Obavijesti

Show

Komentari 3

Bebek ljut na cajkaše: Istrošeni likovi stižu u izmišljene sale. Ne dovodite nam svekre naših cura

Bebek ljut na cajkaše: Istrošeni likovi stižu u izmišljene sale. Ne dovodite nam svekre naših cura
4

Djeca nam gledaju odvratne likove koji dolaze u izmišljene sale u Zagrebu, govori Bebek misleći pritom na ‘cajkaške’ koncerte, koji su zabranjeni u Puli...

VIDEO

Idem na CMC festival s novom pjesmom. Ime joj još nisam dao. Pjesma se mora prvo roditi pa onda mogu dalje, govori nam pjevač Željko Bebek (77).

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:39

Roker će u petak nastupiti u natjecateljskom dijelu 15. CMC festivala u Vodicama. Kako kaže, za njega je taj festival najbitnija stvar u hrvatskoj glazbi.

Bebek je od supruge Ružice 34 godine stariji: Rodila se kada sam objavio 'Bitanga i princeza'
Bebek je od supruge Ružice 34 godine stariji: Rodila se kada sam objavio 'Bitanga i princeza'

- To je kolijevka. To je mjesto gdje se stvara sjeme naše glazbe. Gledajte, ja nisam skroman čovjek, ali svatko tko je tamo ikad kročio na pozornicu, dao je svoj doprinos, sve od sebe, da bi opstala hrvatska glazba u bilo kojem obliku - kaže nam Bebek, koji dosad nije propustio ni jednu godinu festivala.

Ovoga vikenda se nada, kako kaže, ''okruglom stolu poznatih i utjecajnih ljudi iz hrvatske glazbe i glazbenih institucija''.

- Želim da iskreno kažu svima: Što se to Hrvatskoj događa? U kakvom mi to svijetu živimo? - zanima Bebeka, pa nudi svoje mišljenje o domaćoj glazbenoj sceni.

- Hrvatska glazba će propasti. Kupit će je stranci, koji su kupili naša poljoprivredna zemljišta, koji ne daju nama ni korak u svoje dvorište. Šakom i kapom netko podvaljuje Hrvatskoj. Djeca nam stoje u redovima da gledaju istrošene i odvratne likove koji dolaze u izmišljene sale u Zagrebu - govori Bebek misleći pritom na ''cajkaške'' koncerte, koji su u gradskim dvoranama Pule i Osijeka bili zabranjeni, pa je organizator tih koncerata našao rješenje ovoga vikenda u dvorani Zagrebačkog velesajma.

Srpski folk pjevači Dragan Kojić Keba (66), Ana Bekuta (63) i Zorana Mićanović (18) trebali su nastupiti u pulskom Domu sportova 25. ožujka, no gradonačelnik Pule iznenada je zabranio koncert u gradu.

Njegov razlog je bio taj što "smatra da takav glazbeni izričaj ne pripada njihovu području te želi očuvati identitet građanske, europske i mediteranske Pule".

Gradonačelnik Tomislav Tomašević ne slaže se s kolegom pa su prošle subote u jednom od paviljona pjevali srpski folk izvođači Ljuba Aličić (67) i Keba. Koncert je nazvan ''Najveća kafana na Balkanu''.

Željko Bebek o običajima Božića nekad i sad: 'Konzervativan sam, obitelj mora biti na okupu'
Željko Bebek o običajima Božića nekad i sad: 'Konzervativan sam, obitelj mora biti na okupu'

'Dušobrižnici u Puli'

Bebek je, govori nam, zaprepašten popularizacijom cajki u Hrvatskoj.

- Ako možete, dovedite mi Eltona Johna, nemojte mi dovoditi svekre nekih naših cura. Što nam oni rade? Ja sam zaprepašten, već godinu dana plačem i govorim svakome: 'Alo, otvorite oči? Treba li vam da vam nestanu posljednji trkači?'. Otišao je Oliver, Jasmin... Hoću li i ja otići? Neka. Nek' idem! Ali tko ostaje? - ljutit je Bebek.

Početkom godine roker je sa sinom Zvonimirom (20) imao, kako kaže, svjetsku turneju po Kanadi i Australiji. Uzeo je kratki predah i radio na novim pjesmama u studiju, pa je tako turneja završila u svibnju s posljednjim koncertom u New Yorku. Uz njega su uvijek na putovanjima i supruga Ružica (44) te kći Katarina (18).

Kaže da sad želi obići svako mjesto u Hrvatskoj. Cijelu Dalmaciju, Slavoniju, Međimurje, Zagorje i Istru. Želi ponovno napuniti pulsku Arenu i iako nije službeno zabranjen poput cajkaša, osjeća se kao da je...

- Ako Bog da pa mi dozvole ti dušobrižnici da pjevam u Puli. San mi je ponovno nastupiti u Areni. Ovi koji je danas drže i odlučuju tko će tamo biti, pa oni se nisu ni rodili kad sam ja tresao pulskom Arenom - ističe Bebek.

Dodaje da želi da preko njega u Pulu dođu mlađi i bolji glazbenici.

- Mi glazbenici živimo normalne živote. Svi imamo svoju djecu, ima mjesta za sve, jer u suprotnom Pula se neće obraniti ni od jednoga cajkaša - zaključuje Bebek.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac