Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
159 komentara

'Vjerujem u pravednost suda, nisam mogao izbjeći situaciju'

PRIJETI MU JEDNA DO OSAM GODINA ZATVORA: Tony je u studenom 2017. godine izazvao nesreću u centru Rovinja u kojoj je poginuo 62-godišnji Ibrahim Kevljani

Na Općinskom sudu u Pazinu započelo suđenje Toniju Cetinskom za prometnu nesreću
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
159 komentara

POGLEDAJTE JAVLJANJE UŽIVO:

Započelo suđenje Toniju Cetinskom u Pazinu Reporter Ivan Grgat

Posted by 24sata on Wednesday, 22 May 2019

Na Općinskom sudu u Pazinu u srijedu je u 9.30 sati započelo suđenje Toniju Cetinskom (49) za prometnu nesreću sa smrtnim posljedicama. Podsjetimo, Tony je u studenom 2017. godine izazvao nesreću u centru Rovinja u kojoj je poginuo 62-godišnji Ibrahim Kevljani. 

POSLJEDNJE INFORMACIJE:

10.45 - Ne bih smio sad puno ništa pričati s obzirom na to da će to potrajati. Samo mogu suosjećati dalje s obitelji unesrećenog. Nisam mogao izbjeći niti predvidjeti situaciju. Ostalo će sve biti na sudu i kako će se to razviti ne znam, ali vjerujem u pravednost suda i da će sve dobro ispitati. Nek bude pravedno - rekao je ispred suda Tony Cetinski. 

10.25 - Današnja rasprava se otkazuje. Novi termini rasprava bit će u više dana zbog mnogo vještaka. Novi termin je 15. srpnja u 9.30 sati i 16. srpnja u 10.30 sati. Tada će se ispitati toksikolozi, prometni vještaci i svi drugi.

10.22 - Sud je donio rješenje koga će se ispitati kao svjedoka i koji će vještaci biti u drugim raspravama. Zahtjev obrane za savjetnikom vještakom je odbijen.

Na Općinskom sudu u Pazinu započelo suđenje Toniju Cetinskom za prometnu nesreću | Autor: Dusko Marusic/PIXSELL Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

10.12 - Sutkinja je opomenula sve prisutne te ih zamolila da izađu van sudnice kako bi donijeli odluku o procesnim prijedlozima optužbe i obrane o izvođenju dokaza.

10.09 - Odvjetnik Marjanović pojasnio je da njihov vještak ne bi imao nikakvu ulogu, točnije ne bi postavljao pitanja i slično. Bio bi samo tu da konzultira obranu.

10.02 - Državno odvjetništvo na iznesene tvrdnje obrane kaže da se protivi da se dopusti korištenje pomoćnika vještaka.

9.52 - Sporno je je li Toni mogao vidjeti poginulog, zbog toga je i došlo do suđenja.

Odvjetnik kaže da dugo radi ovaj posao, ali nije stručnjak pa traži da sud dopusti sudskog vještaka kao pomoćnika. Traži i da se na mjestu nesreće u Rovinju na terenu još jednom  pogleda kuda se vozač kretao.

9.48 - Odvjetnik Cetinskog, Goran Marjanović osporava neke stajališta ovoga slučaja, pogotovo to što se sadržaj iznesenih teza ponavlja. 

Obrana traži da se svi dokazi neposredno iznesu, i podnosi zahtjev da kod rekonstrukcije i prometnog vještačenja bude i stručnjak.

9.43 - Traži se da se usmeno ispitaju svi vještaci radi njihovih nalaza i mišljenja vještačenja.

9.40 - Općinsko državno odvjetništvo tvrdi kako je Tony mogao izbjeći nesreću, a da će to i dokazati.

9.37 - Počela je rasprava, sutkinja Tanja Prenc Kanis pročitala je optužnicu, a Tony se izjasnio kako nije kriv.

Podsjetimo, općinski sud u Pazinu prihvatio je optužnicu Državnog odvjetništva koje je početkom 2019. godine podiglo optužnicu protiv Tonija Cetinskog, a koji se tereti da je 3. studenog 2017. u samome centru Rovinja iz nehaja skrivio prometnu nesreću u kojoj je poginuo 62-godišnjak.

Na Općinskom sudu u Pazinu započelo suđenje Toniju Cetinskom za prometnu nesreću | Autor: Dusko Marusic/PIXSELL Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

ZBOG NESREĆE U ROVINJU Suđenje Cetinskom: Prijeti mu jedna do osam godina zatvora

Predviđena kazna za koje se Cetinskog tereti je od jedne do osam godina, a sve prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Na Općinskom sudu u Pazinu započelo suđenje Toniju Cetinskom za prometnu nesreću | Autor: Dusko Marusic/PIXSELL Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Prema optužnici poznatog se pjevača tereti da je gore navedenog datuma oko 13,55 sati upravljao osobnim vozilom Mercedes, te da u nepreglednom lijevom zavoju nije prilagodio brzinu kretanja i stanju na cesti, preglednosti i slično. Zbog toga, okrivljeniku se na teret stavlja da nije obratio pažnju vozeći kolnikom Puste ulice, te da je tada vozilom prešao preko tijela pješaka, a koji je na leđima ležao na cesti narušenog zdravlja i u teškom akutnom alkoholiziranom stanju od 3,46 promila. Kevljanin je tada smrtno stradao.

CETINSKI EKSKLUZIVNO Tony: Noćima sanjam nesreću, a sinkopama se ja ne služim...

Sud je odlučilo da su dokazi koji je tužitelj stoga ponudio dostatni da se odradi suđenje, a da će na istom se i odlučivati je li Cetinski kriv ili nije.

Na Općinskom sudu u Pazinu započelo suđenje Toniju Cetinskom za prometnu nesreću | Autor: Dusko Marusic/PIXSELL Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Naši partneri pišu
Message