Obavijesti

Show

Komentari 2

Nick Cave je ‘izvlačio’ fanove na pozornicu, grlio ih i pjevao

Nick Cave je ‘izvlačio’ fanove na pozornicu, grlio ih i pjevao
12

TRIJUMF EMOCIJA Premda je bio odjeven u savršeno krojeno odijelo te nosio gospodske cipele, legendarnog rokera to nije omelo da se spusti među publiku INmusic Festivala

VIDEO

Ulaznice za koncert Nicka Cavea (60) i njegov The Bad Seeds bend planule su puno prije održavanja ovogodišnjeg INmusic Festivala. Jedan od najutjecajnijih rock bendova na svijetu nakon deset godina ponovo je nastupao u Zagrebu.

Teško je pobrojati čime je sve legendarni Cave očarao jarunsku publiku. Iako je bio odjeven u savršeno krojeno odijelo te nosio gospodske cipele, legendarnog rokera to nije omelo da se spusti među publiku.

- Koji bi to pjevač još učinio? A pogotovo neko njegova glasa... - komentirali su očarani fanovi. Spustivši se među obožavatelje, Cave je odabrao, po njegovu mišljenju, najžešće te ih doveo na pozornicu.

Za razliku od njegovih mnogobrojnih kolega sa svjetskih pozornica, Caveu nisu potrebni ni pirotehnika niti složeni scenski spektakli. Dok se ostale mainstream zvijezde presvlače i po desetak puta u vrijeme koncerta, Cave svoj odnos s publikom, što je pokazao i u Zagrebu, gradi u kontaktu s ljudima. S jarunskom publikom uspostavio je poseban odnos.

Australski pjevač svojim je dubokim glasom i ‘mračnim’ pjesmama oduševio na prva dva zagrebačka nastupa, a nakon nesretne pogibije sina Arthura 2015. godine koncerti su mu, slažu se posjetitelji INmusica, postali još emotivniji. Hitovima poput 'Skeleton Tree', 'The Weeping Song', 'Stagger Lee' i 'Push The Sky Away' legendarni je roker ispunio očekivanja i svojih najvjernijih fanova.

Obiteljska tragedija Nicka je samo još više povezala s publikom. Pjevačev petnaestogodišnji sin Arthur u Brightonu u Engleskoj pao je s oštrih stijena u provaliju. Istraga je pokazala da je prije toga uzeo LSD. Iako je mislio kako se neće vratiti glazbi, Cave je ubrzo izbacio novi album. Prošle je godine po prvi put progovorio o boli koju još uvijek proživljava.

Cave oduševio publiku dubokim glasom i 'mračnim' pjesmama
Cave oduševio publiku dubokim glasom i 'mračnim' pjesmama

- Pokušavam naći utjehu. Čitam knjige u kojima piše da moram pronaći snagu jer moj Arthur i dalje živi u mojem srcu. Da, on jest u mojem srcu, ali on ne živi i to je bolno - rekao je Cave.

Doug Peters/Press Association/PIXSELL
Nick Cave prvi put o sinovoj smrti: Još uvijek tražim utjehu
Nick Cave prvi put o sinovoj smrti: Još uvijek tražim utjehu
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin