Show

Komentari 1

Lana Gojak Bajt: 'Profesor me uhvatio za stražnjicu, opalila sam ga i opsovala pred svima'

Lana Gojak Bajt: 'Profesor me uhvatio za stražnjicu, opalila sam ga i opsovala pred svima'

Nakon silovanja koje je potreslo regiju puno je glumica javno progovorilo o svojim iskustvima. Bolne priče ujedinile su zlostavljane glumice, a oglasila se i Lana Gojak

Osobno nisam imala iskustvo seksualnog zlostavljanja u mjeri da netko nasrne na mene i pokuša me silovati. U usporedbi s takvim strahotama moja su iskustva bezazlena i čini mi se da sam se dosta dobro nosila s takvima, ispričala je glumica Lana Gojak Bajt (37) za portal DW nakon što su brojne njezine kolegice ispričala svoja bolna iskustva. Ohrabrile su se nakon što je srpska glumica Milena Radulović (37) javno priznala kako ju je silovao i seksualno zlostavljao profesor glume Miroslav Aleksić (68).

POGLEDAJTE VIDEO:

- Vrlo brzo sam shvatila da se u tim situacijama nemaš kome obratiti, a ako se želiš obraniti moraš biti glasan, brz i vraćati istom mjerom - dodala je Gojak. 

Kao profesionalna glumica susrela se sa starijim glumcem koji je volio iskoristiti priliku da je 'ispipa' za vrijeme predstave. 

-  Vratila sam mu tako što sam ga pred punim gledalištem uhvatila za jaja - rekla je glumica. Taj isti glumac više nikad nije pokušao ništa slično, no glumica, koju mnogi pamte po ulozi u seriji 'Ne daj se, Nina', tvrdi kako je takvih situacija i suradnika bilo puno. Govori kako su to javne tajne koje su se uvijek tolerirale. 

- To je razlog zašto žrtve najčešće šute. Kad se i ako se osoba odluči suprotstaviti, ne znači da za nju neće biti posljedica. Loša ocjena do kraja studija, tračanje o teškom i svadljivom karakteru, lijenosti, neproduljenje ugovora o radu… Mogućnosti za kaznu su brojne - rekla je Gojak. 

Priznaje kako je neugodno iskustvo imala i s profesorom na Akademiji. 

- Kad me na hodniku zašlatao po stražnjici, profesora na Akademiji opalila sam kišobranom svom snagom i glasno opsovala tako da svi čuju - prisjetila se Lana za portal DW.

Istaknula je kako je jako bitno što su žrtve seksualnog nasilja javno progovorile o svemu. No nije optimistična jer smatra kako je taj problem duboko ukorijenjen u društvo koje, dodaje, kao da je na strani zlostavljača.

 

 

Najčitaniji članci