Obavijesti

Show

Komentari 26

'Kićo me molio da napišem tu pjesmu pa sam jedan dan sjeo za kompjuter, on ju je uglazbio'

'Kićo me molio da napišem tu pjesmu pa sam jedan dan sjeo za kompjuter, on ju je uglazbio'
4

Kako su rekli autori, pjesmi je dodatnu dimenziju dala klapa Sveti Juraj, Hrvatske ratne mornarice, koji je pjevaju a capella svake godine u vukovarskoj bolnici, na dan obilježavanja godišnjice pada Vukovara

VIDEO

Pjesma zapravo ima dva imena. Autor teksta Željko Krznarić nazvao ju je 'Otiš'o je otac moj polako', ali su ju slušatelji počeli zvati 'Otiš'o je s mirisima jutra', pa smo se Željko i ja dogovorili da ćemo ostaviti to ime, prisjetio se Kićo Slabinac u jednoj televizijskoj emisiji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Kićo Slabinac 01:03

- Pjesma se rađala godinama. Moj otac je umro 1980. godine i o njegovom odlasku sam pričao na jednom koncertu u Petrinji gdje je tad živio Željko Krznarić, inače moj dragi prijatelj - rekao je Kićo koji se prisjetio da je njegov otac bio teško bolestan i ležao je u krevetu.

Pozvao je jednog dana cijelu obitelj i rekao im da se želi oprostiti od njih jer da više nema snage i ne da mu se živjeti.

- Baš tako je rekao - jednostavno i smireno. Sa svakim je porazgovarao, a kad su svi otišli, sat vremena kasnije, oko sedam navečer je zauvijek zaspao - rekao je Kićo.

Željko Krznarić je rekao da ga se Kićina priča jako dojmila.

'Divna crna žena' se oglasila nakon verbalnih napada: 'Kićo je jedini koji me istinski volio'
'Divna crna žena' se oglasila nakon verbalnih napada: 'Kićo je jedini koji me istinski volio'

- U to vrijeme moj je otac još bio živ, ali me Kićo stalno molio da napišem taj tekst pa sam jedan dan sjeo za kompjuter, napisao tekst, Kićo je uglazbio i ona je iz nas 'izašla' u jednom dahu. Jedina izmjena bila je umjesto 'crni šešir visi pokraj vrata' u 'stari šešir visi pokraj vrata' - ispričao je.

- Dvije godine sam ga molio da napiše tu pjesmu. Pričali smo o našim očevima kako je ta generacija bila čvrsta, postojana koja je iz ničega stvorila kuću, imanje, pobrinula se za obitelj. I nakon dvije godine molbi Željko je napisao tu pjesmu. Čim sam je pročitao, potekle su mi suze. Rekao sam – Kruno – sad napiši glazbu jer je tekst prava poezija. Osjetio sam da sam pogodio s glazbom čim sam čuo kako su to tamburaši odsvirali. Kad sam u Croatia Records donio probnu snimku pred komisiju, najprije su žene jedna po jedna izlazile plakati. Danas je obratno – danas u publici plaču muškarci - rekao je Kićo prije nekoliko godina.

Kako su rekli autori, pjesmi je dodatnu dimenziju dala klapa Sveti Juraj, Hrvatske ratne mornarice, koji je pjevaju a capella svake godine u vukovarskoj bolnici, na dan obilježavanja godišnjice pada Vukovara 18. studenog.

- Stvorili smo pjesmu koja će nas sigurno nadživjeti - rekao je tada Kićo koji će ostati u sjećanju po mnogim evergreenima.

Iako je nastala sredinom 90-ih, pjesma je dobila spot tek 20 godina kasnije. Do danas je na YouTubeu prikupila 1.900.000 pregleda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin