Obavijesti

Show

Komentari 1

Kostimi princeze Diane u seriji 'Kruna' slični su njenoj pravoj odjeći: Prodaju se i na internetu

Kostimi princeze Diane u seriji 'Kruna' slični su njenoj pravoj odjeći: Prodaju se  i na internetu
6

Legendarne kombinacije pokojne princeze plijenile su pažnju i za vrijeme njena života, a dostojne kopije napravljene su i za novu, posljednju sezonu serije 'Kruna'

VIDEO

Posljednja sezona serije 'Kruna' samo što nije izašla, a posebnu pozornost na ekranima privući će kostimi koje je glumica Elizabeth Debicki (33), koja je utjelovila princezu Dianu, nosila. 

Kostimografkinja serije, Sidonie Roberts govorila je za Telegraph o kostimima glumice. Kao što su mnogi već i na rijetkim fotografijama iz serije primijetili, Debickini kostimi napravljeni su vjerodostojno te su itekako slični pravim komadima odjeće koju je Diana nosila svojevremeno.

Mohamed Al-Fayed upoznao je sina Dodija s Dianom: Tvrdio je da iza prometne stoji princ Filip
Mohamed Al-Fayed upoznao je sina Dodija s Dianom: Tvrdio je da iza prometne stoji princ Filip

Tijekom svog posljednjeg ljeta, princeza je otišla na krstarenje Mediteranom s Dodijem Al Fayedom. Upravo u tom trenutku jedan od princezinih najlegendarnijih outfita i kupaćih kostima stupa na scenu, jednodijelni kupaći kostim sa životinjskim uzorkom koji je kreirala izraelska tvrtka za kupaće kostime Gottex.

Tvrtka je također izradila i komad za seriju, a on se potom našao i na internetskoj stranici za prodaju. Sidonie je rekla kako su je u jednom trenutku tvrtku progonili mediji i nagovarali da im daju fotografije Diane u kostimu.

storyeditor/2022-09-21/PXL_ABA_080919_25927914.jpg

- To su bili trenuci kada su svi bili vrlo svjesni motiva i toga što će ovaj kostim reći - rekla je Sidonie.

Džemper princeze Diane prodali za više od milijun dolara: 'Ima čaroban crno-bijeli motiv ovce'
Džemper princeze Diane prodali za više od milijun dolara: 'Ima čaroban crno-bijeli motiv ovce'

Još jedan od najpoznatijih princezinih komada također je rekreiran u seriji - tirkizni jednodijelni badić u kojem je fotografirana dok je sjedila na kraju jahte, a odakle je inspirirana i naslovna fotografija za plakat šeste sezone 'Krune'.

Ovaj je komad ponovno izradio kostimografski tim i prodavao se po 200 funti na njihovoj stranici. Sidonie je otkrila da su neki kostimi čak kupljeni i na e-Bayju.

Puno pozornosti ukrala je i jednostavna crvena haljina na preklop koju je kreirala dizajnerica Catherine Walker. U stvarnosti, jednostavna crvena haljina izvorno je napravljena za princezu za posjet Chicagu, ali nije se nosila sve do otkrivanja kamena temeljca na odjelu hitne pomoći u bolnici Northwick Park u Harrowu, Middlesex.

Profimedia

Još jedan komplet koji gotovo identično podsjeća na odjeću koju je u stvarnosti nosila Diana, princeza od Walesa, je onaj koji je nosila tijekom putovanja u Angolu 1997. godine. Tijekom posjeta, Diana je obukla zaštitni pancir i vizir dok je prelazila minsko polje.

A scene koje će privući najviše pozornosti su trenuci koji su prethodili smrti Diane. Sidonie je otkrila da je i u tim scenama odjeća vrlo bliska onome što je Diana nosila u stvarnosti. Krojač je izradio dva sakoa i hlače, a trudio se da budu što vjerniji originalu.

- Tema je doista osjetljiva i doista tragična i oni to nisu htjeli umanjiti - rekla je Sidonie.

22049591

Gledajući isječke iz serije, mnogi se moraju dobro zagledati da bi shvatili radi li se o Diani ili glumici koja joj nevjerojatno liči.

Inače, otkako se saznalo da će glumiti Dianu, svjetski mediji neprestano su pisali kako Elizabeth i Diana sliče, a bivši bliski suradnik princeze potvrdio je da je upravo Debicki bila prava za tu ulogu.

- Njeni maniri i govor bili su identični onima pokojne princeze. A za mene, budući da sam tako blisko surađivao s Dianom, to je bilo kao da sam vidio duha. Stvarno je bilo nevjerojatno - priznao je Andrew Morton.

'Princeza Diana zadnje je rekla: 'Bože, što se dogodilo?' Vidjela je Dodijevo tijelo i sklopila oči'
'Princeza Diana zadnje je rekla: 'Bože, što se dogodilo?' Vidjela je Dodijevo tijelo i sklopila oči'

Podsjetimo, nova i posljednja sezona serije na platformu Netflix dolazi 16. studenog, prve četiri epizode, dok drugih šest epizoda dolazi 14. prosinca.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najveći skandal u 'Milijunašu': Osvojio je milijun varajući sa ženom, pogledajte taj trenutak
VIDEO

Najveći skandal u 'Milijunašu': Osvojio je milijun varajući sa ženom, pogledajte taj trenutak

Britanac Charles Ingram (59) je u rujnu 2001. točno odgovorio na finalno pitanje kviza, ali na kraju nije dobio ništa jer se pokazalo da je varao pred očima publike, voditelja i gledatelja

Popljuvao Baby Lasagnu na društvenim mrežama: Obranila ga i popularna srpska pjevačica
'MOLIM...?'

Popljuvao Baby Lasagnu na društvenim mrežama: Obranila ga i popularna srpska pjevačica

Američkom obožavatelju Eurosonga zasmetao je naglasak kojim Baby Lasagana govori engleski