Show

Komentari 0

Nasljednice dinastije Gucci od oca su dobile jahte i luksuzne vile, a majku Patriziju su tužile

Nasljednice dinastije Gucci od oca su dobile jahte i luksuzne vile, a majku Patriziju su tužile

S obzirom na to da se nisu mogle ni na koji način dogovoriti, Alessandra i Allegra su tužile majku jer nisu željele da dobije ikakav novac od nasljeđa njihova oca. Ipak, sud je presudio u korist Patrizije

Nakon što je premijerno prikazan Netflixov film 'Dinastija Gucci' ponovo su počele priče o jednoj od najpoznatijih talijanskih obitelji. U fokusu filma je smrt Maurizija Guccija i njegova 'crna udovica' Patrizija Reggiani (73) no, mnogi su se zapitali što se dogodilo s ostalim članovima obitelj. Posebice onima koji su još uvijek živi. 

POGLEDAJTE VIDEO 

Među 'živuće' članove spadaju Alessandra (44) i Allegra Gucci (40), nasljednice Gucci bogatstva. Naime, one su u potpunosti prekinule kontakt s majkom Patrizijom nakon što je puštena iz zatvora. I sama Patrizija potvrdila je tu informaciju 2016. godine u intervjuu za The Guardian. 

Alessandra Gucci svim silama želi ostati daleko od očiju javnosti. Ipak, neke informacije o bogatoj nasljednici isplivale su na površinu. 

Photo Archive, Photo Story of the GUCCI Murder, Patrizia Reggiani, Maurizio Gucci, the trial of the daughters and defendants, the freedom of Reggiani

Iako nikada nije radila za Gucci, Alessandra je sama dizajnirala torbice i prodavala ih pod premium brendom AG. u 2008. godini napravila je ekskluzivnu limitiranu kolekciju The First u kojoj se nalazilo 99 dizajnerskih torbica. Od svakog modela napravljeno je njih 11. 

Neke modele nasljednica je nazvala po pokojnom ocu Mauriziju i djedu Rodolfu i tako im odala počast. 

Limitirana kolekcija bila je dostupna samo u odabranim dućanima u Milanu,  St. Moritzu, Luganu, Parizu i Moskvi. 

Nakon što je preminuo, Maurizio Gucci nasljednicama je ostavio dvije jahte, Avel i Creole. Alessandra i Allegra zbog toga su razvile pravu ljubav prema brodovima koji im bude sjećanja na djetinjstvo. Uz to, često ih prijavljuju i na natjecanja na kojima su do sada osvojile i nagrade na nekim regatama. 

Photo Story of the Maurizio Gucci Murder

Sestre Gucci već duže vrijeme žive u Švicarskoj. Tamo su se udale i imaju djecu. Također, obje posjeduju skupocjene nekretnine u New Yorku, Saint Moritzu i Milanu. U 2015. godini, luksuzan penthouse u Olympic Toweru na Petoj aveniji u New Yorku, stavile su na prodaju. Za njega su tražile nevjerojatnih 45 milijuna dolara. 

Osim što su se suočile s tragičnom smrti oca, Alessandra i Allegra su u 2013. godini bile optužene za utaju poreza. Prema pisanju stranih medija, od 2004. godine do 2010. godine nisu platile oko 5,7 milijuna dolara poreza no, tužba je odbačena u 2014. godini zbog nedostatka dokaza. 

Inače, starija kći, Alessandra, prije prvog uhićenja majke Patrizije, žestoko ju je branila. Tvrdila je da joj se majka bori s tumorom na mozgu i da 'nije sva svoja' kada je unajmila ubojicu. 

Njezino mišljenje se, po svemu sudeći, s vremenom promijenilo, a njihov odnos je zahladio. 

Kćeri su majci Patriziji nakon što je izašla iz zatvora oduzele svu financijsku pomoć, što je potvrdila u intervjuu za The Guardian. Nisu joj dale ni priliku da upozna unuke. 

Patrizia Reggiani out and about, Milan, Italy - 24 Jan 2019

S obzirom na to da se nisu mogle ni na koji način dogovoriti, Alessandra i Allegra su tužile majku jer nisu željele da dobije ikakav novac od nasljeđa njihova oca. Ipak, sud je presudio u korist Patrizije koja je dobila 1,2 milijuna dolara po godini, kako je bilo dogovoreno u njihovoj brakorazvodnoj parnici. Dok je bila u zatvoru, cifra je narasla na velikih 20 milijuna dolara, koliko je i primila. 

HOUSE of GUCCI

Najčitaniji članci