Show

Komentari 12

Malo je nedostajalo da se uopće ne bavi glumom, a onda je po epizodi 'Prijatelja' uzela milijun

Malo je nedostajalo da se uopće ne bavi glumom, a onda je po epizodi 'Prijatelja' uzela milijun

Poznata glumica proslavila se kao Phoebe iz 'Prijatelja', a skoro je glumila i u 'Fraiseru'. Ipak, bez nagovaranja prijatelja uopće se ne bi bavila glumom nego biologijom

Glumica Lisa Kudrow nedavno je proslavila 58. rođendan. Zauvijek će ostati zapamćena po ulozi Phoebe iz "Prijatelja", ali joj gluma nije bila prvi izbor u karijeri.

POGLEDAJTE VIDEO:

Nakon što je završila studij iz biologije, radila je u području medicinskog istraživanja s ocem. Glumom se počela baviti paralelno,  nakon što ju je na to nagovorio prijatelj.

Lisa Kudrow

Njena karijera započela je improvizacijom, a pridružila se i skupini The Groundlings u Los Angelesu, gdje je imala priliku surađivati s Conanom O'Brienom (58). Glumila je u nekoliko filmova i serija, uglavnom sporedne uloge, prije nego je 1993. uspjela dobiti ulogu Roz u seriji "Fraiser".

Lisa Kudrow

Nažalost, nakon samo jedne epizode zamijenila ju je glumica Peri Gilpin (60). Ali, godinu dana kasnije, Lisa je dobila ulogu života kad je postala Phoebe u "Prijateljima".

Zbog te uloge, uz Jennifer Aniston (52) i Courteney Cox (57) neko vrijeme bila je najplaćenija glumica na svijetu. Za svaku epizodu "Prijatelja" zaradila je milijun dolara.

Godine 1995. udala se za francuskog poduzetnika Michela Sterna s kojim je dobila sina Juliana Murraya Sterna (23). Kako je bila jedna od glavnih glumica, njezina trudnoća bila je uklopljena u seriju.

The Paley Center For Media

Kao Phoebe nominirana je za nagradu Emmy čak sedam puta, a 1998. osvojila je Emmy kao sporedna glumica u komediji. Ove godine ponovno je nominirana za tu prestižnu nagradu, opet zbog "Prijatelja".

Nakon što su "Prijatelji" završili, glumila je u mnogo filmova i serija te sinkronizirala animirane filmove. Niti jedna od njenih drugih uloga nije uspjela zasjeniti Phoebe.

"Prijatelji" su ostali velik dio njenog života pa se tako ranije ove godine s drugim zvijezdama serije pojavila u posebnoj epizodi.

Najčitaniji članci