Obavijesti

Show

Komentari 57

Menadžer Ivica Bubalo: 'Mišina želja je opet napuniti Poljud'

Menadžer Ivica Bubalo: 'Mišina želja je opet napuniti Poljud'
6

Mišino zdravlje je stabilno, a u nedjelju se prikazuje njegov Portret. S publikom je oduvijek imao poseban odnos, a nikada nije odbio pjevati besplatno ili u humanitarne svrhe

VIDEO

Portret Miše Kovača (80) prvi put će se prikazati na CMC televiziji ove nedjelje, 26. prosinca u 20 sati. Mi smo ekskluzivno imali priliku prvi vidjeti prilog o legendarnom glazbeniku i donijeli smo vam dijelove u kojima Šibenčanin priča o djetinjstvu, vojsci, svojim počecima, Hajduku, estradi...

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Mišo Kovač VIDEO

Razgovor s glazbenom legendom, koji nam je ustupio Croatia Records, vođen je u Strožancu kraj Splita, gdje su supruga Lidija i Mišo odsjeli kod prijatelja u apartmanu posljednjih nekoliko mjeseci jer mu godi morski zrak. Tamo je snimio spot za čak četiri pjesme.

Mišo o natjecanju sa Slabincem: 'Pobijedio sam na 23 koncerta i od tada više nismo progovorili'
Mišo o natjecanju sa Slabincem: 'Pobijedio sam na 23 koncerta i od tada više nismo progovorili'

Najveći njegovi hitovi, 'Ako me ostaviš', 'Ostala si uvijek ista', 'Najljepše su oči moje majke' i 'Čuvajte mi pismu', dobili su tako novo video 'ruho' u režiji šibenskog redatelja i producenta Željka Petreša.

Mišin hit 'Ostala si uvijek ista' dobio je spot nakon 36 godina. U njemu glumi i njegova Lidija. A "Portret Miše Kovača", koji smo gledali, počinje upravo tom pjesmom i jednom životnom mudrošću: '500.000 maraka je malo, a 500 je puno'.

U ružičastoj košulji, lagano otkopčanoj, oko vrata zlatni lančić, na glavi njegove prepoznatljive sunčane naočale. Mišin lik koji je postao ikonski. Kao i nadimak. Ne samo u Hrvatskoj, nego na ovim prostorima, dovoljno je samo reći Mišo.

- Ćaća me zvao: 'Mišiću, mišu, mišu moj mali'. I tako su me prozvali Mišo, a meni je Mate ime - govori pjevač i nastavlja:

Mišo o svom gradu: 'Rodila me mati u Šibeniku, nije u Kongu'
Mišo o svom gradu: 'Rodila me mati u Šibeniku, nije u Kongu'

- Na koncertu u Zadru, kao prvom službenom koncertu, bili smo Vice Vukov, Ana Štefok i ja. I pitam ja Vicu: 'Reci mi, što da metnem, Mate ili Mišo?'. On kaže: 'Stavi Mišo, svi te znaju kao Mišu'.

Šibenik, Split i Hajduk za Mišu imaju uvijek posebno mjesto u srcu. Rođeni je Šibenčanin, a nevjerojatno je da je u sirotinjskoj Varoši jedna ulica dala tri genijalca. U dvjestotinjak metara dugoj Teslinoj ulici odrasli su Arsen Dedić, Vice Vukov i Mišo. Koji ih je davno sve najbolje opisao:

- Vice Vukov je najbolji tenor Europe, Arsen Dedić najbolji je kantautor na području cijele Jugoslavije, a Mišo Kovač je zapovjednik estrade.

Split: Druga ve?er 59. izdanja Splitskog festivala posve?ena je Miši Kova?u

U 'Portretu' govorio je Mišo i o publici. S njom je oduvijek imao poseban odnos, cijenio ju je jako. U jeku najveće popularnosti pričalo se da je samo od nastupa zarađivao oko 30.000 njemačkih maraka na mjesec, što je tad bio golemi novac, no nikad nije odbio pjevati besplatno ili u humanitarne svrhe.

Imao je i uvjet, da je njegova cijena uvijek veća od drugih pjevača. No publiku nikad nije iznevjerio. Pa i sam je davnih dana rekao publici: 'Što sam je bez vas? Samo prazna dvorana'...

Mišo Kovač ostaje u bolnici bar tjedan dana zbog sigurnosti
Mišo Kovač ostaje u bolnici bar tjedan dana zbog sigurnosti

Mišo je sredinom studenog oduševio obožavatelje kad se pojavio na Poljudu na utakmici između Hrvatske i Rusije u dresu s brojem deset Luke Modrića. Snimio je Mišo i obradu legendarnog hita iz osamdesetih 'Ja ne mogu drugo nego da ga volin' sa Sašom Antićem iz TBF-a. Pjesma je prigodno objavljena u godini kad su Mišo i Hajduk proslavili jubilarni 80., odnosno 110. rođendan. Mišo je oduševio obožavatelje u spotu koji se snimao u strogoj tajnosti u Mustangu koji vozi ulicama Splita.

ARHIVA - Zagreb: Miši Kovaču dodijeljeno je posebno priznanje za najtiražnijeg hrvatskog izvođača svih vremena

Zbog narušenog zdravlja, a kasnije i korona virusa završio je u splitskoj bolnici. Kako su nam u četvrtak rekli njegovi suradnici, Mišo je stabilno. Kako nam je nedavno ispričao menadžer Ivica Bubalo, s kojim je Mišo surađivao desetljećima, želja mu je opet zapjevati na Poljudu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!
U MAKARSKOJ

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!

Vlatka se za ovu prigodu odlučila za bijelo odijelo, a ispod je nosila zelenu košulju. Većeslav je nosio sako, plavu košulju i traperice

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...
NAŠALILA SE

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...

Ella Dvornik i Charles Pearce bili su u utorak na sudu u Puli, a oboje su se na svojim društvenim mrežama osvrnuli na ročište
Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda
POTPUNO LEŽERNO

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda

Inače, i nedavno su ju fotografi uhvatili na ulicama grada, gdje je otkrila da ne izgleda savršeno kako često prikazuje na društvenim mrežama