Show

Komentari 8

Najopuštenija večera dosad gostima nije bila i najukusnija - pala je prva šestica!

Najopuštenija večera dosad gostima nije bila i najukusnija - pala je prva šestica!

Iako se Maja potrudila napraviti opuštenu i zabavnu večer, gostima se to ipak nije svidjelo. Maji su tako rekli da je krumpir preslan, a tijesto gnjecavo, pa je dobila i prvu šesticu

O današnjoj domaćici u 'Večeri za 5 na selu' Maji Trbušić Hlad ostali kandidati misle da je stroga zato što je učiteljica matematike, no ona se dosad pokazala kao simpatična gošća koja daje dobre ocjene.

Kao kuharica također nije zakazala i skupila je 31 bod, a za goste je pripremila tradicionalna jela koja kuha svojima doma pa je sastavila jelovnik koji se sastojao od predjela Vse počinje v Zagorju, glavnog jela Kak fino diši i deserta Vu trnacu.

- Jako kreativna i zanimljiva imena, bolja od mojih - komentirao je Mario.

Vesela ekipa krenula je prema Maji, a uz smijeh su komentirali kako će joj govoriti da su za nju ocjene od jedan do pet.

- Kao učiteljica mora s peticom biti zadovoljna - šalila se Petra. Kad su stigli, domaćica ih je dočekala odlično raspoložena te ih ponudila likerom od aronije, orahovcem i sokom od grožđa.

- Maja je blistala na dočeku, nije imala tremu - komentirali su Mario i Petra, a kako je bilo dosta hladno, nakon zdravice brzo su ušli u kuću.

Maja je za predjelo poslužila kruščiće uz domaći sir, vrhnje i domaću šunku uz šaljiv komentar:

- Servirala sam vam, nećete vjerovati, sir s vrhnjem! - rekla je. 

Nasmijala je ekipu koja već treći dan jede sir i vrhnje, no njima se jako svidjelo kako je domaćica sve servirala.

- Bilo je jako fino, ali moram priznati da su sir i vrhnje bili bolji kod mene -  u šali je rekao Mario, a Petra je kroz smijeh odgovorila da ipak misli kako je kod nje bilo bolje.

- Predjelo je bilo fino, osobito pogačice. Šunka je bila odlična, vidjelo se i osjetilo da je domaća - zaključila je Sanja. 

Za glavno jelo Maja je poslužila sarmu uz pire krumpir i domaći kruh.

- Dvije sarme nisu bile potrebne, ali bile su potrebne za izgled i baš mi je bilo lijepo dekorirano - rekla je Sanja. Ukusom je sarma svima bila fina, gosti su imali samo sitne zamjerke.

- Klasičan okus, možda da je bila mrvicu začinjenija - rekla je Petra, a Mario dodao:

- Zato je pire bio malo preslan - s čime se složila i Petra.

- Činilo mi se da je bilo malo previše riže, ali bila mi je fina, pire mi je bio turbo preslan - rekla je Sanja, a domaćica je kroz smijeh rekla:

- Možda mi je netko podmetnuo.

Nakon preslanog pirea bio je idealan trenutak da gosti probaju nešto slatko pa je domaćica poslužila pitu od jabuka.

- Lijepo je bilo dekorirano, malo je drugačije predstavljena jabuka - rekla je Sanja, a i ostalima se svidio izgled deserta.

- Dobar omjer šećera, cimeta… Činilo mi se mrvicu gnjecavije tijesto - rekla je Petra, a Mario joj je prigovorio da je opet kritična.

 Ne možeš to govoriti, žena se trudila - dodao je farmer, kojem je sve bilo super. 

Maja je gostima podijelila poklone; napravila je svima gljive, maske, a dobili su i kobasicu.

- Gljive su bile jako zanimljive zato što ih je sama pravila - rekao je Vjekoslav, a potom su stigli svirači pa su svi malo zapjevali i zaplesali.

- Muzikaši su bili odlični i svaka im čast! - rekla je Sanja. 

Za svoju večeru Maja je dobila sljedeće ocjene:

Mario je dao desetku jer mu je sve bilo super, Sanja je dala osmicu - nije joj se svidjelo što su ponovno jeli sir i vrhnje i pire joj je bio preslan, Vjekoslav je dao ocjenu sedam - pire mu je bio preslan te je ostavio prostor za Sanjinu večeru, a Petra je dala ocjenu šest - Marijeva večera joj je bila bolja, krumpir joj je bio preslan, a tijesto u desertu gnjecavo.

Sutrašnji domaćin Vjekoslav pokazao se kao zahtjevan gost, a kakav će biti domaćin te kakve će delicije pripremiti vidjet ćemo sutra.

Najčitaniji članci