Show

Komentari 6

Netflixov hit iznenadio 'vrućim' scenama i postao najgledaniji

Netflixov hit iznenadio 'vrućim' scenama i postao najgledaniji

Kritičari 'Bridgerton' nazivaju visokostiliziranim ‘ljubićem’, ali Netflix se neće buniti dok god su dvorske spletke najgledanije na toj platformi i ujedno jedna od najpopularnijih serija godine

Najava za Netflixovu seriju “Bridgerton” već u studenom prošle godine je pobudila velik interes gledatelja. Za Božić je premijerno prikazana, a serija koja prati događanja u engleskom visokom društvu početkom 19. stoljeća instantno je postala jedna od najgledanijih na toj platformi. Obitelji Bridgerton otkriće varljive i anonimne lady Whistledown u Londonu okreće život naopačke.

POGLEDAJTE TRAILER SERIJE:

Postala je najgledanija na platformi Netflix u 83 zemlje, uključujući Ujedinjeno Kraljevstvo, Francusku i SAD, a prestigla je iznimno uspješne i gledane adute kao što su “The Witcher” i “The Queen’s Gambit”. U seriji se posebno istaknuo glumac Regé-Jean Page (31), koji je utjelovio lik Simona, a gledatelje su fascinirale kostimografija i spletke s dvora. Page je, pak, odmah postao jedan od favorita za sljedećeg Bonda nakon umirovljenja glumca Daniela Craiga (52).

Ipak, kod kritike serija nije prošla toliko uspješno. Zamjeraju joj štošta, no u načelu je okarakterizirana kao vizualno solidan uradak, koji scenaristički ipak samo graniči s “ljubićem”. Sve veća popularnost donijela je “Bridgertonu” i sve više pažnje onih koji vole u serijama pronaći manjkavosti i pogreške, odnosno sukob s povijesnim činjenicama.

Kao što je to često slučaj sa serijama i filmovima koji prezentiraju neka davna vremena, potkrali su se detalji iz recentnije povijesti. Već u uvodnim minutama serije konjska zaprega kreće se po kaldrmi, no iscrtane žute linije uz rub nisu dio izvornog vremena. Primijetili su pažljiviji gledatelji i Primarkov plakat, zaostali parkirni znak te moderne dijelove arhitekture koji datiraju iz kudikamo kasnije ere.

Ono što su također primijetili svi koji su ovu seriju pogledali je poprilično velik broj scena seksa, koje je publici pred malim ekranima ova serija pomalo neočekivano pripremila. Mnogi komentiraju kako se na prvu činila iznimno čednom, no možda baš zato ponekad vrijedi proučiti oznake o količini nasilja, seksa, psovki i ostalih sadržaja, koje produkcija mora izvjesiti. Znat će za drugu sezonu, koja je nakon velikog uspjeha serije već potvrđena.

Najčitaniji članci