Show

Komentari 7

Milom ili silom, Jason Bourne će dobiti svoja sjećanja natrag

Milom ili silom, Jason Bourne će dobiti svoja sjećanja natrag

Matt Damon se vraća kao ubojiti špijun Jason Bourne. Devet godina nismo znali što se događa s tajnovitim agentom bez sjećanja. Vrijeme je da napokon i to doznamo

Saga o špijunu bez sjećanja, Jasonu Bourneu, nikada nije bila priča o superčovjeku, poput one koju gledamo u 'Nemogućoj misiji'. Cijelo vrijeme je u pitanju bila priča o specijalcu koji se našao u lošim okolnostima i radi sve što može da bi preživio. Možda to i je razlog zašto je ova priča uvijek bila negdje u pozadini, uspješna, ali niti blizu uspjeha kojeg je postigla 'Nemogućoj misiji'.

A nakon donekle nesretnog četvrtog dijela, 'Bourneovog nasljeđa', u kojem je Damon tek epizodni lik, izgleda da je došlo vrijeme da pravi glumac zauzme svoje mjesto u sagi o Bourneu. Do nedavno nismo znali kako se peti dio franšize zove, već smo samo ovisili o izjavama glavnog glumca.

Tako smo saznali da se film odvija u sadašnjosti, da je priča koju smo pratili u prva tri filma, o Operaciji Treadstone, gotova i da se film odvija diljem Europe i u Las Vegasu. Glumac je također pokušao umiriti sve sumnjičavce.

- Pokušati ću ne sje**** stvari - izjavio je Damon u intervjuu.

A sudeći prema najnovijem foršpanu, izgleda da stvarno nije ništa upropastio. Pogledajte video:

Sudeći prema prikazanom, dobit ćemo značajno zrelijeg Bournea, ljutog i opakog. Što znači da je pred nama možda opet dobar film, o pravom špijunu. Bez bondovskih napravica, bez ‘femme fatale’, bez armije prijatelja iza sebe, Bourne je čovjek koji samo na sebe može računati.

Osim Damona, u serijal se vraća i redatelj Paul Greengrass, kao i Julia Stiles u ulozi Nicki Parsons. Novopridošli su Alicia Vikander (nominirana za Oscara 2016.), Tommy Lee Jones, Riz Ahmed i Vincent Cassel.

Film u kina stiže početkom kolovoza 2016. godine, u jeku ljetne blockbusterske sezone.

Najčitaniji članci