Show

Komentari 266

Kevin Spacey će glumiti Franju Tuđmana u Sedlarovu filmu?! 'Razgovaramo o tome...'

Kevin Spacey će glumiti Franju Tuđmana u Sedlarovu filmu?! 'Razgovaramo o tome...'

Boravak u Zagrebu započeo je večerom u restoranu Mano gdje su jeli ribu, u planu im je prošetati Zagrebom i otići na Fuliranje. Kako doznajemo, razgovarat će i o poslovnoj suradnji na filmu o Tuđmanu...

- Veseli me što je Kevin došao u Hrvatsku, prijatelj mi je 15 godina i prvi put je u Zagrebu, ispričao nam je redatelj i producent Jakov Sedlar.

On i sin Dominik hrvatski su domaćini holivudskom glumcu Kevinu Spaceyju (62) koji je u četvrtak poslijepodne sletio u zagrebačku Zračnu luku Franjo Tuđman. Spacey je u Hrvatskoj bio već dva puta, a njegov posjet Hvaru 2008. obilježili su divlji tulumi.

Oscarovac Kevin Spacey sletio u zračnu luku dr. Franjo Tuđman

Dvostruki oskarovac, koji je posljednjih godina poznatiji po skandalima, optužbama i suđenjima za seksualno zlostavljanje u Hollywoodu nego po glumačkim uspjesima, sa Sedlarima će provesti novogodišnje praznike.

- Boravak u Zagrebu započeo je večerom u restoranu Mano gdje smo jeli ribu - ispričao nam je Sedlar.


- U petak ćemo se družiti, napraviti 'đir' po gradu. Kevin odsjeda u hotelu Esplanade, tako da ćemo sigurno svratiti na Fuliranje, pokazati mu Advent, bit će gost na ručku u našoj obiteljskoj kući, obići ćemo najpoznatije zagrebačke restorane i kafiće, a možda odemo i na kratki izlet u Opatiju - ispričao nam je filmaš. Za doček nove, dodaje, još nisu sigurni, ali vjerojatno će slaviti u nekoj kućnoj varijanti.

No, kako smo doznali iz više izvora, Sedlar sa Spaceyjem treba razgovarati i o mogućoj poslovnoj suradnji. Redatelj navodno priprema projekt povodom stote godišnjice Tuđmanova rođenja koja se obilježava sljedeće godine, a Spaceyju se nudi upravo uloga prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana!

- Razgovaramo o tome - kratko nam je potvrdio Jakov Sedlar na naš upit ne otkrivajući detalje.


Spacey je posljednjih nekoliko godina suočen s brojnim optužbama za seksualno zlostavljanje. Javilo se više od 15 žrtava koje su ga optužile. Ukupno je imao šest optužnica, ali su se stvari zakomplicirale tijekom izvođenja dokaza pa su tako prekinuti svi kazneni postupci protiv njega. Ipak, morao je platiti odštetu od 31 milijun dolara produkcijskoj kući Media Rights Capital zbog kršenja pravila, odnosno teških optužbi djelatnika na seriji Kuća od karata za neprimjereno seksualno ponašanje glumca.

U toj seriji Spacey glumi beskrupuloznog predsjednika Amerike Franka Underwooda, koji se u vrh politike probijao manipulacijama, lažima i ubojstvima.

Najčitaniji članci