Show

Komentari 46

Drama u obitelji Mile Horvat: Ponovno idem u borbu s rakom

Drama u obitelji Mile Horvat: Ponovno idem u borbu s rakom

Prije Božića je mama bila na kontroli, iako je ništa nije boljelo. Liječnici su, međutim, posumnjali da nešto nije u redu s njenim zdravljem, a nalaze smo morale čekati do siječnja, priča Mila za Gloriu...

Sportska TV urednica i voditeljica Mila Horvat (37) u privatnom je životu doživjela brojne udarce.  Prije nekoliko godina preboljela je tumor jednjaka i rak vrata maternice, a sad je očekuje jedna teška životna utakmica. Njezinoj mami Mileni, 62-godišnjoj ekonomistici iz zagorskog mjesta Hum na Sutli, nedavno je dijagnosticiran najagresivniji oblik karcinoma dojke. Dvije hrabre žene, kako je za časopis Gloria otkrila Mila, postupit će poput sportaša nakon poraza: dići se, obrisati suze i hrabro krenuti u konačnu pobjedu.

- Prije Božića je bila na kontroli, iako je ništa nije boljelo. Liječnici su, međutim, posumnjali da nešto nije u redu s njenim zdravljem, a nalaze smo morale čekati do siječnja - priča Mila za Gloriu.

- Kad je bolestan netko moj, mnogo je više nesigurnosti, neprospavanić noći, strahova, psihoza i pitanja: 'Koliko će liječnje trajati, hoće li se izliječiti, što ako izgubim mamu...'. Sa svojom bolešću sam se odlučila boriti sama, uvjerena da bih mogla podnijeti i 30 operacija. Tako sam u lipnju 2014. samo dva mjeseca nakon što sam u Zagrebu operirala rak vrata maternice, otputovala na SP u Brazilu. Odbila sam kemoterapiju, okrenula se alternativnoj mediciini i bioenergiji jer smatram da je uvijek najbolje kombinirati metode, te je moj nalaz prije puta bio čist kao suza - rekla je Mila i dodala kako se nada da će joj sljedeći posjet bolnici biti kad bude rađala.

- Gore od fizičke boli, bile su optužbe. Bila je to grozna epizoda u mom životu. Uz to što sam proživljavala užasne stvari zbog tumora, koji je toliko narastao da nisam mogla jesti krutu hranu, ostale komplikacije da ne spominjem, bila sam suočena s optužbama  - objasnila je Mila kako se osjećala kad je čula za optužbe da joj je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić 2013. platio put na operaciju karcinoma jednjaka u Beču novcem iz gradskog proračuna.

- U vrijeme kada sam doznala za majčinu bolest izgubila sam još jednu blisku osobu koja mi je puno značila. Nije riječ o javnoj osobi ni o Hrvatu, nego o čovjeku iz inozemstva s kojim je ljubav završila razočaravajuće - priznala je novinarka i voditeljica za Gloriu.

Mila je otkila da trenutno nije u vezi i sebe naziva 'teškom' što se tiče ljubavi.

- Muškarac kojem bih dala priliku trebao bi proći sedam mora i sedam gora. Sad će, zapravo, morati proću četrnaest mora i gora... U godinama sam kad znam što želim i ne pristajem na manje od toga - kaže Mila.

 

Najčitaniji članci