Obavijesti

Show

Komentari 7

Nova generacija vladarica: Ovo su mlađahne princeze od kojih se puno očekuje u budućnosti

Nova generacija vladarica: Ovo su mlađahne princeze od kojih se puno očekuje u budućnosti
7

Europske princeze žive poseban život s kojim se mi, koji nismo 'plave krvi', ne možemo poistovjetiti. Ipak, taj je život pun pravila i obveza, a i najmlađi članovi obitelji već su u borbi za prijestolje

VIDEO

Gotovo sve djevojčice svijeta barem jednom su poželjele biti na mjestu prave princeze, stanovati u dvorcu i uživati brojne privilegije. Našim europskim princezama neki zavide, a neki ih žale, no u svakom slučaju na stilu života mogu zahvaliti danskom kralju Kristijanu IX.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Meghan Markle danas slavi 40. rođendan: U vili od 15 milijuna dolara zabavljat će se 65 ljudi 01:19

Naime, kralja koji je vladao Danskom u 17. stoljeću nazivaju i 'europski tast', budući da su njegovi potomci zasjeli na gotovo sva europska prijestolja. U braku s Lujzom Hessenskom dobio je tri sina i tri kćeri. Stariji sin, Fridrik VIII,  naslijedio ga je na danskom prijestolju, a mlađi sin, Đuro I, okrunjen je za kralja Grčke prije no što je i sam postao danski kralj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Aiko je najusamljenija princeza na svijetu: U školi ju zlostavljali
Aiko je najusamljenija princeza na svijetu: U školi ju zlostavljali

Kći Aleksandra udala se za britanskog kralja Eduarda VII i postala kraljicom Velike Britanije i caricom Indije. Dagmar se udala za ruskog cara Aleksandra III i postala caricom, a Tira se udala za hannoverskog kraljevića Ernesta Augusta.

Ostavština Kristijana IX i danas živi kroz najmlađe članice kraljevskih obitelji, a neke od njih ćemo jednoga dana zasigurno gledati kao kraljice država.

1. Princeza Charlotte od Cambridgea

Najpoznatija od svih princeza zasigurno je Charlotte, jedina kćerka britanskog princa Williama i Kate Middleton. Ima tek šest godina, a već je četvrta po redu u nasljedstvu britanskog trona. Mnogi kažu da je slična pradjedu Philipu, a princeza bez zadrške govori što misli i plazi jezik u javnosti.

2. Princeza Elizabeta

Elizabeta je belgijska princeza i prva je nasljednica svojeg oca. Belgijski zakon o kraljevskom nasljeđivanju je 1991. godine uveo tzv. primogenituru, što znači da kraljeva djeca nasljeđuju krunu po starosti, bez obzira na spol. Elizabeta će tako očevom smrću ili abdikacijom postati belgijska kraljica.

Diplomirala je u Walesu 2020. godine, na UWC Atlantic koledžu, a zatim je odslužila godinu dana na Kraljevskoj vojnoj akademiji u Bruxellesu.

3. Princeze Leonor i Sofia

Španjolske princeze kćerke su španjolskog kralja i kraljice Letizie. Starija Leonor ima 16 godina, a postat će dijelom povijesti kada na tronu zamjeni oca, kao prva vladajuća kraljica u zemlji od 1868 godine. Leonor već sada ima titulu princeze Giorne, vojvotkinje Montblanca i grofice od Cervera, no roditelji ju od malena odgajaju tako da se ne odskače previše od svojih vršnjaka. Kao i Elizabeta, učenica je UWC koledža u Walesu.

Mlađa kćer Sofia ime je dobila po baki, španjolskoj kraljici Sofiji. Ova 14-godišnjakinja učenica je prestižne madridske škole Santa Maria de los Rosales. Nju i sestru smatraju najljepšim europskim princezama, a Sofia je, poput majke, zaljubljenica u modu, posebno u španjolske high street brendove.

4. Princeza Ingrid Alexandra

Ingrid je norveška princeza i druga po redu nasljednica trona kao najstarije dijete prijestolonasljednika Haakona i princeze Mette- Marit. Princeza je zaljubljenica u surfanje i kickboxing, a zanimljivo je da je, iako je dio kraljevske obitelji, pohađala državnu školu. Kada i ako postane kraljica ući će u povijest kao druga žena vladajući monarh u Nizozemskoj, nakon kraljice Margarete, koja je vladala u 15. stoljeću.

5. Princeza Maria Olympia

Grčka princeza Maria Olympia ima 25 godina i jedina je kći prijestolonasljednika Pavlosa i princeze Marie Chantal. Princeza se bavi manekenstvom, a radila je i za Dior. Jedno vrijeme se šuškalo da je u vezi s princom Harryjem.

6. Princeza Isabella

Rođenje danske princeze Isabelle obilježili su svečanim 21 pucnjem iz puški tog 21. travnja 2007. godine. Ona je prva djevojčica rođena u obitelji nakon grčke kraljice Anne-Marie, 1946. godine. Princeza je drugo dijete prijestolonasljednika Frederika i princeze Marije, što ju čini trećom po redu nasljednicom trona, odmah nakon 15-godišnjeg brata Christiana.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Nije sve tako savršeno: Jennifer Lopez fotkali na ulici, evo kako izgleda bez filtera i 'fotošopa'
NE MOŽE SE SVE SREDITI

Nije sve tako savršeno: Jennifer Lopez fotkali na ulici, evo kako izgleda bez filtera i 'fotošopa'

Čini se kako je dosta smršavila u posljednje vrijeme jer joj trbuh i struk, koji su se isticali ispod kratke majice, nisu glatki ni zategnuti

Tisuće eura za modne detalje: Pogledajte kakve je outfite Fani Kerum nosila na glasanjima...
ZNA PRIVUĆI PAŽNJU

Tisuće eura za modne detalje: Pogledajte kakve je outfite Fani Kerum nosila na glasanjima...

Fani je velika ljubiteljica skupocjene odjeće i modnih dodataka. Svaki svoj stajling pomno bira, a nerijetko poseže za komadima koji ističu njezin stas
Fani Kerum na glasanje stigla s torbicom koja košta i do 4000 €
PRIVUKLA POGLEDE

Fani Kerum na glasanje stigla s torbicom koja košta i do 4000 €

Željko i Fani su na glasanje stigli u elegantnim modnim kombinacijama, a ona je nosila i dizajnersku torbicu