Obavijesti

Show

Komentari 0

Mario Kovač: Prisjetit ćemo se Univerzijade, ona je isto dio naše zagrebačke povijesti...

Mario Kovač: Prisjetit ćemo se Univerzijade, ona je isto dio naše zagrebačke povijesti...
6

Proslava 75 godina djelovanja SKUD-a "Ivan Goran Kovačić" zamišljena je kao glazbeno-scenska šetnja ulicama, parkovima, trgovima i prostorima Zagreba. Režiju potpisuje Mario Kovač...

VIDEO

Studentsko kulturno-umjetničko društvo "Ivan Goran Kovačić" u četvrtak 23. studenog svečanim koncertom "75 godina zagrebačkim ulicama" obilježit će, u Velikoj dvorani KD Vatroslava Lisinskog, 75 godina postojanja. Koncert režira kazališni i filmski redatelj Mario Kovač, a nove aranžmane i skladbe potpisuje doc. Ivan Josip Skender, dirigent i skladatelj.

Zagrebačkim ulicama provest će nas pjesmom, plesom, glazbom i glumom više od 300 Goranovaca iz sekcija - Akademski harmonikaški orkestar, Akademski zbor, Folklorni ansambl s Dječjim folklornim ansamblom i Veteranima folklornog ansambla, Goranovo proljeće, Grupa za međunarodni folklor, Kazalište i Muški vokalni ansambl.

Proslava 75 godina djelovanja SKUD-a "Ivan Goran Kovačić" zamišljena je kao glazbeno-scenska šetnja ulicama, parkovima, trgovima i prostorima Zagreba. Djelovanje SKUD-a neraskidivo je povezano sa Zagrebom, pa će program sadržavati pjesme, plesove i poeziju posvećenu i inspiriranu gradom pod Medvednicom.

Zajednički lajtmotiv je Zagreb

- Dramaturški i režijski spojili smo sve kvartove Zagreba u nostalgičnu priču koja publiku kronološki vodi kroz važne trenutke zagrebačke povijesti, ali i povijesti SKUD-a "Ivan Goran Kovačić" koji će novim aranžmanima starih točaka pokazati svu raskoš talenta svojih polaznika čija je dob doslovce u rasponu od 7 do 77 godina. Zajednički lajtmotiv je - Zagreb. Svi su dobili upute da pripremaju točke na tu temu, a moje je zadatak zapravo redoslijed točaka i da spojim sve u jedno. Nabrojali smo na zadnjoj probi 302 izvođača koji će nastupiti u četvrtak. Od prvog prizora Mande kod Manduševca, proći ćemo cijeli Zagreb od Gornjeg i Donjeg grada, Dubrave do Novog Zagreba, a onda ćemo se u jednom trenutku prisjetiti i Univerzijade - kaže nam Mario Kovač, redatelj ovog glazbeno-scenskog i plesnog spektakla u povijesnom presjeku zagrebačkih kvartova, koji je kao redatelj, glumac, skladatelj, scenograf ili dramaturg sudjelovao u stvaranju čitavog niza amaterskih predstava i performansa.



- Moja suradnja s dramskom sekcijom Goranovaca na Opatovini traje dugo godina. Svi smo amateri i prijatelji, pa kad su odlučili okupiti cijeli SKUD za ovu jedinstvenu priliku shvatili su da im treba jedna osoba da ih objedini - kaže Mario. Neizmjerno se veseli izvedbi Goranovaca koji su na repertoaru pripremili klasike poput "Zagrebačkim ulicama", "Stari kandelaber", plesovi zagrebačkog i sesvetskog Prigorja, medley pjesama iz “Tko pjeva, zlo ne misli” i mnoge druge.

Simbol kulturnog života

Od osnutka 1948. ime SKUD-a "Ivan Goran Kovačić" postalo je jednim od simbola kulturnog života Zagreba i Hrvatske uopće. Sve sekcije Društva - Akademski harmonikaški orkestar, Akademski zbor, Folklorni ansambl s Dječjim folklornim ansamblom i Veteranima folklornog ansambla, Goranovo proljeće, Grupa za međunarodni folklor, Kazalište i Muški vokalni ansambl - sudjeluju u svečanom obljetničkom koncertu.

Folkloraš Antonio među mladim 'vatrenima': Član sam KUD-a i znam svirati mih i roženicu...
Folkloraš Antonio među mladim 'vatrenima': Član sam KUD-a i znam svirati mih i roženicu...

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Glumci i pjevači predvođeni legendarnom Tajči ove subote rasplesat će Bjelovar!
PROMO

Glumci i pjevači predvođeni legendarnom Tajči ove subote rasplesat će Bjelovar!

BOK Fest održava se u Bjelovaru se od 26. travnja do 9. svibnja. Uz desetak vrhunskih predstava domaćih i stranih kazališta, Bjelovarčani će tijekom festivala imati priliku uživati i u brojnim popratnim događanjima

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad
Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.