Show

Komentari 2

Ne vole ga baš: Nova serija o Alfu nije našla svog udomitelja

Ne vole ga baš: Nova serija o Alfu nije našla svog udomitelja

Premda je vijest iz kolovoza uistinu zvučala kao dašak nade za sve prave obožavatelje uskrsnuća sage o vanzemaljcu Alfu, izgleda da je ipak bila preoptimistična

Serija 'Alf' 'pokopana' je vrlo davno, no to današnjim producentima nije predstavljalo problem, pa je studio Warner Bros, u nedostatku originalne ideje, odlučio iskopati seriju 'Alf' i oživjeti ju.

Na žalost (srećom), reboot serije nije uspio zainteresirati apsolutno nikoga. Još uvijek nije poznato koji točno je bio najveći problem s njime, no posve je moguće kako je u pitanju reboot koji je kompletno 'fulao' cilj. Naime, ciljana publika današnjice je posve drugačija od one kojoj je serija bila duhovita tijekom originalnog vremena emitiranja.

Ta vrsta humora ne prolazi više dobro na TV mrežama, što možemo i vidjeti po posve drugačijoj vrsti serija koje se danas emitiraju, naspram serija koje smo mogli gledati tijekom '80. godina prošlog stoljeća.

Bilo je i onih koji su potencijalni reboot odmah odbacili poradi činjenice da lutkara zaduženog za upravljanjem lutkom Alfa, Paula Fusca, nije nitko spominjao. Fusco je bio i scenarist, redatelj, a i izvršni producent serije, uz to što je držao ulogu lutkara i davatelja glasa. Ipak, moramo se prisjetiti kako živimo u eri kada su kompjuteri istinski vrlo moćni, pa bilo odmah sasvim jasno da za Fusca ne bi bilo mjesta u potencijalnoj seriji. Doduše, uzevši u obzir da nema reboota, pitanje o Fuscu je beznačajno.

Podsjećamo, serija 'Alf' emitirala se od 1986. pa sve do 1990., a od samog početka je uspjela 'zarobiti' srca i duše mladih gledatelja. No nakon četiri godine prikazivanja i snimljene 102 epizode, došlo je vrijeme da se krene s drugim projektima, pa je serija ugašena. Premda je vijest iz kolovoza zvučala kao dašak nade za sve prave ljubitelje ovog uskrsnuća, izgleda da je ipak to bila preoptimistična novost.

Najčitaniji članci