Obavijesti

Show

Komentari 1

Na premijeru drame 'Povijest pčela' stigli Ivana i Mile Kekin, Jandroković, Dubravka Vrgoč...

Na premijeru drame 'Povijest pčela' stigli Ivana i Mile Kekin, Jandroković, Dubravka Vrgoč...
3

U predstavi se kroz elemente distopije isprepliću prošlost, sadašnjost i budućnost, a pratimo sudbine triju obitelji. Ona je kazališna adaptacija romana spisateljice Maje Launde, a u režiji je Erika Ulfsbyja

VIDEO

U zagrebačkom HNK-u održana je premijera drame 'Povijest pčela', kazališna adaptacija jednog od najčitanijih romana 21. stoljeća, spisateljice Maje Lunde, a u režiji Erika Ulfsbyja. Ova drama privukla je brojna poznata lica s političke i društvene scene. Među njima našli su se Ivana (38) i Mile Kekin (51) te Gordan Jandroković (54).

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:50

U predstavi se kroz elemente distopije isprepliću prošlost, sadašnjost i budućnost, a pratimo sudbine triju obitelji. Razdoblje prošlosti predstavlja priču o Williamu i njegovoj obitelji u Engleskoj 1852. godine.

Sadašnjost u drami je godina 2007., a radnja je smještena u američku saveznu državu Ohio. Pratimo lik Georgea koji je uzgajivač meda i pčelar. Treći dio ovog “ekološkog triptiha” smješten je u kinesku pokrajinu Sečuan, 2098. godine i ozbiljno upozorava na mogući skori kolaps civilizacije kakvu smo do sada poznavali.

Zagrebačka publika zapljeskala je fantastičnom ansamblu predstave, koji čine Zrinka Cvitešić, Igor Kovač, Alma Prica, Vlasta Ramljak, Siniša Popović, Silvijo Vovka, Ksenija Marinković, Luca Anić, Kristijan Potočki, Luka Dragić, Dora Lipovčan, Slavko Juraga, Tesa Litvan, Marin Stević, Ivan Colarić, koji je ujedno autor glazbe i pijanist te mladi glumci Viktor Zlatović, Mišo Kekin, Franko Pavičić, Lucija Milojčić, Anja Rakić te Laura Pehar. A među publikom našli su se Mile i Ivana Kekin te Gordan Jandroković.

Erik Ulfsby, direktor Norveškog narodnog kazališta iz Osla, osim režije potpisuje i dramaturgiju, a pridružuju mu se i velika imena norveške kazališne scene. Tako je scenografiju osmislio Even Børsum, kostimografiju potpisuje Ingrid Nylander, a oblikovatelj svjetla je Torkel Skjærven. Dramu je za pozornicu prilagodila Ingrid Weme Nilsen. Eriku Ulfsbyju, renomiranom norveškom redatelju poznatom po suvremenim interpretacijama dramskih klasika i mjuzikla, ovo je već druga suradnja sa zagrebačkom nacionalnom kazališnom kućom, nakon hvaljenog uprizorenja “Peer Gynta” 2018. godine.

VIDEO Fantastična predstava Khabibovog nasljednika: 'Želim borbu za titulu. Ništa drugo'
VIDEO Fantastična predstava Khabibovog nasljednika: 'Želim borbu za titulu. Ništa drugo'

Iduće izvedbe 'Povijesti pčela' na repertoaru su 12.,15. i 30. ožujka u zagrebačkom HNK - u.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin