Obavijesti

Show

Komentari 2

Porin stiže u Osijek: 'Nakon dugo vremena napokon ćemo ponovno moći ući u dvoranu'

Porin stiže u Osijek: 'Nakon dugo vremena napokon ćemo ponovno moći ući u dvoranu'
15

Osim što će se velika dodjela odviti u petak, slavlje će potrajati cijeli tjedan. Naime, u Osijeku će tada biti 'Tjedan Porina', što znači da će od ponedjeljka do petka biti brojne manifestacije, zabave i koncerti...

VIDEO

Najuglednija glazbena nagrada, koja se dodjeljuje za proteklu godinu, vraća se uživo u Osijek nakon dugih 16 godina. Danas je otkriven i datum.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:14

Zbog ove velike vijesti za grad Osijek, upriličena je i konferencija za medije kojoj su nazočili gradonačelnik Osijeka, Ivan Radić, župan Osječko-baranjske županije, Ivan Anušić, predsjednik Upravnog odbora Porina, Frano Đurović i izvršni direktor Porina, Davor Drezga.

Na press konferenciji je tako otkriven i datum održavanja Porina u Osijeku, a to je 25. ožujka.

- 25. ožujka u Dvorani Gradski vrt u Osijeku upalit će se svjetla pozornice. Grad Osijek tada će biti ponosni domaćin svečane dodjele nagrade Porin. Brojni glazbenici, producenti, novinari, kritičari, ljubitelji glazbe i posjetitelji posjetit će te dane ovaj grad - rekli su iz grada na samome početku.

Tako je među prvima taj veliki dan komentirao i gradonačelnik Osijeka, Ivan Radić.

- Ponosni smo što će upravo Osijek biti domaćin 29. nagrade Porina i to, prvi puta, u dvorani Gradski vrt. Ugostili smo naše rukometaše, pobijedili smo kao najljepši Advent, a ono što nas najviše krasi je zajedništvo koje će, nadam se, osjetiti i naši glazbenici - rekao je ponosno Radić.

Porin je kao najuglednija glazbena nagrada ustanovljena 1993. godine, a prva je dodijeljena samo godinu dana kasnije. 
- Drago nam je što ćemo ugostiti najkvalitetnije i najbolje glazbenike iz Hrvatske i očekujemo vas u najjačem sazivu i najjačoj ekipi. Mi ćemo se potruditi biti najkvalitetniji i najbolji domaćini onako kako to znamo, u to budite sigurni - rekao je s osmjehom i župan Osječko-baranjske županije, Ivan Anušić.

Pred novinarima je govorio i izvršni direktor Porina, Davor Drezga, koji je otkrio da su već prije dva mjeseca bili u Osijeku kada su i dogovorili da će se velika nagrada ove godine dodjeljivati u najvećem slavonskom gradu.

- Ideja Porina je još od 94' ta da on putuje po Hrvatskoj. Od 2006. godine uglavnom je putovao po Dalmaciji i u Zagrebu zbog pandemije. Nakon dugo vremena, sada ćemo napokon ponovno moći doći uživo u dvoranu uz sve vrhunske glazbenike - rekao je Drezga.

Osim što će se velika dodjela održati u petak, slavlje će trajati cijeli tjedan. Naime, u Osijeku će se tada održati 'Tjedan Porina', kako ga je Drezga nazvao. To znači da će od ponedjeljka do petka diljem grada biti održane brojne manifestacije, zabave, koncerti i predstavljanje knjiga.

'Porin me ne zanima, zabranio sam da me nominiraju! U pauzi od estrade izgubio sam 40 kg'
'Porin me ne zanima, zabranio sam da me nominiraju! U pauzi od estrade izgubio sam 40 kg'

- Završili smo prvi krug prijedloga. Ti se prijedlozi sada obrađuju pa kreće glasanje. Nominacije će, vrlo vjerojatno, biti sredinom veljače u Zagrebu - rekao je i dodao da će se krajem veljače znati tko će nastupati na velikoj dodjeli u Osijeku.
Na sreću organizatora, mjere za kulturne programe se nisu mijenjale od rujna. To znači da će gosti dodjele morati imati Covid putovnicu ili negativni test te nositi masku i držati razmak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!
U MAKARSKOJ

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!

Vlatka se za ovu prigodu odlučila za bijelo odijelo, a ispod je nosila zelenu košulju. Većeslav je nosio sako, plavu košulju i traperice

Vlatka Pokos otkrila nam je da opet ljubi, a sad pokazala kako uživa u 'najdražem društvu'...
ČAROBNI DAN

Vlatka Pokos otkrila nam je da opet ljubi, a sad pokazala kako uživa u 'najdražem društvu'...

Bivša pjevačica i voditeljica u vezi je s Većeslavom Holjevcem, bivšim ragbijašom i unukom istoimenog bivšeg gradonačelnika Zagreba
Tužne sudbine reality lica: Vice umro nakon 'Večere',  Saša iz 'Farme' nije dočekao sina...
MILJENICI PUBLIKE

Tužne sudbine reality lica: Vice umro nakon 'Večere', Saša iz 'Farme' nije dočekao sina...

Nakon snimanja 'Večere za 5' ribar Vice je preminuo, a njegova obitelj je htjela da se epizode ipak emitiraju. Tužna sudbina zatekla je i neke druge kandidate domaćih realityja