Obavijesti

Show

Komentari 3

'Natjerao sam Cruza iz Santa Barbare u kadu s pjenom...'

'Natjerao sam Cruza iz Santa Barbare u kadu s pjenom...'
6

Stara je poslovica kako slika govori tisuću riječi, a Lazić na nekima kao da je “pojačao” vokabular, ima često kod njih i više od tisuću riječi. A fotografija je mnogo, najbolje je otići na izložbu i uvjeriti se u Lazićevo majstorstvo

VIDEO

Mišo, Oliver, Robert De Niro, David Bowie, Jodie Foster, Milla Jovovich, Jack Nicholson... Sve su se te zvijezde našle pred objektivom Jadrana Lazića.

Izdao je ove godine monografiju, a nekoliko mjeseci traje i izložba “Jadran Lazić - 50 godina fotografije”. Od 5. rujna otvorena je i u Zagrebu, sjajne fotografije do 15. rujna mogu se razgledati u Hrvatskom glazbenom zavodu. Bila je dosad već u Šibeniku, Hvaru, Splitu, a posebno je bilo u Visu, gdje je fotografije izložio u vili uz radove glasovitog kipara Ivana Meštrovića. Na ideju je došla njegova unuka, Ivana Meštrović Stancomb.

- Drago mi je da Jadran ima svoje fotografije uz radove mog djeda. Mogu vidjeti dva naša velika umjetnika - rekla nam je Ivana Meštrović Stancomb.

Jadran Lazić: 'Izludili smo Jacka Nicholsona, na kraju se predao!'
Jadran Lazić: 'Izludili smo Jacka Nicholsona, na kraju se predao!'

A izložba je u Zagreb došla nakon Crne Gore, gdje je sjajno prošla, a interes je bio golem. Dugačak je popis slavnih koje je Lazić fotografirao, a svaka fotografija ima priču. Jedna od njih je i Adolfo Martinez, puku poznatiji kao Cruz Castillo. Bio je jedan od glavnih likova megapopularne sapunice “Santa Barbara”. Nije ni svjestan koliko je u Hrvatskoj večera zagorjelo zbog njegove ljubavne priče s Eden. Lazić je ušao u njegovu vilu u Malibuu.

- Tad je bilo popularno te najveće zvijezde snimati kod njih u kući. Tako sam se ja dogovorio s Adolfom da snimamo kod njega i pristao je - prisjetio se Lazić.

A na fotografiji je Martinez, odnosno Cruz, s cigarom u ustima u kadi punoj pjene.

- Želio sam da bude malo drukčija fotografija i vidio sam veliku lijepu kadu. Rekao sam da bi bilo najbolje kad bismo je napunili pjenom i da onda on sjedne u nju. Pristao je bez problema - otkrio je Lazić.

U Americi je snimio i Gorana Višnjića, kad je počeo glumiti u hit seriji “Hitna služba”.

- Bili smo već prijatelji i često smo radili zajedno. I onda smo se dogovorili da napravimo nešto posebno, malo drukčije. I otišli smo u pustinju, Palm Desert. Volio je automobile, pa smo unajmili jedan Ferrari, oni su mu bili najdraži. Imali smo i stiliste, šminkere, a snimali smo od zore pa sve do mraka - kaže nam Lazić.

Stara je poslovica kako slika govori tisuću riječi, a Lazić na nekima kao da je “pojačao” vokabular, ima često kod njih i više od tisuću riječi. Jedna takva je i ona Miše Kovača s dvojnikom.

- Bilo je to početkom sedamdesetih u Splitu, muvanje oko Splitskog festivala. Vidio sam Mišu i muškarca koji mu je bio identičan. Reka san: ‘Vi ste isti, je l’ možete pozirati u autu’. I oni su pozirali - otkrio je Lazić.

A fotografija je mnogo, najbolje je otići na izložbu i uvjeriti se u Lazićevo majstorstvo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin

Evo zašto Filip i Tamara  nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'
MISTERIJ RIJEŠEN

Evo zašto Filip i Tamara nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'

Kada je pozivu došao kraj ostali kandidati u showu 'Brak na prvu' odmah su komentirali da se između Filipa i Tamare osjeti kemija