Show

Komentari 19

Novković: 'Više mi se ne pišu i ne pjevaju patetične pjesme...'

Novković: 'Više mi se ne pišu i ne pjevaju patetične pjesme...'

Ti patetični tekstovi, gdje se puno tuguje, gdje se puno zamjera, više nisu dio mog svjetonazora, rekao je Boris te dodao kako njegova nova pjesma u sebi ima 'malo Elvisa i Lennona'

Iako je nedavno dobio sina, Boris Novković (53) priznao je da ima vremena i za pisanje pjesama te što misli o stvaralačkim krizama.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Kad pišem pjesme, mogu paralelno obavljati više drugih stvari u životu. Nekad sam preveliku ozbiljnost pridavao pisanju pjesama. Idealni uvjeti, sjest za gitaru, gledati kroz prozor, ptičice cvrkuću, dolazi inspiracija – ne dolazi inspiracija, ne možeš se ti inspirirati na silu. Nitko ne zna što je to inspiracija, to je neki signal, impuls koji dolazi iz dubina, iz nekog sveopćeg postojanja koji te posjeti nekad - rekao je za Gloriju.

Boris je naglasio i kako više nije sklon patetici u svojem stvaralaštvu. 

- Smatram da jednostavno ti patetični tekstovi, gdje se puno tuguje, gdje se puno zamjera, više nisu dio mog svjetonazora - rekao je pjevač.

Prokomentirao je Boris i svoju novu pjesmu 'Pun mjesec, ti i ja'.

 - Uvijek sam se naslanjao na taj neki retro zvuk, od Beatlesa do Elvisa Presleyja, doajene koji su započeli taj svjetski pop rock&roll. Rekao bih da pjesma čak ima i malo Elvisa i Lennon.

Može li se u njoj doista osjetiti utjecaj rock velikana, prosudite sami. 

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Najčitaniji članci