Show

Komentari 59

U Aleji velikana uz Akija su i Rajko Dujmić, Dražen Petrović, Ena Begović, Edo Murtić...

U Aleji velikana uz Akija su i Rajko Dujmić, Dražen Petrović, Ena Begović, Edo Murtić...

Na ovom dijelu zagrebačkog Mirogoja pokopani su svi oni koji su napravili velika djela, na ponos Zagrepčana i svih Hrvata

U četvrtak su se na zagrebačkom groblju Mirogoj od legendarnog pjevača Parnog Valjka, Akija Rahimovskog, oprostili njegovi prijatelji i kolege glazbenici.

POGLEDAJTE VIDEO:

Popularni pjevač preminuo je u 67. godini života, a sahranjen je na Aleji velikana.

Osim Akija na ovom dijelu zagrebačkog Mirogoja nalaze se i glumica Ena Begović, košarkaš Dražen Petrović, slikar Edo Murtić, glazbenici Rajko Dujmić i Krunoslav Kićo Slabinac te dirigent Vjekoslav Šutej.

Ena Begović

Ena je preminula 15. kolovoza 2000. nakon nesreće na otoku Braču. Za glumicu je bio poguban terenac Grand Cherokee u koji je ušla s mužem Josipom 'Dikanom' Radeljakom (78), majkom Terezom Begović (87), jednomjesečnom kćeri Lanom te posinkom Leom Radeljakom (40) koji je bio za volanom.

Dražen Petrović

Dražen je imao tek 29 godina kad je poginuo na autocesti u smjeru Nürnberga. U 17 sati i 20 minuta tog 7. lipnja 1993. Dražen je spavao na suvozačkom mjestu, dok je tegljač iz suprotnog smjera naglo zakočio i preletio na suprotnu stranu autoceste te se ispriječio preko sve tri vozne trake.

Četiri dana nakon stravične nesreće u Njemačkoj, tisuće i tisuće ljudi slijevale su se na Mirogoj kako bi ispratile jednog od najvećih košarkaša u hrvatskoj povijesti i rekle mu posljednje zbogom.

Edo Murtić

Slikar i keramičar, nazvan hrvatskim Picassom, umro je  2005. godine u 84. godini života. Nadgrobni spomenik na zagrebačkom Mirogoju je jedna od njegovih slika.

Rajko Dujmić

2020. godine u 66. godini života napustio nas je i Rajko, glazbenik i skladatelj, vođa grupe Novi fosili te dobitnik je Porina za životno djelo. Dujmić je nakon teške prometne nesreće završio u induciranoj komi. Liječnici su su borili za njegov život, ali nisu mogli ništa učiniti. Preminuo je u riječkoj bolnici na Sušaku. Ispraćaj velikog glazbenika 2020. godine započeo je pjesmom 'Ti voglio bene assai'. Na dva ekrana vrtjele su se slike iz 70-ih i 80-ih, iz privatnog i profesionalnog života, naslovnice i intervjui Rajka.

Krunoslav Kićo Slabinac

Krunoslav Kićo Slabinac napustio je svijet 2020. godine u 77. godini. Glazbenik je preminuo jutros u bolničkoj sobi zagrebačkog KBC-a u kojoj je ležao tri mjeseca. Zbog koronarne ranije je bio hospitaliziran, ali unatoč uspješnom operativnom zahvatu oporavak se zakomplicirao. Svi su se nadali kako će krenuti na bolje, no Kićo nije izdržao. Sahranjen je u Aleji velikana u krugu obitelji, a želja mu je bila da ga kremiraju.

Vjekoslav Šutej

Ovaj poznati dirigent preminuo je u 2009. godine u 58. godini života nakon što je izgubio bitku s leukemijom. Tijekom života surađivao je s najvećim imenima svjetske glazbe. Ožalošćeni prijatelji i obitelj na komemoraciji su se prisjetili anegdota iz maestrovog života. Klapa je na Mirogoju zapjevala 'Vridilo je' Olivera Dragojevića.

Najčitaniji članci