Obavijesti

Show

Komentari 1

'Nismo zvali policiju na tjednoj bazi zbog buke. Predstavnica nema namjere otkupiti prostor'

'Nismo zvali policiju na tjednoj bazi zbog buke. Predstavnica nema namjere otkupiti prostor'

Vezano uz članak "Zatvara se kultni 'Pločnik': 'Žele nas ciljano i planirano izbaciti'" suvlasnici zgrade na adresi Međimurska 19-21 i Slovenska 26 su putem odvjetnice zatražili ispravak.

VIDEO

Vezano uz članak "Zatvara se kultni 'Pločnik': 'Žele nas ciljano i planirano izbaciti'" suvlasnici zgrade na adresi Međimurska 19-21 i Slovenska 26 su putem odvjetnice zatražili ispravak. 

- U tekstu su objavljene neosnovane i nepotvrđene optužbe na račun suvlasnice i predstavnice suvlasnika nekretnine koja se nalazi na adresi Međimurska 21.

U članku je netočno navedeno da bi susjeda kupila stanove za najam te da ih je ista odlučila zatvoriti. Potpuna i točna informacija jest da se u predmetnom dijelu nekretnine nalaze isključivo poslovni prostori, a kupoprodaja istih dopuštena sukladno prisilnim propisima koji su na snazi u Republici Hrvatskoj. 

Kupoprodaja poslovnih prostora nije u nikakvoj vezi sa zatvaranjem Pločnika. Za ukidanje MTU-a je kriv osnivač i vlasnik tvrtke Pozitivan ritam d.o.o., odnosno noćnog kluba Pločnik, a budući da je isti sedam i pol godina poslovao temeljem MTU koji nije udovoljavao zakonskim pretpostavkama. Zbog navedenog je MTU ukinut od strane Grada Zagreba, a odluku i potvrdilo i nadležno Ministarstvo. 

Dakle, Pozitivan ritam d.o.o. od samog početka nije imao uvjete za rad na predmetnoj adresi, odnosno uvjeti se nisu promijenili u natrag godinu dana ili od kada je netko kupio posebni dio nekretnine. 

Nadalje, u članku se netočno navodi 'Nekim od naših zaposlenih, ljudima koji rade u Pločniku je rekla da imamo vrlo atraktivan prostor što je nama naravno logično došlo do nekog zaključka da nas se ciljano i planirano želi izbaciti odavde'. Potpuna i točna informacija jest da ne postoji nikakva inicijativa za zatvaranje Pločnika već je predstavnica suvlasnika ovlaštena urediti odnose na zajedničkim dijelovima zgrade i osigurati poštovanje kućnog reda i to prema svima koji zajedničke dijelove ne koriste u skladu s Odlukom suvlasnika. 

Tvrtka Pozitivan ritam d.o.o., odnosno Pločnik nije suvlasnik niti zakoniti zakupnik poslovnog prostora. Unatoč tome, tvrtka Pozitivan ritam d.o.o. je za potrebe Pločnika izbušila temeljenu ploču u zgradi, bez dopuštenja i nadzora vršila radove na zajedničkim instalacijama, oštetila i izbušila fasadu zgrade radi postavljanja tende i oglasnih ploča, postavila terasu i filter za pročišćenje prostora na način da je dim iz Pločnika odlazio u poslovne prostore iznad njega. Upravo su radi uređenja odnosa na zajedničkim dijelovima vijeće suvlasnika i suvlasnici ovlastili sadašnju predstavnicu suvlasnika. 

Netočno je da bi suvlasnici ili predstavnica na tjednoj bazi zvali policiju i inspekciju zbog buke. Buka je problem za sve zgrade u okolici, a budući da je prostor predviđen za tihu djelatnost, a ne noćni klub. Pozitivan ritam je o svom trošku i u svojoj organizaciji šest puta organizirao mjerenje buke, međutim, niti jednom nije udovoljio uvjetima. Suvlasnici su šest puta organizirali svoje poslovne obaveze radi mjerenja. Mjerenjem je utvrđeno da je razina buka povećala 12-18 decibela dok je dopuštena razina 1 decibel iznad tišine. Državni inspektorat je, ponovno zbog ne zadovoljenja zakonskih uvjeta, zabranio puštanje glazben u predmetnom prostoru. 

Predstavnica suvlasnika sudjelovala je u više navrata na sastancima s gospodinom Meniga, punomoćnikom istoga, 6 puta omogućila testiranje na buku i na sve načine pokušavala da se problem riješi. Sastanak je , radi rješavanja problema, održan i s upraviteljem zgrade te punomoćnikom suvlasnika. Nažalost, tvrtka Pozitivan ritam d.o.o. nije kroz sedam i pol godina osigurala zakonske uvjete za svoj rad. Da je poslovanje tvrtke Pozitivan ritam d.o.o. legalno, tada istome Grad Zagreb ne bi ukinuo MTU. Prostor bez velikih ulaganja nije moguće izolirati od buke jer istim temeljem građevinske i uporabne dozvole nije namijenjen za djelatnost noćnog kluba. 

Predstavnica stanara nema namjere niti joj je u interesu otkupljivati prostor koji je u posjedu tvrtke Pozitivan ritam d.o.o. Pozitivnom ritmu d.o.o. poznato je da je prostor u likvidacijskom postupku više od deset godina, a zbog čega niti sami nisu bili u mogućnosti regulirati svoje odnose. Prema tome, prostor koji koriste nije moguće legalno kupiti niti iznajmiti već više od deset godina. 

Konačno, a u svrhu objektivnog informiranja ističe se da na adresi Zagreb, Jabukovac 28 djeluje klub naziva DVA OSAM istog vlasnika i istog sadržaja. Prema tome, netočno je da vlasnik nema više gdje puštati glazbu i živjeti glazbu - stoji u ispravku. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Euforija uoči Eurosonga. Traži se tabletić više: 'Imam od bake i prijateljica, a pitat ću i susjede'
POMAMA ZA REKVIZITIMA

Euforija uoči Eurosonga. Traži se tabletić više: 'Imam od bake i prijateljica, a pitat ću i susjede'

Tabletić je zaštitni znak Baby Lasagne. Otisnuo ga je on tako na majice, a i dio kostima za Eurosong mu je napravljen od njega

Luciano Plazibat slavio s Igorom nakon pobjede u 'Zvijezdama': 'Kindl, sada ga kradem nazad'
NIŽU SE ČESTITKE

Luciano Plazibat slavio s Igorom nakon pobjede u 'Zvijezdama': 'Kindl, sada ga kradem nazad'

Luciano nije skrivao koliko je ponosan na svog najboljeg prijatelja nakon što je pobijedio u showu 'Zvijezde pjevaju', a otkrio je i da su svojedobno bili cimeri
Zagreb se '90. nije proslavio kao domaćin Eurosonga: 'Ti pjevaj, lijepo izgledaj i dosta'
PRIJE 24 GODINE

Zagreb se '90. nije proslavio kao domaćin Eurosonga: 'Ti pjevaj, lijepo izgledaj i dosta'

Ako Baby Lasagna pobijedi na Eurosongu, čast organiziranja natjecanja iduće godine pripala bi Lijepoj Našoj. Prisjetimo se kako je to izgledalo kada je 1990. Zagreb bio domaćin