Obavijesti

Show

Komentari 5

'Kafić Uzdravlje' najgledaniji je sitcom 80-ih i 90-ih: Evo gdje su glavni glumci hit serije danas

'Kafić Uzdravlje' najgledaniji je sitcom 80-ih i 90-ih: Evo gdje su glavni glumci hit serije danas
5

Jedna od najpoznatijih komičnih serija prošlog stoljeća na televiziji se emitira i danas, a mlađe generacije obožavaju ju kao i one starije. Neki od glumaca uspješno su nastavili svoje karijere

VIDEO

Legendarna komična serija 'Kafić Uzdravlje' bila je jedan od najgledanijih sitcoma 80-ih i 90-ih godina prošlog stoljeća. Prvu su epizodu gledatelji iza malih ekrana mogli pogledati 1982. godine, a serija je nedavno proslavila 40. godišnjicu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Glupiraju se na jahti. VIDEO

Uspjeh serije u početku je bio upitan te su mnogi mislili da se neće dugo nastaviti snimati, međutim, emitirala se punih 11 godina, a prikupila je i brojne obožavatelje. 'Kafić Uzdravlje' gledao se i u Hrvatskoj, a reprize se na televizijskim programima puštaju i danas. Serija je naposljetku osvojila 26 Emmyja, a nominirana je bila nevjerojatnih 117 puta.

Woody Harrelson pio je kobrinu krv s Michaelom J. Foxom: 'Uh, pomiješali smo je s viskijem...'
Woody Harrelson pio je kobrinu krv s Michaelom J. Foxom: 'Uh, pomiješali smo je s viskijem...'

Mjesto radnje serije bilo je u kafiću nazvanom 'Uzdravlje' u Bostonu, a gledatelji su imali priliku upoznati zaposlenike i lokalne stanovnike čije su zanimljive interakcije nasmijavale cijeli svijet.

Jednu od glavnih uloga imao je Ted Danson (74), koji je utjelovio lika Sama Malonea, barmena i vlasnika kafića. Ted je 80-ih i 90-ih godina, uz to što se bavio glumom, bio poznat i zbog svojeg atraktivnog izgleda koji je zaludio žene u cijelom svijetu. Ted se i danas bavi glumom, a jednu od posljednjih uloga imao je u popularnoj seriji 'Dobro mjesto', koja je s emitiranjem krenula 2016. godine. Posljednja epizoda prikazana je 2020., nakon četiri sezone.

USA - 36th Annual American Cinematheque Awards - Beverly Hills

Dansonov ljubavni život bio je poprilično buran, glumac se oženio čak 3 puta. 1970. godine vjenčao se s Randy Danson, s kojom je u braku bio 5 godina. Samo dvije godine nakon razvoda vjenčao se s Casey Coates, o kojoj se nekoliko godina brinuo, nakon što je tijekom rađanja doživjela moždani udar. Par je nešto kasnije posvojio još jedno dijete. Nakon Casey se nagađalo da je glumac u vezi sa zvijezdom Whoopy Goldberg, ali to nikada nije bilo potvrđeno. Ted je danas u sretnom braku već 26 godina s glumicom Mary Steenburgen.

Rovinj, Korčula i Dubrovnik su omiljene destinacije slavnih na Jadranu, evo tko je sve došao
Rovinj, Korčula i Dubrovnik su omiljene destinacije slavnih na Jadranu, evo tko je sve došao

U prvih pet sezona serije gledatelji su imali priliku upoznati i lik Diane Chambers, koju je utjelovila glumica Shelley Long (73). Shelley je nakon 'Kafića Uzdravlje' nastavila s glumom, a jedna od posljednjih uloga bila joj je u nekoliko epizoda 'Moderne obitelji'. Long danas rijetko izlazi u javnost, a njezino nedavno pojavljivanje je zabrinulo obožavatelje koji govore da zvijezda izgleda neprepoznatljivo. Početkom 2000. imala i teško razdoblje u životu, često se drogirala, a jednom prilikom se i predozirala. Njezina obitelj je tada izjavila da je 'tužno vidjeti ženu od 55 godina koja izgleda kao da ima 90'. 

Jedna od konobarica u 'Kafiću Uzdravlje' bila je i Carla Tortelli, koju je glumila Rhea Perlman (74). Rhea je također nastavila s glumom, a imala je brojne uloge većinom u televizijskim serijama. Veliku ulogu imala je u kultnom filmu 'Matilda', čiji je redatelj Rhein bivši suprug Danny DeVito. Sljedeće godine pojavit će se u najavljenom filmu 'Barbie', uz Margot Robbie i Ryana Goslinga. Rhea je bila u dugogodišnjem braku s poznatim glumcem Dannyjem DeVitom, vjenčali su se 1982. godine. Nakon 30 godina braka par se odlučio razvesti, iako nikada nisu službeno potpisali papire za razvod. Bivši supružnici zajedno imaju troje djece.

Los Angeles: Premijera filma Dumbo

Glumac Woody Harrelson (61), u 'Kafiću Uzdravlje' igrao je ulogu konobara Woodyja Boyda. Danas je Harrelson jedan od najpoznatijih glumaca na svijetu, koji je nekoliko puta bio nominiran za nagradu Oscar. Njegova karijera puna je uspješnih filmova i serija, a neki od najpoznatijih su 'Zombieland', 'Majstori iluzije', 'Veza bez obveza' i još mnogi drugi. Woody je također imao burne ljubavne veze, a prvu suprugu Nancy Simon ostavio je zbog sadašnje supruge Laure Louie, koju je u početcima veze neprestano varao. Ipak, što se tiče ljubavnog života, odlučio se smiriti te se posvetio Lauri i njihovoj djeci.

13th Governors Awards in Los Angeles

U seriji je glumila i Kirstie Alley, koja je, potvrdila je njezina obitelj, preminula u 71. godini od raka. 

- S tugom vas obavještavamo da je naša nevjerojatna, hrabra i voljena majka umrla nakon borbe s rakom, koji je tek nedavno otkriven - objavila su njezina djeca, William True Stevenson i Lillie Price Stevenson pa dodali: 

- Umrla je okružena članovima najuže obitelji. Ustrajno se borila protiv bolesti. Koliko god je bila nevjerojatna na filmskom platnu i na ekranu, bila je još nevjerojatnija majka i baka. 

Više o Kirstie Alley pročitajte OVDJE

Contestant Kirstie Alley arrives as the reality show 'Celebrity Big Brother' starts, in Elstree
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Najveći skandal u 'Milijunašu': Osvojio je milijun varajući sa ženom, pogledajte taj trenutak
VIDEO

Najveći skandal u 'Milijunašu': Osvojio je milijun varajući sa ženom, pogledajte taj trenutak

Britanac Charles Ingram (59) je u rujnu 2001. točno odgovorio na finalno pitanje kviza, ali na kraju nije dobio ništa jer se pokazalo da je varao pred očima publike, voditelja i gledatelja

Aleksandra Prijović izvela je čak tri gosta na binu, za jednim svi 'poludjeli': 'Čovječe, što radiš...'
TREĆI KONCERT U ARENI

Aleksandra Prijović izvela je čak tri gosta na binu, za jednim svi 'poludjeli': 'Čovječe, što radiš...'

Prijović je zabavljala publiku u Varaždinu i treću noć zaredom, a na sceni su joj se pridružile tri glazbene zvijezde, MC Stojan, Andreana Čekić i Dejan Kostić
Mama Hajdukovog golmana plesom je proslavila rođendan: 'Godine jedva prate moj tempo'
VELIKO SLAVLJE

Mama Hajdukovog golmana plesom je proslavila rođendan: 'Godine jedva prate moj tempo'

Za svoj poseban dan Renata Lovrinčević Buljan je odjenula usku haljinu, a na zabavi imala je tortu i puhala svjećice. U jednom trenutku pridružila se i DJ-u pa zaplesala