Obavijesti

Show

Komentari 49

Kćer B. Oreškovića: Hvala glumcima koji nisu došli...

Kćer B. Oreškovića: Hvala glumcima koji nisu došli...
12

Nakon komemoracije za Božidara Oreškovića u zagrebačkom HNK njegova kći Sonja kući je otišla ljutita jer se gotovo nitko od glumaca nije pojavio

VIDEO

Htjela bih se zahvaliti svim tatinim kolegama glumcima koji nisu došli na komemoraciju. To je užasno, više nikad neću ući u kazalište, ni ja ni moje prijateljice, kazala je ljutita i razočarana Sonja, kći Božidara Oreškovića nakon komemoracije u HNK. Nakon toga je sa sestrama Larisom i Dinom napustila kazalište.
- Ja je isto razumijem, ovo zaista nije bio lijep prizor - rekla je Sanja Ivić, ravnateljica drame zagrebačkog HNK, misleći na gotovo prazno gledalište.
- Mnogi glumci imaju opravdane razloge jer su na Dubrovačkim ljetnim igrama, na Brijunima, a i zbog prosvjeda radnika Croatia Airlinesa ovih dana se bilo teško vratiti u Zagreb, ali to, naravno, ne mogu reći njegovoj kćeri koja je izvan sebe, a i ima potpuno pravo. Dio kolega je u Zagrebu, no oni jednostavno nisu mogli doći ovamo jer je Božo otišao na tako ružan način. Mnogi se ne mogu s time suočiti. Kolega Aćimović jedva je pristao održati govor - zaključila je ravnateljica Ivić. Božidar Orešković u subotu je pronađen obješen u šljiviku nedaleko od njegove kuće u Kozjači. Šuška se kako se nije mogao nositi s financijskim dugovima pa je zbog toga počinio samoubojstvo. Nakon toga mnogi kolege, poznanici i glumci ostali su šokirani. Međutim, rijetki su u petak u podne došli u zagrebački HNK. Pored obitelji, u prvom redu HNK-a sjedili su Milan Bandić i Duško Ljuština. Božidar Orešković, koji je preminuo sa 67 godina, bio je cijenjeni glumac koji se proslavio mnogobrojnim ulogama poput Riđana u 'Kapelskim kresovima', partizana Brice u 'Mačak pod šljemom' te fakina Klempe u 'Inspektoru Vinku'.
- Za Božu me vežu mnoge prve uloge u životu. Prve uloge u kazalištu, u filmu pa čak i prva vožnja u BMW-u. U početku sam se osjećao zbunjenim pokraj njega. Nije bilo lako stati kraj tako velikog glumca. On je bio čovjek uz kojeg je sve bilo lako. S njim se komuniciralo bez okolišanja i iskreno. Davao mi je podršku i bio je tu kad mi je trebalo. Mnogi kolege kažu isto o njemu. On je jednostavno bio čovjek uz kojeg se osjećate dobro. Ne znam da li je znao koliko smo mu zahvalni. Nadam se da zna i da smo mu vratili bar dio one brige koju je on davao nama. Hvala ti Božo - rekao je drhtavim glasom glumac Dejan Aćimović koji je održao govor na komemoraciji za glumca Božidara Oreškovića. Nakon govora, Dejan je prekrio lice rukama i sa suzama napustio pozornicu. Božidar je u srijedu sahranjen, a u petak mu je organizirana komemoracija u zagrebačkom HNK u kojem je glumio 42 godine. U polupraznom gledalištu pred završetak komemoracije pojavio se i Špiro Guberina.
- Bio je divan čovjek i veliki glumac. Bili smo prijatelji. Znate, mi glumci smo više skloni tome da živimo analizirajući tuđe živote nego svoj vlastiti. Možda nas zato lakše uhvati žuta minuta, a to se dogodilo Boži, ne znam što bih vam više rekao - kazao je Špiro sa suzama u očima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...