Show

Komentari 58

Menadžer Ivica Bubalo: 'Mišina želja je opet napuniti Poljud'

Menadžer Ivica Bubalo: 'Mišina želja je opet napuniti Poljud'

Mišino zdravlje je stabilno, a u nedjelju se prikazuje njegov Portret. S publikom je oduvijek imao poseban odnos, a nikada nije odbio pjevati besplatno ili u humanitarne svrhe

Portret Miše Kovača (80) prvi put će se prikazati na CMC televiziji ove nedjelje, 26. prosinca u 20 sati. Mi smo ekskluzivno imali priliku prvi vidjeti prilog o legendarnom glazbeniku i donijeli smo vam dijelove u kojima Šibenčanin priča o djetinjstvu, vojsci, svojim počecima, Hajduku, estradi...

POGLEDAJTE VIDEO:

Razgovor s glazbenom legendom, koji nam je ustupio Croatia Records, vođen je u Strožancu kraj Splita, gdje su supruga Lidija i Mišo odsjeli kod prijatelja u apartmanu posljednjih nekoliko mjeseci jer mu godi morski zrak. Tamo je snimio spot za čak četiri pjesme.

Najveći njegovi hitovi, 'Ako me ostaviš', 'Ostala si uvijek ista', 'Najljepše su oči moje majke' i 'Čuvajte mi pismu', dobili su tako novo video 'ruho' u režiji šibenskog redatelja i producenta Željka Petreša.

Mišin hit 'Ostala si uvijek ista' dobio je spot nakon 36 godina. U njemu glumi i njegova Lidija. A "Portret Miše Kovača", koji smo gledali, počinje upravo tom pjesmom i jednom životnom mudrošću: '500.000 maraka je malo, a 500 je puno'.

U ružičastoj košulji, lagano otkopčanoj, oko vrata zlatni lančić, na glavi njegove prepoznatljive sunčane naočale. Mišin lik koji je postao ikonski. Kao i nadimak. Ne samo u Hrvatskoj, nego na ovim prostorima, dovoljno je samo reći Mišo.

- Ćaća me zvao: 'Mišiću, mišu, mišu moj mali'. I tako su me prozvali Mišo, a meni je Mate ime - govori pjevač i nastavlja:

- Na koncertu u Zadru, kao prvom službenom koncertu, bili smo Vice Vukov, Ana Štefok i ja. I pitam ja Vicu: 'Reci mi, što da metnem, Mate ili Mišo?'. On kaže: 'Stavi Mišo, svi te znaju kao Mišu'.

Šibenik, Split i Hajduk za Mišu imaju uvijek posebno mjesto u srcu. Rođeni je Šibenčanin, a nevjerojatno je da je u sirotinjskoj Varoši jedna ulica dala tri genijalca. U dvjestotinjak metara dugoj Teslinoj ulici odrasli su Arsen Dedić, Vice Vukov i Mišo. Koji ih je davno sve najbolje opisao:

- Vice Vukov je najbolji tenor Europe, Arsen Dedić najbolji je kantautor na području cijele Jugoslavije, a Mišo Kovač je zapovjednik estrade.

Split: Druga ve?er 59. izdanja Splitskog festivala posve?ena je Miši Kova?u

U 'Portretu' govorio je Mišo i o publici. S njom je oduvijek imao poseban odnos, cijenio ju je jako. U jeku najveće popularnosti pričalo se da je samo od nastupa zarađivao oko 30.000 njemačkih maraka na mjesec, što je tad bio golemi novac, no nikad nije odbio pjevati besplatno ili u humanitarne svrhe.

Imao je i uvjet, da je njegova cijena uvijek veća od drugih pjevača. No publiku nikad nije iznevjerio. Pa i sam je davnih dana rekao publici: 'Što sam je bez vas? Samo prazna dvorana'...

Mišo je sredinom studenog oduševio obožavatelje kad se pojavio na Poljudu na utakmici između Hrvatske i Rusije u dresu s brojem deset Luke Modrića. Snimio je Mišo i obradu legendarnog hita iz osamdesetih 'Ja ne mogu drugo nego da ga volin' sa Sašom Antićem iz TBF-a. Pjesma je prigodno objavljena u godini kad su Mišo i Hajduk proslavili jubilarni 80., odnosno 110. rođendan. Mišo je oduševio obožavatelje u spotu koji se snimao u strogoj tajnosti u Mustangu koji vozi ulicama Splita.

ARHIVA - Zagreb: Miši Kovaču dodijeljeno je posebno priznanje za najtiražnijeg hrvatskog izvođača svih vremena

Zbog narušenog zdravlja, a kasnije i korona virusa završio je u splitskoj bolnici. Kako su nam u četvrtak rekli njegovi suradnici, Mišo je stabilno. Kako nam je nedavno ispričao menadžer Ivica Bubalo, s kojim je Mišo surađivao desetljećima, želja mu je opet zapjevati na Poljudu.

Najčitaniji članci