Obavijesti

Show

Komentari 6

Mariji i Dariu presudila piletina s krumpirima, napustili su show

Mariji i Dariu presudila piletina s krumpirima, napustili su show
4

Marija i Dario, koji su za predjelo ponudili rižoto, dok je glavno jelo bilo klasik – pečena piletina s krumpirima. Kao desert su ponudili kremu od sira s malinama i mangom, no to nije bilo dovoljno za prolaz dalje

VIDEO

Četvrtak u “Tri, dva, jedan – kuhaj!“ znači da će netko napustiti natjecanje, a večeras su, umjesto kuhoboja, kandidati imali izazov pa je par s najmanje bodova na razini cijelog tjedna ispaspao iz showa.

U izazovu su kandidati imali zadane namirnice iz Spara, a morali su napraviti predjelo, glavno jelo i desert u 75 minuta. Prije samog izazova dva najbolja para, a to su Ljuba i Mirela te Ivana i Aki, dobili su priliku sudjelovati u „3,2,1 – kvizu“, odnosno trebali su pogađati zavezanih očiju sadržaj pet žlica.

Na prvoj žlici bio je senf, što je pogodio Aki. Druga žlica krila je malinu i maslinu, a jednu namirnicu pogodio je Aki, drugu Mirela.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sir, kikiriki i džem od šljiva bile su namirnice treće žlice, a Mirela je pogodila sir i kikiriki. Na četvrtoj žlici bili su kapari, tabasco i jabuka, a Aki je pogodio kapare i jabuku. Zadnja žlica krila je dinju, kozji sir i pancetu, a jedini točan odgovor – dinju, pogodio je Aki. Rezultat je na kraju bio 5:3 za Ivanu i Akija, a prednost im je bila da nisu morali pripremati toplo predjelo.

Glavni sastojak košarice sa zadanim namirnicama bila je piletina, što je kod svih kandidata izazvalo manjak ideja i nitko zapravo nije znao što kuhati. Ni žiri nakon obilaska radnih jedinica nije bio previše impresioniran viđenim.

Ivani Banfić i Velimiru presudio 'ceviche', a Marija i Dario nisu znali da trebaju oprati sastojke
Ivani Banfić i Velimiru presudio 'ceviche', a Marija i Dario nisu znali da trebaju oprati sastojke

Prve su pred žiri došle Mirela i Ljuba, koje su napravile rižoto za predjelo, pileće rolice za glavno jelo te kolač od jogurta s kremom od vanilije i manga.

Glavna zamjerka predjelu bila je previše masnoće, a Špiček nije bio sretan ni što su od cijelog pileta iskoristili samo file.

- Nemojte misliti da ćete dobro proći, a svi ste koristili file. Svi ćete biti kažnjeni. Imali ste i batak i krila, a svi ono što vam je najlakše - komentirao je ljutito Špiček.

- Desert vam je od svega najbolji, osvježavajući je - ipak je dodao da popravi situaciju. No zato je situaciju začinio Pažanin proglasivši njihov rižoto nejestivim.

Ljuba i Mirela s dobivenih 18 bodova za svoja jela bile zadovoljne. Nakon njih pred žiri su došli Marija i Dario, koji su večeras kuhali po Marijinim idejama. I oni su za predjelo ponudili rižoto, dok je glavno jelo bilo klasik – pečena piletina s krumpirima. Kao desert su ponudili kremu od sira s malinama i mangom.

- Rižoto je ukusan, nije premastan. Zadovoljan sam. Meso je malo prekuhasto. Prilog je dobro začinjen kao i meso -  objasnio je Špiček, koji je bio zadovoljan i desertom.

Željka je u načelu bila zadovoljna, ali je smatrala da je rižoto trebao biti kremastiji, kao i da je glavno jelo trebalo biti ipak malo kompliciranije.

- Riža je prekuhana, kao kaša je, i u predjelo ne ide ovakva težina jela - bio je nešto oštriji Pažanin. S dobivenih 16 bodova Dario i Marija bili su potpuno razočarani.

Ivana i Aki ponudili su povrtnu pileću rolicu s krumpirom, a za desert kolač s malinama i mangom.

Ostaci hrane iz frižidera izazvali paniku: Ivana i Aki ipak najbolji
Ostaci hrane iz frižidera izazvali paniku: Ivana i Aki ipak najbolji

- Glavno jelo je sočno, interesantno. Vi ste od dosadne piletine uspjeli napraviti nešto interesantno - kazao je Pažanin koji nije bio oduševljen desertom. Ukupno su od žirija dobili 19 bodova, a Akija je posebno razljutilo što je od Špičeka dobio ocjenu 5.

Jazz i Joško su radili povrtni rižoto, pohanu piletinu s pireom i graškom te profiterole s kremom od vanilije i malinama.

Željka nije bila zadovoljna izvedbom rižota pa je zaključila da njih dvoje očito imaju problem s kuhanjem riže.

- Riža je presirova, ne znam jeste išli livo ili desno, jel' od povrća ili manga - komentirao je Pažanin. Kod glavnog jela žiri nije imao većih zamjerki, ali ih zato desert, baš kao ni rižoto, nije oduševio. Ukupno su dobili 16 bodova.

I Bee i Velimir za predjelo su ponudili povrtni složenac, za glavno jelo piletinu s mangom, a za desert maline s kremom.

- Vaša piletina s mangom je dobra, meni se sviđa. Okusi su čista Azija, riža je malo preslana - bio je relativno zadovoljan Pažanin, koji je zaključio da je njihov meni jedini imao smisla.

Nešo i Mahir ispali iz showa: Presudio mozak i bijeli bubreg
Nešo i Mahir ispali iz showa: Presudio mozak i bijeli bubreg

- Ovo izgleda servirano gore nego da je u menzi posluženo - komentirao je Špiček njihov složenac. Dobili su ukupno 17 bodova.

Posljednji su pred žiri išli Danijela i Josip, koji su također za predjelo poslužili rižoto, glavno jelo bila je pohana piletina s pireom od peršina i mrkve, a desert američke palačinke.

- Vaša riža je, što se tiče teksture, najbolje ispala, ali fali težine tom jelu. Glavno jelo neću ni spominjati. Moj prijatelj Marin i njegova supruga imaju Rozu. To dite volim više od sebe. A mislim da ona to jede u vrtiću - komentirao je Pažanin.

Željka je bila kritična prema desertu, a Špiček je rekao da se jasno vidi da nisu imali ideje.

- Ja sam postao jako ljut i mislim da sam to danas svima dao do znanja - ljutito je zaključio Špiček. Danijela i Josip dobili su 15 bodova, što je njoj poprilično teško palo.

Na kraju tjedna rezultat je bio jasan – Ivana i Aki imali su najbolje ocjene, a najlošiji su bili Dario i Marija pa su i napustili show.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Marija Šerifović o sinu: 'Nisam ga nazvala kako sam htjela jer su mi rekli da je to ime za psa'
ISPRIČALA DETALJE O MAJČINSTVU

Marija Šerifović o sinu: 'Nisam ga nazvala kako sam htjela jer su mi rekli da je to ime za psa'

Marijin sin Mario će početkom svibnja napuniti pet mjeseci, a pjevačica je otkrila zašto se odlučila za to ime, tko joj je najveća podrška i zašto ne voli dijeliti sinove fotografije

Vlatka Pokos otkrila nam je da opet ljubi, a sad pokazala kako uživa u 'najdražem društvu'...
ČAROBNI DAN

Vlatka Pokos otkrila nam je da opet ljubi, a sad pokazala kako uživa u 'najdražem društvu'...

Bivša pjevačica i voditeljica u vezi je s Većeslavom Holjevcem, bivšim ragbijašom i unukom istoimenog bivšeg gradonačelnika Zagreba
Djevojka hajdukovca pozirala u toplesu! Rukom prekrila grudi, a Leon oduševljen: 'Moj komad'
PLJUŠTE KOMPLIMENTI

Djevojka hajdukovca pozirala u toplesu! Rukom prekrila grudi, a Leon oduševljen: 'Moj komad'

Hajdukovac Leon Dajaku i njegova djevojka Leonie June u ožujku su dobili kćerkicu Navu, a nedavno je otkrila kako na nju utječe majčinstvo