Obavijesti

Show

Komentari 0

Na HRT-u izravan prijenos 95. dodjele filmske nagrade Oscar

Na HRT-u izravan prijenos 95. dodjele filmske nagrade Oscar
4

Ljubitelji filmova i filmske industrije željno iščekuju izravan prijenos 95. dodjele filmske nagrade Oscar

VIDEO

HRT će i ove godine na Prvom programu u noći s nedjelje 12. ožujka na ponedjeljak 13. ožujka izravno prenositi dodjelu Oscara, najprestižnije američke i svjetske filmske nagrade koja će se ove godine održati 95. put.

10 najboljih haljina s Oscara: Koja vam se najviše sviđa?
10 najboljih haljina s Oscara: Koja vam se najviše sviđa?

- Svečana dodjela nagrada Oscar održat će kao i uvijek u Dolby Theatru u Los Angelesu, a ove će godine svečanu dodjelu voditi komičar i glumac Jimmy Kimmel. Uoči dodjele pratit ćemo devedeset minuta Red Carpeta. Kroz dolazak zvijezda u Dolby Theatre vodit će nas tri prezenterice, plus-size model Ashley Graham, glumica i pjevačica Vanessa Hudgens te kanadska YouTube zvijezda Lilly Singh. U našem prisavskom studiju, tijekom cijele noći Oscara gledatelje će voditi filmski kritičar i politolog, Boško Picula, filmska analitičarka Alemka Lisinski i modni analitičar, Nenad Korkut - izjavila je urednica prijenosa Branka Papić.

- Radujem se što ću ove godine, zajedno s kolegama Piculom i Korkutom, komentirati dodjelu Oscara. Svečanost je to show businessa, filmske industrije, fashion industrije, ali i filma kao umjetnosti, i lijepa prilika gledateljicama i gledateljima HRT-a, približiti brojne zanimljive i izazovne filmske radove protekle godine. Sama dodjela je uvijek i zabava, ali i drama, jer nagrade redovito donesu i iznenađenja, neočekivane radosti, ali i razočaranja - rekla je Alemka.

90th Annual Academy Awards, Backstage, Los Angeles, USA - 04 Mar 2018

Ovogodišnja dodjela Oscara bit će spoj tradicije i novih trendova. Organizatori već preko ranije angažiranog voditelja Jimmyja Kimmela nastoje vratiti pretpandemijsko ozračje svečanosti koja je prva nakon 2020. koja se priređuje na uobičajen način.

- Pritom nominirani filmovi zrcale sve ono novo u američkoj i svjetskim kinematografijama, računajući posve nove priče i pristupe kao film s najviše nominacija 'Sve u isto vrijeme' te dosluh s ukusom publike s čak dva planetarna kinohita nominirana za najbolji film 'Avatar: Put vode' i 'Top Gun: Maverick'. Dodjelu obilježava i neizvjesnost kada su u pitanju kategorije najbolje režije, scenarija te glumačke kategorije, a svi se sjećaju i prošlogodišnjeg skandala s Willom Smithom. Ukratko, uzbuđenja neće nedostajati jer za takvo što najviše razloga daju nominirani filmovi i filmaši - rekao je Boško Picula.

FILE PHOTO: Will Smith hits Chris Rock onstage during the 94th Academy Awards in Hollywood

Nenad Korkut usredotočit će se na uvijek zanimljive i atraktivne modne odabire filmskih zvijezda.

- Crveni tepih na dodjeli Oscara vrlo je važan segment same svečanosti i mediji su za njega toliko zainteresirani da traje gotovo kao i sama dodjela nagrada. Tu činjenicu ne možemo zanemariti ni u našemu prijenosu, tako da ću svakako komentirati i modne odabire zvijezda koje će se pojaviti na Oscarima ove godine. U ovogodišnjoj konkurenciji za najbolji film najviše me se dojmio 'Tár' Todda Fielda s fascinantnom izvedbom Cate Blanchett. Od nominiranih glumica na crvenom tepihu najviše očekujem upravo od Blanchett koja je već nebrojeno puta dokazala kako besprijekorno odabire kreacije za takve prigode. Nadam se ugodnim iznenađenjima i kod ostalih, što glumica, ali i njihovih muških kolega - dodaje Nenad.

"12 godina ropstva" temeljen na nevjerojatnoj istinitoj priči
"12 godina ropstva" temeljen na nevjerojatnoj istinitoj priči

Mnoge dodjele nagrada, poput Zlatnih globusa, BAFTE i SAG-a, održavaju se prije Oscara i sjajan su pokazatelj tko bi kući mogao odnijeti zlatni kipić. Ove godine, sudeći po prethodnim dodjelama i kladionicama, drama Sve u isto vrijeme mogla bi osvojiti najviše nagrada. Taj je film ujedno i naslov s najviše nominacija za Oscara, njih 11 i na kladionicama upravo on najbolje stoji.

storyeditor/2022-03-21/PXL_ABA_200520_28997185.jpg

Napeto je u kategorijama za najbolje glumice i glumce. U kategoriji najbolje glavne glumice vodi se borba između Cate Blanchett, nominirane za ulogu u filmu 'Tár', i Michelle Yeoh, nominirane za ulogu u 'Sve u isto vrijeme'. U kategoriji za najboljeg glumca glavni favoriti su Austin Butler za ulogu u biografskom filmu o Elvisu Presleyju i Brendan Fraser za svoje ostvarenje u filmu 'The Whale'. U kategoriji najbolje sporedne glumice vodi se bitka između Angele Bassett i Kerry Condon. U toj je kategoriji nominirana i Jamie Lee Curtis za ulogu u 'Sve u isto vrijeme'. Prednost prema kladionicama u ovoj kategoriji ima Kerry Condon iako mnogi kritičari spominju Angelu kao pobjednicu.

10 najgore odjevenih s Oscara: Tko je ove godine podbacio?
10 najgore odjevenih s Oscara: Tko je ove godine podbacio?

Osim na Prvome programu Hrvatske televizije, u noći s nedjelje 12. ožujka na ponedjeljak 13. ožujka svečanu dodjelu filmske nagrade Oscar bit će moguće pratiti i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi. Redateljica prijenosa je Anamaria Corazza, a urednica Branka Papić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

U novom stanu: Ella Dvornik se preselila, pokazala i pogled...
PROMJENE

U novom stanu: Ella Dvornik se preselila, pokazala i pogled...

Influencerica se preselila u novi stan nakon što je ranije otkrila kako se seli jer joj treba veći dom

Vlatka Pokos pozirala u košulji i priznala: 'Zaljubljena sam...'
ODUŠEVILA VIDEOM

Vlatka Pokos pozirala u košulji i priznala: 'Zaljubljena sam...'

Vlatka Pokos pozirala je na stolu za masažu samo u košulji, a onda poručila: 'Ljubav je najmoćniji, najljepši osjećaj na svijetu'
Znaš li tko sam? Patila je od anoreksije, a kasnije je vodila bitke s dvije teške bolesti...
OMILJENO TV LICE

Znaš li tko sam? Patila je od anoreksije, a kasnije je vodila bitke s dvije teške bolesti...

Rođena je u Sloveniji, a srednju školu i fakultet novinarstva završila je u Zagrebu. Srednja škola bila joj je traumatično iskustvo i tada je upala u probleme s prehranom. Borila se i s dva raka koji je nisu uništili...