Obavijesti

Show

Komentari 36

Kike ni treći put u Izazovu šefa kuhinje nije osvojila imunitet

Kike ni treći put u Izazovu šefa kuhinje nije osvojila imunitet
3

Kuhari su sve bolji i bolji, full je teško dobiti isti ocjene. Osjećam pritisak pinkicu, izjavila je Kike na početku. Chef Tvrtko ponudio joj je praksu u svom restoranu

VIDEO

Večeras smo gledali zanimljiv okršaj Ivone Kristine, kojoj je ovo treći put u Izazovu šefa kuhinje, i zanimljivog chefa veganskog restorana Nova Tvrtka Šakote.

- Kuhari su sve bolji i bolji, full je teško dobiti iste ocjene. Osjećam pritisak pinkicu- rekla je Kike. Članovi žirija za chefa Tvrtka imaju samo riječi hvale. 

- Tvrko Šakota je pametan, obrazovan, pun volje. Chef koji putuje, istražuje, ne kopira - kaže Radovan. Dino Tvrtka poznaje dugi niz godina kao kuhara i kao sportaša. 

- Tvrtko je više trener nego sportaš. Kako u sportu, tako u kuhanju - zaključio je Dino. 

Osim što je kuhar, Tvrko je i autor velike kuharice 'Preporuka šefa', a može se pohvaliti i titulom Majstora sushija.

Za današnji izazov chef je pripremio dva tanjura s cijelim nizom tehnika i namirnica koje se oslanjaju na Japan. Na tanjurima je prisutan minimalizam s mnogo detalja, pa je Kike trebala biti precizna. Prvo jelo je rolica s brancinom, krema tofua i badema, kozica u panko mrvicama, sake - mirin redukcija i čips divlja riža, dok je na drugom tanjuru svileni tofu, curry lungić, poširano jaje u zobenom mlijeku, rajčica, đumbir i shiso prah. Za kuhanje Kike je imala sat i pol vremena, a chef Tvrko 15 minuta manje. 

Dino: Ovo je jedan poligon s preprekama!

Kike je smatrala da je prvi tanjur jednostavniji po komponentama, a teži po tehnici, a drugi obrnuto. Nadala se da će joj chef za vrijeme kuhanja pomagati. Današnja jela smatra jednim od najtežih koje je vidjela dosad u ovom izazovu. Voljela bi da ima malo više vremena. 

- Kako je izazov postavljen, čini mi se da Kike najviše od svih kandidata ima šanse - rekao je Radovan, dok je Dino izjavio da je chef Tvrtko postavio prepreke na dva tanjura da bi na kraju vidio kakva će biti Kike i koja joj je slaba točka te da se u tome prepoznaje njegov sportski duh. 

- Ovo je jedan poligon s preprekama - smatra te dodaje kako ima više zamki

- Neće ni meni biti lako. Morat ću se fokusirati - komentirao je chef Tvrtko.

Biblija od papira i oštri noževi

Kike je na početku kuhanja krenula organizirati 'Bibliju od papira', kako je nazvala recept koji je bio poprilično dugačak. Krenula je s rezanjem te se čak i porezala. Tu se već počela nervirati. 

- Tvrtko me zapravo smirio kad mi je rekao da ostavim to za poslije i da će mi pomoći. Bilo je ovdje hrpu posla, trebalo se organizirati i raditi - kazala je Kike. Za vrijeme kuhanja kolege su joj pomagale i dobacivale, bolje su vidjeli što chef radi. 

- Papiri od recepta su mi zauzeli cijelu jednu plohu. Doslovno sam podcrtavala napravljeno, podebljavala što mi treba. Ovo je bio multitasking na ogromnoj razini, ali recepti su bili detaljni - nastavila je. 

Najviše ju je smetao nered za vrijeme kuhanja kojeg ne voli. Kike je imala mnogo nepoznanica, pa je išla do chefa Tvrtka da ga pita o njima. 

- Imala sam šalabahter preko puta, morala sam ga iskoristiti - kazala je. Za vrijeme kuhanja i chef se porezao. 

- Bio je solidaran sa mnom - komentirala je u šali Kike. Danas je jaje poširala u zobenom mlijeku, umjesto u vodi, kako je inače navikla. Pitala se gdje je. 

- U zobenom mlijeku je jednostavno nestalo - izjavila je ova  simpatična kandidatkinja. Tvrtko joj je posudio svoj nož, što inače nije slučaj sa svim kuharima. 

- Tvrtko je super chef, spasio me - bila je svjesna Kike. Zadnje tri minute je vladala totalna panika za Kikinom radnom jedinicom. Bila je svjesna da neće osvojiti imunitet, ali se namučila i ponosna je na sebe. Znala je da može bolje.

Kike se okusom približila originalima uz tehničke pogreške

Za kušanje su prvo na redu bili tanjuri chefa Tvrtka. Mate je za njegov tanjur rekao  da je istovjetan originalu i po tehnikama noža. Jednako je posloženo količinski. Što se okusa tiče, lijep je omjer dimljenog tofua, svježeg brancina, a kozice su hrskave.

Drugi tanjur je vizualno sjajan, poširano jaje je savršeno, omjeri su lijepi.  

 -Nisam ljubitelj tofua, ali bilo je savršeno - komentirao je Mate.

Radovanu je Kikin prvi tanjur okusima vrlo sličan i dobar, ali se po tehnikama vidjelo da je neiskusan tanjur. Zamjerke su više tehničke naravi. 

- To je bio jako visok nivo i Kike je definitivno dorasla zadatku. Nije joj bilo lako - zaključuje. Drugi tanjur koji je napravila Kike je, po Dinovom mišljenju, imao malo većih tehnički pogrešaka.

 - Žutanjak je bio prekuhan i meso malo zagoreno. Kike je to pokušala sakriti postavljanjem zagorenog dijela prema dolje. 

- Ja takve pogreške u principu ne stavljam na tanjur - komentirao je. Kiki pristižu ponude za posao: 100 posto želim raditi ovaj posao!

Žiri je tanjure chefa ocijenio maksimalnim ocjenama. Dino je komentirao da zna da Tvrtko može i bolje, iako su tanjuri bili za petice. Radovanu je drago da je proširio svoje vidike u kuhanju i jedenju. Kike je pak s ocjenama prošla nešto lošije. Dino ju je ocijenio trojkom, a Mate i Radovan četvorkama. 

- Nemoj nam skrivati izgorene  svinjeće filete - obratio joj se Dino. Radovan je rekao Kiki da sve to što nije dobro stoji, ali je puno naučila i cijeni njen trud. 

- Ja bih rekao da neću kuhati - kazao je u šali. Chef Tvrtko je zadovoljan Kikom te joj je ponudio da dođe učiti u njegov restoran nakon showa.Ivonu Kristinu petice chefa Tvrtka nisu začudile. Dino joj je dao trojku, a pogriješila je tri tehničke stvari: julienne, meso i jaje. U ovoj sezoni showa je već nekoliko puta dobila i ponudu za posao.

- Ovaj izazov danas mi je stavio točku na 'i'  100 posto želim raditi ovaj posao - sretna je Kike.

Chef Tvrtko je danas od Dina očekivao nižu ocjenu. 

- To je neki naš stil - komentira u šali. Mislio je da će Kike dobiti tri četvorke. Petra Gerić je svjesna kad uspoređuje prve izazove sa sadašnjima da je sve teže i teže. 

- U stvari je isto jer smo na početku malo znali - zaključuje. Ivana  smatra da su petice chefa Tvtrka očekivane, ali je očekivala veće ocjene za Ivonu Kristinu i da će osvojiti imunitet. Ne zna da li bi netko drugi danas uspio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Sjećate li se Claudie Beni? Za 24 sata pričala o Dori i nestanku sa scene: 'Nisam bila za estradu...'
POBIJEDILA NA DORI 2003.

Sjećate li se Claudie Beni? Za 24 sata pričala o Dori i nestanku sa scene: 'Nisam bila za estradu...'

Pjevačica se vraća s grupom Teens nakon više od 20 godina pauze, prisjetila se nastupa na Eurosongu, ali i iznenadnog odlaska sa scene

Hana Huljić je trudna! Grašo i supruga čekaju drugo dijete
STIŽE PRINOVA

Hana Huljić je trudna! Grašo i supruga čekaju drugo dijete

Šuškanja o prinovi krenula su krajem prošle godine, no sve je demantirao Tonči Huljić
Petar Grašo i Hana Huljić su se upoznali kad je bila djevojčica, a par sada čeka i drugo dijete
LJUBAVNA PRIČA

Petar Grašo i Hana Huljić su se upoznali kad je bila djevojčica, a par sada čeka i drugo dijete

Sredinom 2021. godine počela su šuškanja o njihovom odnosu te su ih Splićani često viđali u gradu, a par dugo nije htio potvrditi vezu u javnosti. Zatim je u listopadu iste godine napokon potvrđeno da su u vezi