Preminula je Vera Zima (68)... | 24sata
Obavijesti

Show

Preminula je Vera Zima (67)

Preminula je Vera Zima (67)
9

Srce mi je slomljeno jer to nije bila samo glumica nego i životni borac. Mogu samo reći da je maestralno odigrala Tamaru u mojoj predstavi, rekao nam je dramatičar, scenarist i prozaik, Davor Špišić

VIDEO

Legendarna glumica Vera Zima preminula je u subotu u 68. godini. Tužnu vijest potvrdio nam je i glumac Sven Šestak (46) koji nam je otkrio kako je glumica dugo bila bolesna. Vijest je pogodila dramatičara i prozaika, Davora Špišića (59) koji će joj do kraja života biti zahvalan na svemu što je napravila za njega. 

POGLEDAJTE VIDEO: Preminula je Vera Zima (67)

Pokretanje videa...

Vera Zima 01:21

- Srce mi je slomljeno jer to nije bila samo glumica nego i životni borac. Mogu samo reći da je maestralno odigrala Tamaru u mojoj predstavi. Tako borbeno i revolucionarno da ću joj zauvijek biti dužnik. Na probe nam je uvijek donosila neku hranu i bila nam kao majka - rekao nam je Davor. 

Rođena je kao Vjeročka Zimova, a djetinjstvo i mladost provela je u Pločama.

- Majka je bila pravi borac, jako zgodna i brižna prema nama. Držala je sve kutove kuće i svoju obitelj kao na dlanu. Otac, iako nije bio strog kao oficir, ali nije znao pokazati ljubav – pričala je Vera. 

'Mala s kamena', kako su joj tepali kolege, oduvijek je željela biti prva u svemu. Zato nije čudilo kad je prije studija glume od svoje 16. godine sebe uzdržavala radeći kao kontrolorka na autobusnoj liniji Drvenik – Ploče.

Odmah nakon završetka Akademije upala je u ekipu koje se rado prisjeća. Relja Bašić i Vanja Drach iz Teatra u gostima pozvali su je da s njima radi hit predstavu Ivana Kušana 'Čaruga', pa se tako već kao mlada glumica našla na pozornici među velikanima glumišta.

Vera je dobitnica i nagrade 'Vladimir Nazor' za životno djelo na području filma 2020. godine. Glumila je u brojnim predstavama, filmovima i serijama među kojima su 'Odmori se, zaslužio si', 'Stipe u gostima', 'Luda kuća', 'Cimmer fraj', 'Tražim srodnu dušu', 'Korak po korak', 'Kiklop', 'Metastaze', 'Novinar'... 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Severina oduševila stajlingom na koncertu, a svima zapela za oko majica: 'Vidim li ja dobro?'
PRATITELJI ZBUNJENI

Severina oduševila stajlingom na koncertu, a svima zapela za oko majica: 'Vidim li ja dobro?'

Severina je u subotu pjevala u Slanome, a uz majicu na prugice odjenula je kratke crne hlačice