Obavijesti

Show

Komentari 27

Odbio je glavnu ulogu u filmu Matrix, bio je i reper, a svi su ga osudili zbog šamara na Oscaru

Odbio je glavnu ulogu u filmu Matrix, bio je i reper, a svi su ga osudili zbog šamara na Oscaru
8

Will Smith je prva hip-hop zvijezda koja je nominirana za Oscara za svoje nastupe u filmovima Ali i Potraga za srećom. Oba puta bio je u konkurenciji za nagradu za glavnog glumca

VIDEO

Legendarni 'Princ s Bel Aira', glumac Will Smith danas je napunio 54 godine. U pola stoljeća svojeg života ovaj glumac, reper i komičar je prošao dug put od siromašnih početaka. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Will Smith VIDEO

Donosimo neke manje poznate činjenice o čovjeku koji je trenutno najpoznatiji po šamaru koji je udjelio kolegi komičaru Chris Rocku (57) na dodjeli Oscara.

  • Mnogi pretpostavljaju da je Will Smith glumčevo službeno ime, ali nije, već Willard Carroll Smith Jr.. Nakon što je 'ozbiljnije zagazio' u svijet zabavne industrije, skratio je svoje ime pod kojim ga danas skoro svi poznaju. 
  • Will Smith osim što je poznati glumac, uspješni je i raper. Još davnih 80-ih i 90-ih godina prošlog stoljeća osvajao je razne nagrade poput Grammyja 1989. godine za najbolju rap izvedbu. 1992. godine također je osvojio Grammyja za hit Summertime.
  • Odbio je glavnu ulogu u Matrixu kako bi glumio u filmu Wild Wild West. Will kaže da jednostavno nije dovoljno vjerovao u projekt da bi prihvatio ponudu. Umjesto toga, nastavio je glumiti u ne tako sjajnoj akcijskoj komediji, Wild Wild West, za koju se ispostavilo da nije bila ni do koljena Matrixu koji sad broji već 4 filma. Glumac je u više navrata rekao da mu je to jedna od najvećih greški u karijeri
Chrisa Rocka kritiziraju zbog šale: 'Ruga se ubijenoj ženi, Will ga je trebao jače ošamariti'
Chrisa Rocka kritiziraju zbog šale: 'Ruga se ubijenoj ženi, Will ga je trebao jače ošamariti'
  • Will Smith je prva hip-hop zvijezda koja je nominirana za Oscara za svoje nastupe u filmovima Ali i Potraga za srećom. Oba puta bio je u konkurenciji za nagradu za glavnog glumca, a iako nije pobijedio, i dalje je nevjerojatno pomisliti da je Will, koji je prodao milijune ploča kao reper u davnim 90-ima postao glumac na holivudskoj A-listi.
The 94th Academy Awards - Vanity Fair Party - Los Angeles
  • U tandemu sa suprugom Jadom Pinkett Smith, Will je 2008. godine otvorio školu New Village Leadership Academy, koja je kasnije zatvorila vrata zbog glasina da se u biti radi o scientološkoj školi. 
  • Will Smith pokrenuo je lavinu komentara, koliko pozitivnih, toliko i negativnih, nakon incidenta na dodjeli Oscara ove godine, kad je pljusnuo komičara Chrisa Rocka koji je u humorističnom skeču spomenuo ćelavu glave njegove žene Jade, koja pati od alopecije, i tako uvrijedio nju i njega. 
  • Prije Jade, Will je bio u braku sa Sheree Fletcher koju je upoznao 1991. godine te je bio s njom u braku do 1995. godine i zajedno imaju sina Treya. U to vrijeme već je poznavao Jadu te ju je oženio dvije godine nakon razvoda s Sheree.
  • U proteklih par desetljeća mnogi misle da je Will pokleknuo pred sjajem estetske kirurgije te je operirao uši, a neki nagađaju da je išao i na zatezanje lica ili da ubrizgava filere ili botoks budući da s punih pola stoljeća i dalje nema bora na licu.
  • Imao je šansu upisati MIT. Sam kaže da je u školi imao dosta dobre ocjene, a da je mamina prijateljica radila u administraciji MIT-a te da su radi 'raznovrsnosti' na fakultetu tražili afroamerikance. kaže da bi vrlo vjerojatno upao u prestižni fakultet da je to željeo, ali nikad se nije službeno prijavio. 
  • 'Aw, hell no!' mu je jedna od omiljenih fraza koju voli ubaciti u svoje filmove. 
  • Will Smith je u prestižnom društvu Guinessovih rekordera - pojavio se čak tri puta na Crvenom tepihu u samo 12 sati. 
Jada Smith slavi svoju ćelavost, a dijagnoza je ne opterećuje
Jada Smith slavi svoju ćelavost, a dijagnoza je ne opterećuje
  • Jako je dobar u slaganju Rubikove kocke. Mnogi obožavatelji nisu svjesni da je Will, unatoč svojim divljim ludorijama i smiješnoj osobnosti, iznimno pametan. On je jedina osoba u svojoj obitelji koja zna složiti Rubikovu kocku za manje od minute, što je demnstrirao i u nekoliko svojih filmova, poput The Pursuit of Happyness.
Reuters
  • Bio je milijunaš već s 20 godina. Iako je njegov sitcom nastao tek kada je imao 21 godinu, Will je već zarađivao puno novaca kao reper i glumeći manje uloge u filmovima. Njegova ambicija nikad nije prošla nezapaženo, i iako se našao u problemima s porezom, iz toga se brzo izvukao i doveo svoje financije u red, piše The Things.
Neki se zbog prevare rastaju, a Jada je sa Smithom redovito mijenjala partnere i orgijala
Neki se zbog prevare rastaju, a Jada je sa Smithom redovito mijenjala partnere i orgijala
  • Ne samo da je Will bio prvi reper koji je nominiran za Oscara, već je 2022. postao prvi reper koji je osvojio Oscara za najboljeg glumca. Kontroverzni postupci zvijezde filma Kralj Richard možda su zasjenili njegova postignuća te večeri, ali kako se povijest osvrće na Smithovu glumačku karijeru, ovaj osvojeni kipić će ga smjestiti među najbolje u svojoj profesiji. 33 godine prije osvajanja Oscara, Will je postao prvi reper koji je kući odnio Grammyja.

Iako će ga njegovi postupci na dodjeli Oscara 2022. spriječiti da u bliskoj budućnosti pokupi još koji trofej, malo je vjerojatno da je Will završio sa skupljanjem nagrada. 

POGLEDAJTE VIDEO: DRUGA EPIZODA ‘TKO JE KRIV' S JURAJEM ŠEBALJEM

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'
VELIKI INTERVJU

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'

Voditelj Tomislav Jelinčić prisjetio se početaka na RTL-u, a u listopadu slavi 19 godina braka sa suprugom Ivanom

Baby Lasagna je favorit? Evo što predviđaju ankete i kladionice
EUROSONG SE BLIŽI

Baby Lasagna je favorit? Evo što predviđaju ankete i kladionice

Prema anketama koje je proveo savez OGAE, Baby Lasagna je na prvom mjestu za pobjedu na Eurosongu
Ovo je Lasagnina konkurencija? Osebujni finski predstavnik nastupio je u bež tangama...
'OVO JE SPRDNJA'

Ovo je Lasagnina konkurencija? Osebujni finski predstavnik nastupio je u bež tangama...

Kada nije bio u bež tangama, Finac Windows95man pjevao je i plesao u kratkim trapericama s otkopčanim šlicem.