Obavijesti

Show

Komentari 158

'Moj Željko je umro od korone. Mučio se, svi smo se zarazili...'

'Moj Željko je umro od korone. Mučio se, svi smo se zarazili...'
10

Mama, šogorica, kći, ja... Svi smo bili pozitivni. Sedam dana bila sam u bolnici i svi smo se izvukli, svi smo sad negativni. Sin je još u samoizolaciji. Jedino moj Željko nije uspio, priča neutješna Zvjezdana

VIDEO

Vratili smo se iz Austrije i Željko je dobio visoku temperaturu. Inače je imao astmu, a tad mu se pogoršalo disanje. Hitna ga je odvezla u bolnicu, rekla nam je Zvjezdana Lapec, supruga preminuloga glazbenika Željka. U bolnici su ga, dodaje, odmah stavili na respirator. Željko je dobio i sepsu, pa bolničku infekciju. Otkazali su mu bubrezi pa je bio stavljen i na dijalizu.

Estrada u suzama: Željko je bio humanitarac, naš dobri duh...
Estrada u suzama: Željko je bio humanitarac, naš dobri duh...

Zvjezdana ni u jednom trenutku nije mogla do njega. Sve o muževu zdravlju doznavala je od liječnika i sestara. Tri i pol tjedna, jedva govori uplakana supruga, borili su se za njega. Dali su, kaže, sve od sebe. I svi su vjerovali da će biti dobro.

– Prestali su mu davati sedative. Mislili su da će se probuditi. Nije, jednostavno je zaspao – rekla je supruga.

Prije mjesec dana posjetili su sina Dominika koji je kao konobar radio u Austriji. Simptomi su se počeli javljati kad su se vratili doma. Koronom je bila zaražena gotovo cijela obitelj.

– Mama, šogorica, kći, ja... Svi smo bili pozitivni. Sedam dana bila sam u bolnici i svi smo se izvukli, svi smo sad negativni. Sin je još u samoizolaciji. Jedino moj Željko nije uspio – priča neutješna Zvjezdana.

Od suza jedva govori, svako malo zastane, lovi dah, zaustavlja jecaje. U skladnom braku bili su od 1985. Željko je za sobom ostavio njihove dvije kćeri i sina te dvoje unuka. Sućut prima sa svih strana, od znanih i neznanih. Željko je, priča, bio veseljak kojega su svi voljeli. Kuća im je uvijek bila puna ljudi, glazbenici su ih rado posjećivali, susjedi, prijatelji... Željko je obožavao pjevati i pričati viceve.

Preminuo glazbenik Lapec: 'Bio je pozitivan na korona virus...'
Preminuo glazbenik Lapec: 'Bio je pozitivan na korona virus...'

– Pamtit ću ga po tome koliko nas je volio i čuvao. Obitelj mu je bila jako važna. Uvijek je pronalazio rješenja za probleme koje smo imali. I to s osmijehom. Sve je, pa i najteže situacije, okretao na šalu. Čuvao nas je, nosio kao kap vode na dlanu – govori udovica.

Nije se ljutio na zadirkivanje prijatelja da je najmlađi djed na estradi. Njegova kći Tamara rodila je Željkovu unuku Saru kad joj je bilo samo 15 godina. Željko je tad imao 42. Ponosio se prvom unukom, brojio prve zubiće, pratio prve korake... Svima je pričao samo o njoj. Svi njegovi prijatelji sad su uz nju, Željkovu obitelj.

Amir Kazić Leo kaže da je Željko jedva pričao zadnji put kad su se čuli.

- Govorio mi je da ima koronu, da osjeća staklo u plućima. Mislio sam da se šali sa mnom. Drugi dan mi se nije javio. Tad je već Hitna došla po njega – rekao je Amir Kazić Leo. Pjevač je bio jako blizak sa Željkom Lapecom. Dok je bio u bolnici, svaki dan se čuo s njegovom suprugom, hrabrio je i tješio da će sve biti dobro. Nažalost, nije bilo.

Baš kao i Ivan Martić Ivica, koji je s Lapecom odrastao u istom kvartu, ulica do ulice.

- Nismo još zvali suprugu, ali svakako ćemo posjetiti obitelj. U svoje, ali i u ime Humanih zvijezda s kojima je Lapec igrao nogomet. Goran Vlaović, Miroslav Bićanić, Kruno Jurčević i ja već smo razgovarali o tome – kaže Martić. Žali što prijatelju iz djetinjstva neće moći doći na pogreb.

Baš kao i Jurica Popović, s kojim se Lapec družio 25 godina.

- Poznavali smo se 30 godina, a zadnjih 25 intenzivno smo igrali nogomet. Zadnji put smo se čuli prije mjesec dana i žalio mi se na zdravstvene tegobe. Teško je govorio, imao je astmu. Pamtit ću ga kao veseljaka uvijek spremnog na društvo, pjesmu i šalu – kaže Popović.

Lapec je svirao u nekoliko bendova, a 1990. je osnovao grupu Amadeus. Snimili su kasetu 'Zvijezde padaju', a iduću godinu još jednu 'Kud će suza nego oku' u suradnji s poznatim tekstopiscem i autorom Željkom Pavičićem. Na tom je albumu i pjesma 'Fakinčina' s kojom su nastupili na Zagrebfestu i zauzeli drugo mjesto iza Maje Blagdan. Lapec je najveću popularnost stekao 90-ih s hitom 'Fajrunt'. Završio je grafičku školu, jedno vrijeme radio je u struci, u Vjesnikovoj proizvodnji novina i ostalih tiskovina. Radio je i kao prodavač osiguranja. Glazbom se počeo baviti 1972., kad je dobio prvu gitaru.

Gledatelji ga pamte i iz glazbenog showa 'Nikad nije kasno', u kojemu se na RTL-u natjecao prije tri godine.

- Njegovoj obitelji iskrena sućut, a siguran sam da sad negdje iznad oblaka njegov vedar duh i smijeh odzvanjaju nebeskim prostranstvima - poručuje Mario Kršić iz grupe Gazde.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 158
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao