Obavijesti

Show

Komentari 50

Nezadovoljni Božidar zatražio knjigu žalbe: 'Nisam se došao zezati, došao sam pobijediti!'

Nezadovoljni Božidar zatražio knjigu žalbe: 'Nisam se došao zezati, došao sam pobijediti!'
10

Špiček je odmah komentirao da im nisu uspjele kokice od heljde, a ni meso nije bilo najbolje pečeno, no Pažanin je pohvalio njihovu savijaču, a i Ivanove muffine koji su bili najbolji u cijeloj večeri

VIDEO

U utorak navečer u showu 'Tri, dva, jedan – ho, ho, ho!' timovi su pripremali jela po receptima Tomislava Špičeka u kojima su pojedini kandidati ugodno iznenadili, no bjelovarski kuhar, Božidar nije bio jedan od tih sretnika.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Božo 00:59

Timovi su u 90 minuta trebali pripremiti štrudlu od vrganja s umakom od poriluka za predjelo, zatim  za glavno jelo puricu nadjevenu kestenima, žemljama i marelicama s umakom, rosti krumpirom i kokicama od heljde te muffine s preljevom od vina i rolice s cimetom. Sva jela kuhala su se po preporuci chefa Tomislava Špičeka, a zbog količine posla i kompleksnosti jela svi su se odmah podijelili i bacili na posao. 

Božidar vrijeđao kolege: Kao da im se ptica pos*ala na tanjur
Božidar vrijeđao kolege: Kao da im se ptica pos*ala na tanjur


„Mi smo se već jako dobro uhodali i mislim da su ljudi vidjeli da među nama nema natjeravanja, podijelili smo posao, svatko radi svoje i pomažemo si“, istaknuo je Šibenčanin Mile dok u timu kod Bjelovarčana Božidara nije vladala takva sloga. Naime, Božo se naljutio na Lukreciju i Ivana zbog jučerašnjih niskih ocjena, pa je jasno istaknuo svoja očekivanja od novog ocjenjivanja: „Očekujem tri desetke i to je to!“


Priprema jela protekla je nekima bolje, a nekima malo manje - Leo i Enes su pjesmom sakrili tremu, Dubrovčanima je, baš kao i Zagorcima, gotovo sve išlo po planu, Božidar nije htio pomoć od svoje ekipe iz tima, a Nikita je pred kraj kuhanja zaplakala zbog pećnice i zamalo upropaštenog deserta. Prvi na kušanje stigli su Petra, Mario i Vjekoslav poznati kao Zagorci, koji su svoja jela ponosno servirali Željki Klemenčić, Ivanu Pažaninu i Tomislavu Špičeku.


„Jako sam zadovoljna kako ste ovo odradili. U cjelini izgleda jako dobro i appetitlich. Sve što sam očekivala ste više-manje odradili, ali predjelo je ogromna šlapa, to se tako ne poslužuje“, komentirala je Željka te im dala ocjenu osam, baš kao i Pažanin dok su Špičeku njihova jela bila za sedmicu te je tim osvojio 23 boda. 


Idući na red stigli su Dubrovčani iz tima Škerac: „Jako fina i ukusna štrudla od vrganja, u glavnom jelu meso je perfektno, no muffini su mogli biti bolji“, priznao je Pažanin pa ih ocijenio sedmicom, Željka im je dala osmicu, a Špiček šesticu. „Nisam zadovoljna, došlo mi je da propadnem u zemlju kad sam vidjela šesticu“, rekla je Ivana, čiji je tim zaradio ukupno 21 bod zbog lošijih slastica. 


Šibenski guložni bonkulovići dobili su pohvale od žirija, iako im jela na prvu nisu izgledala toliko dobro: „Štrudla je jako fino hrskava i ima dovoljno masnoće. Puretina je lijepo zapečena, nadjev dobro začinjen, a rosti mi je malo mekan, mora biti hrskaviji. Rolice vam nisu uspjele, ali muffini su jako dobri“, rekao je Špiček, no tim je dobio iste ocjene kao i prethodni. 

Božidar gledatelje nasmijao do suza: 'Vjerojatno je mislio da ga zovu u žiri pa presretan došao'
Božidar gledatelje nasmijao do suza: 'Vjerojatno je mislio da ga zovu u žiri pa presretan došao'

Zatim su na red stigli Božidar, Ivan i Lukrecia, poznatiji pod imenom Nesalomljivi. Špiček je odmah komentirao da im nisu uspjele kokice od heljde, a ni meso nije bilo najbolje pečeno, no Pažanin je pohvalio njihovu savijaču, a i Ivanove muffine koji su bili najbolji u cijeloj večeri. Pažanin je timu dao osmicu, Željka sedmicu, a Špiček – šesticu!


„Gdje je knjiga žalbe da je napišem? Nisam se došao ovdje zezati, došao sam pobijediti!“ žestok je bio Božidar zbog dobivene šestice jer je smatrao da su zaslužili tri desetke, a umjesto maksimalnih 30, tim je zaradio 21 bod. 


Posljednji na kušanju bili su Nikita, Leo i Enes s Kvarnera iz tima Krepat, ma ne molat. Špiček im je pohvalio prezentaciju predjela, dok im je Pažanin pohvalio puricu i desert: „Vaš komad mesa je odličan, trebate imati više samopouzdanja. Puževi su najbolji, a Nikita je plakala zbog njih.“ Dobre komentare slijedile su i dobre ocjene pa su tako Riječani dobili ukupno 25 bodova i tako završili na vrhu trenutačne ljestvice. 


Sutra je novi dan i novi kulinarski izazov za natjecatelje koji imaju priliku ispraviti sve pogreške. Tko će i dalje pamtiti dobivene šestice, a tko će kritike iskoristiti kao savjete – pogledajte u srijedu od 21.15 sati na RTL-u!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Uskoro kraj nagađanjima? BBC navodno u stanju pripravnosti zbog priopćenja Kate Middleton
ČEKAJU PALAČU

Uskoro kraj nagađanjima? BBC navodno u stanju pripravnosti zbog priopćenja Kate Middleton

Prije velikih najava, Buckinghamska palača je bila poznata po tome što je upozorenja izdavala samo određenim urednicima u medijima

Princ William je zaposlio mladu djevojku koja će mu pripremati odjeću: 'Sada nema izbora...'
MORAO JE

Princ William je zaposlio mladu djevojku koja će mu pripremati odjeću: 'Sada nema izbora...'

Djevojka u dvadesetima radila je i za pokojnu kraljicu Elizabetu II. tijekom pandemije koronavirusa
VIDEO Kate, jesi to ti? Princezu snimili u javnosti: Nasmijana je šetala sa suprugom Williamom
ZAJEDNO U KUPOVINI

VIDEO Kate, jesi to ti? Princezu snimili u javnosti: Nasmijana je šetala sa suprugom Williamom

Kate Middleton pojavila se sa suprugom Williamom, a osmijeh nije skidala s lica. Nosila je sportsku modnu kombinaciju