Show

Komentari 30

Odustala zbog Novog zavjeta. Biste li znali tko ga je otvorio?

Odustala zbog Novog zavjeta. Biste li znali tko ga je otvorio?

Za prelazak drugoga praga pitanje joj je bilo preteško stoga je odustala i kući ponijela 16.000 kuna. Nije znala tko rečenicom 'Rodoslovlje Isusa Krista, sina Davidova, sina Abrahamova' otvara Novi zavjet

Najnoviju epizodu kviza 'Tko želi biti milijunaš?' otvorio je 9. pitanjem i s dva džokera prošlotjedni natjecatelj Ivica Glavan iz Zadra. Na pitanje za 16.000 kuna trebao je odgovoriti koji je bosanskohercegovački grad smješten zapadnije od Zagreba. Je li riječ o Sanskom Mostu, Prijedoru, Velikoj Kladuši ili Drvaru?

Ivica je prvo iskoristio džoker 'zovi' koji je čuvši pitanje izjavio da bi odgovor mogao biti Drvar. Ipak, zamolio je potom i pomoć publike, a ona je najviše, 44 posto glasova, dala Velikoj Kladuši.

Poslušao ju je i osvojio 16.000 kuna. Na pitanju za prelazak drugoga praga nije više imao na raspolaganju džokere, ali je pogodio da je 8. kolovoza 1918. godine počela presudna Stodnevna ofenziva koja je trajala 95 dana.

POGLEDAJTE VIDEO:Sljedeće pitanje bilo je ono na kojemu je dao krivi odgovor ne znajući je li Latvija, Albanija, Moldavija ili Kosovo europska država koja se još uvijek ne može pohvaliti olimpijskom medaljom. Rekao je Kosovo, a točan odgovor je Albanija.

Nakon njega je na stolac sjela Silvia Kolarić, programerka iz Bjelovara. Ona je pak zapela na pitanju za 4.000 kuna. Upitala je publiku je li Buža, Graba, Jama ili Rupa s jedne strane dok se s druge nalaze Jelšane.

Publika je Grabi dala 19 posto glasova, Jami 31 posto, 25 posto dala je Buži, a 31 posto Rupi. Odgovorom kojem je džoker dao najviše glasova zaradila je 4.000 kuna.

Tko je jednog dana 1610. teleskopom promatrao Jupiter i uočio tri male 'zvijezde', a nakon nekoliko dana još jednu? Bilo je to sljedeće pitanje na kojemu je iskoristila džoker 'zovi'. Od ponuđenih - Galileo GalileiNikola KopernikChristiaan Huygens i William Herschel, džoker je rekao Galileo Galilei, a prihvaćanjem njegova odgovora osvojila je 8.000 kuna.

Kako bi saznala ili pogodila tko je u 'Posljednjoj zagonetci' glavnoga lika 'ubio', a u 'Nenastanjenoj kući' vratio ga u život, iskoristila je džoker 'pola-pola' kojim su od imena Agathe ChristieIana FlemingaArthura Conana Doylea i Stephena Kinga ostala posljednja dva pa se odlučila za Doyle i pogodila.

No za prelazak drugoga praga pitanje joj je bilo preteško stoga je odustala i kući ponijela 16.000 kuna. Tko rečenicom 'Rodoslovlje Isusa Krista, sina Davidova, sina Abrahamova' otvara Novi zavjet? Luka, Matej, Ivan ili Marko? Da je ostala u igri rekla bi, kaže, Ivan no točno je Matej.

Posljednji ovotjedni natjecatelj bio je Luka Terzić (19), maturant iz Svilaje pored Slavonskog Broda. Zapeo je na pitanju za 4.000 kuna. Nije znao što su F. Murray AbrahamGeoffrey Rush i Adrien Brody naučili za Oscara. Nudilo se plesanje baleta, ronjenje na dah, sviranje klavira i jahanje konja.

Zatražio je pomoć publike koja je ponovno znala kako je riječ o sviranju klavira kojemu je dala 70 posto glasova, tako da je Luka večerašnjega 'Milijunaša' priveo kraju s osvojenih 4.000 kuna.

POGLEDAJTE VIDEO:

Najčitaniji članci