Obavijesti

Show

Komentari 33

Kesovija: Koncert ću odgoditi, ali sinu ću otići na srebrni pir

Kesovija: Koncert ću odgoditi, ali sinu ću otići na srebrni pir
3

TEREZA LAVLJEG SRCA Pjevačica je zbog sepse četiri dana u bolnici. Sluša liječnike, ima apetit i želi što prije ozdraviti. Kolege i prijatelji je svaki dan nazivaju

VIDEO

Dobro sam, ali na predblagdanskom koncertu u kinu Europa, 18. prosinca, ipak neću pjevati. Moram obaviti pretrage, piti antibiotike i ne znam kad će me pustiti kući, rekla je Tereza Kesovija (76). Pjevačica nekoliko dana nije mogla skinuti visoku temperaturu. Bila je umorna i osjećala se loše te je otišla liječniku. Rekli su joj da ponovno, baš kao i prije tri mjeseca, ima sepsu. Već četiri dana leži na zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti.

- Nitko ne može reći koliko ću biti u bolnici, ali ovaj ću vikend, na proslavu 25 godina braka svog sina Alana i njegove supruge Ljiljane svakako doći. Tražit ću da me puste, makar morala potpisati da izlazim na vlastitu odgovornost. Netko će autom doći po mene, a ja ću se toplo odjenuti i potom vratiti u bolnicu - kaže Tereza.

Dodaje da je puno prijatelja i kolega posjećuje jer bolest nije zarazna. Sluša liječničke upute jer, ističe, sepsu treba izliječiti, a ne zaliječiti. Tereza zvuči umorno, no snagu joj daju njezini prijatelji, koji je često nazivaju. Uvjereni su da će i ovu bolest pobijediti jer njihova je Tere, kažu, borac.

- Zvao sam je i baš smo se dobro nasmijali. Htio sam je zabaviti, da zaboravi gdje je. Što ću je gnjaviti glupim pitanjima, savjetima, kad je smijeh najbolji lijek - kaže Kemal Monteno (66). Sarajlija dodaje da zna kako se Tereza sad osjeća jer je prije četiri dana otpušten na kućnu njegu nakon transplantacije bubrega. Zato nije htio s njom razgovarati o bolesti nego o vedrijim temama. Tereza mu se obradovala i rekla da najviše voli kad je on nazove.

Tomislav Miletic/PIXSELL

- I meni su, dok sam bio u bolnici, najgori bili oni koji bi došli pa pričali ‘E, imao je moj susjed slično iskustvo’. Svi su pametni kad je tuđa koža u pitanju. Dođu, gnjave, plaše pričama kako je bilo njihovoj babi ili stricu - govori Monteno.

- I kad je bilo najgore, Tereza bi uvijek govorila da je dobro. Nikad se ni na što nije žalila. Prijateljima je to bilo drago čuti, neprijateljima nije. Ali ona se zna nositi sa svime i svačime - hvali je Kemal. Tereza je zbog trovanja krvi i prije tri mjeseca ležala na Infektološkom odjelu dubrovačke bolnice. Prije šest godina zbog tumora su joj odstranili bubreg. Imala je i četiri operacije glasnica i dva tumora u uhu.

- Sve je bolesti pobijedila, pa će i ovu. Sigurno se neće predati, a ja joj želim brz oporavak - kaže Miro Ungar (77), bivši muž glazbene dive.

I njegova sadašnja supruga Sara (35) Terezi želi brz oporavak jer je, često je govorila, iznimno cijeni kao pjevačicu i kao osobu. Za zdravlje starije kolegice zabrinuta je i Radojka Šverko (66), no ona je, kaže, ne zove jer ne želi smetati.

- U bolnicama se liječi i pacijentima tad treba mir. Tereza zna da ima moju podršku, tu sam ako joj bilo što zatreba. Za lijepe riječi i emocije bit će vremena kad se malo oporavi i izađe iz bolnice - rekla je Šverko, koja s Terezom i Gabi Novak nastupa u triju Dive.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin