Obavijesti

Show

Komentari 314

Nakon teške bolesti: Preminuo je legendarni Dragan Nikolić

Nakon teške bolesti:  Preminuo je legendarni Dragan Nikolić
2

Jedan od najpoznatijih srpskih glumaca proslavio se filmovima 'Otpisani' i 'Povratak otpisanih', a tijekom života snimio je više od stotinu filmova i TV serija

VIDEO

Legendarni glumac Dragan Nikolić preminuo je jutros u Beogradu u 73. godini nakon duge borbe s teškom i opakom bolesti, javljaju srpski mediji.

Dragan Nikolić rođen je u Beogradu 20. kolovoza 1943. godine. Nakon što je diplomirao na Akademiji za kazalište, film, radio i televiziju u Beogradu, započeo je glumačku karijeru 1964. manjom ulogom u filmu 'Pravo stanje stvari'. 

24sata

U tom filmu je, naime, u odjavnoj špici potpisan punim imenom - Dragoslav Nikolić. 'Dragan' je postao zbog greške na kraju TV serije 'Dovoljno je šutjeti' iz 1965. godine, čija ga je ekipa slučajno potpisala nadimkom, koje mu je, na kraju, postalo i 'umjetničko' ime. 

Prvu značajnu ulogu ostvario je u filmu 'Kad budem mrtav i beo' 1967. godine, gdje je glumio radnika upitnog morala s tragičnom sudbinom. Takve i slične uloge provlačile su mu se kroz cijelu karijeru. 

Damir Špehar/Pixsell

Iduće godine nagradio ga je grad Beograd za ulogu nasilnika Gare u filmu 'Život je lep'.

Bio je jedan od  najpoznatijih i najboljih srpskih glumaca. Skoro da nema nekog od legendarnih filmova srpske i jugoslovenske produkcije u kojima nije glumio, a ostat će upamćen i po odličnim predstavama u kojima je igrao u Beogradskom dramskom pozorištu i Ateljeu 212.

Sedamdesetih i osamdesetih je ostvario niz glumačkih ostvarenja, a najpoznatija uloga bila mu je ona Prleta u 'Otpisanima'. Tada je postao i voditelj zabavnih emisija na televiziji.

Suprugu Milenu Dravić upoznao je 1972. godine, kad su zajedno vodili show 'Obraz uz obraz', a ona je do posljednjeg dana bila uz njega.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 314
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...