Show

Komentari 52

Natjecatelj zapeo već na trećem pitanju: Znate li točan odgovor?

Natjecatelj zapeo već na trećem pitanju: Znate li točan odgovor?

Jokera 'zovi' iskoristio je na pitanju: 'Tko se na kraju karijere vratio u matični klub i osvojio naslov državnog prvaka?'. Joker mu je odmah rekao da je riječ o Dini Rađi, a Neven ga je poslušao

U najnovijoj epizodi kviza 'Tko želi biti milijunaš?' natjecanje je nastavio student Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Ruben Finderle (23). Odmah na početku emisije odgovarao je na deseto pitanje za 32.000 kuna.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Koji je službeni naziv autoceste poznate kao Slavonika? - glasilo je pitanje, a ponuđeni odgovori su bili: A4, A5, A6 i A7.

Ruben je na tom pitanju iskoristio dva jokera: 'tri znalca' i 'pola-pola'. Od odgovora su mu ostali A4 i A5. Odabrao je A5, što se pokazalo točnim pa je natjecatelj prešao drugi prag.

- Kolumbo je otkrio Ameriku 12. listopada 1492. Kojeg se datuma iste godine otisnuo iz Europe? - bilo je pitanje za 64.000 kuna.

Nudili su se odgovori: 1. lipnja, 2. srpnja, 3. kolovoza i 4. rujna. Budući da nije imao što izgubiti, Ruben se vrlo brzo odlučio za 3. kolovoza, što je točan odgovor pa je osvojio 64.000 kuna.

Bez problema je odgovorio na pitanje za 125.000 kuna koje je glasilo: 'Koji se organeli nazivaju staničnim tvornicama energije, jer su ključni u stvaranju energijom bogatih kemijskih veza?'. Točan odgovor je bio mitohondriji.

No natjecatelj je zapeo na pitanju za 250.000 pitanja na kojem je i odustao. Nije znao odgovor na pitanje: 'Za Sennu je koban bio Tamburello. Koji je susjedni zavoj presudio Rolandu Ratzenbergeru samo dan prije?'. Točan odgovor glasio je Villeneuve.

Idući se natjecao Neven Milijić (27) iz Pule koji je 'zapeo' već na trećem pitanju.

- Nastavite niz! 31, 28, 31, 30, 31... - glasilo je pitanje, a odgovori su bili: 28, 29, 30 i 31. Ipak, nakon duljeg razmišljanja, odlučio se za 30 i pogodio.

Zatim je bez problema odgovorio na iduća pitanja, a jokera 'zovi' iskoristio je na pitanju: 'Tko se na kraju karijere vratio u matični klub i osvojio naslov državnog prvaka?'. Joker mu je odmah rekao da je riječ o Dini Rađi, a Neven ga je poslušao i osvojio 8.000 kuna.

Iduće pitanje glasilo je: 'Čija se kaciga i sablja čuvaju u bečkom Kunsthistorisches Museumu?'. Natjecatelj se dvoumio i htio je iskoristiti joker 'tri znalca' no ipak je bez njihove pomoći pogodio da je riječ o Nikoli Šubiću Zrinskom i osvojio 16.000 kuna.

Deseto pitanje za 32.000 kuna glasilo je: 'Koliko košta slanje obične razglednice unutar Republike Hrvatske?'. Neven nije znao odgovor pa se obratio znalcima. Oni također nisu znali o kojem iznosu je riječ pa je natjecatelj iskoristio posljednji joker koji je imao, pola-pola. Ostali su mu odgovori 3,30 kn i 4,40 kn. Odlučio je riskirati pa je odabrao 3.30 kn i pogodio te je prešao drugi prag.

Pitanje za 64.000 kuna nije mu stvaralo probleme jer je znao da se saudijska zastava nikad ne spušta na pola koplja. A onda je uslijedilo pitanje za 125.000 kuna: 'Koje je glazbalo 1841. osmislio varaždinski skladatelj Ivan Padovec?'. Nije znao da je riječ o gitari s 2 vrata pa je odustao i otišao kući sa 64.000 kuna.

 

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU 'RAP CAMPA':

Najčitaniji članci