet su 'pogodili': Simpsoni predvidjeli kraj epizode 'GOT-a'

Jedna scena pokrenula je pravu raspravu na društvenim mrežama. U njoj poznata obitelj Simpson iz velikog dvorca gleda kako njihov voljeni grad spaljuje bijesni zmaj.

Foto: HBO/Screenshoot
17 komentara

Humoristična serija 'The Simpsons' emitira se već više od 25 godina, a neki dijelovi iz jedne od najpopularnijih serija na svijetu imaju dosta sličnosti s događajima iz svijeta. Osim što su na neki način predvidjeli ebolu, skandal na predsjedničkim izborima, rat u Siriji, Simpsoni su, prema mišljenju obožavatelja serije 'Igra prijestolja', predvidjeli i jednu scenu iz popularne serije

POGLEDAJTE VIDEO: 

Naime, tijekom 2017. gledatelji su imali priliku vidjeti kako se scenaristi Simpsona zezaju s incestuoznom vezom Jaimea and Cersei, ali i sa zloglasnim zmajevima. No, jedna scena pokrenula je pravu raspravu na društvenim mrežama. U njoj poznata obitelj Simson iz velikog dvorca gleda kako njihov voljeni grad spaljuje bijesni zmaj. 

Foto: promo

U jučerašnjoj petoj epizodi osme sezone GOT-a nije nedostajalo akcijskih scena, od mačevanja do riganja vatre, a scena u  kojoj je 'Majka zmajeva' spalila cijeli grad kako bi njime vladala podsjetila je gledatelje na scenu spornu scenu iz Simpsona. 

Vatru nisu izbjegli Stradun, Crkva sv. Vlaha, kao ni brojne uske uličice u samom centru grada. Zmaj se 'okomio' i na dubrovačke gradske zidine pa su 'gorjele' tvrđave Minčeta i Lovrijenac.

Foto: promo

Ovo nije prvi put da su Simpsoni predvidjeli događaje iz svijeta. Pa, krenimo redom: 

Ebola 

U epizodi iz 1997. godine, Marge bolesnom Bartu za čitanje daje knjigu 'Curious George and the Ebola Virus'. Na naslovnici je majmun, životinja koja prenosi virus. Mnogi taj trenutak povezuju s izbijanjem epidemije početkom 2015.godine.

11. rujna 2001. godine

Ovo je 'proročanstvo' za koje se uvijek 'uhvate' teoretičari zavjera. Naime, u epizodi iz 1997. godine Lisa Bartu pokazuje časopis s istaknutom cijenom od 9 dolara. Uz brojku pak stoje dva nebodera srušena u terorističkim napadima 2001. godine. Teoretičari su ih brzo protumačili kao dvije jedinice i tako su došli do brojke 911 - brojke kojom se označava teroristički napad s obzirom da se dogodio 11.9.

Foto: HBO/Screenshoot

Skandal na predsjedničkim izborima

U epizodi iz 2008. godine uvodna špica pokazuje Homera koji pokušava glasati na uređaju predviđenom upravo za to. Njemu se pak dogodilo ono što se događalo na pravim izborima četiri godine kasnije - uređaji za glasanje su se 'zamrzli' i moguće je bilo glasovanje za isključivo jednog kandidata.

Pametni satovi

Da vam je netko 1995. godine rekao da ćete snažna računala i softvere imati u sićušnim uređajima poput pametnih telefona i pametnih satova, vjerojatno biste mu se samo nasmijali. No, Simpsoni su pametne satove predvidjeli još davne 1995. godine.

Foto: HBO/Screenshoot

NSA prisluškuje cijeli svijet

Godine 2013. Edward Snowden razotkrio je nevjerojatne razmjere prisluškivanja u svijetu. NSA ne samo da je prisluškivala milijune Amerikanaca, već i ljude diljem svijeta, a pošteđeni nisu bili ni ponajveći lideri svijeta.

Simpsoni su to pak predvidjeli još 2007. godine. Tada je Lisa upozorila Marge i Barta da ne bi trebali pričati tako glasno, da bi joj Marge odgovorila 'kako vlasti sigurno ne prisluškuju baš sve.' Nakon toga je uslijedio kadar ogromnog centra za prisluškivanje.

Dugovječnost Rolling Stonesa

U epizodi iz 1995. godine Lisa na zidu ima poster slavnih Stonesa prema kojemu su bili na turneji 'Invalidska kolica' 2010. godine. Iako tada vjerojatno ni sami autori nisu vjerovali da će 'djedice' rock'n'rolla izdržati toliko dugo, oni luduju još i danas - pet godina nakon godine na posteru.

Rat u Siriji 

Sirija je danas, baš kao i Libija ili Irak , zemlja razorena do neprepoznatljivosti, a Simpsoni su još 2001. godine predvidjeli izgled zastave pobunjenika koja je istaknuta na vratima automobila.

ROĐENJE SINA GA JE DOKRAJČILO? Meghan sad mora biti jaka, Harry se slomio

Naši partneri pišu
Message