Obavijesti

Show

Komentari 1

Preminuo Carlo Bonomi, glumac koji je posudio glas Pinguu...

Preminuo Carlo Bonomi, glumac koji je posudio glas Pinguu...
3

Ljubitelji Pingua odaju mu počast prisjećajući se njegove legendarne krilatice 'Noot noot' koja je odjekivala u dnevnim sobama diljem svijeta zahvaljujući Bonomiju

Preminuo je Carlo Bonomi, glumac koji je posudio glas drskom malom pingvinu iz crtića Pingu. Imao je 85 godina.

Ljubitelji Pingua odaju mu počast prisjećajući se njegove legendarne krilatice 'Noot noot' koja je odjekivala u dnevnim sobama diljem svijeta zahvaljujući Bonomiju.

Dječja serija pratila je šarmantnog pingvina čija ga je bezbrižna kreativnost ponekad dovodila u nevolje, ali ga je jednako često vraćala na noge. Bonomi je pomogao Pinguu i njegovoj obitelji pridobiti globalnu publiku, dajući glas u prve četiri serije.

Glumac je također bio poznat po sinkronizaciji lika Calimera ili Monsieur Linea u talijanskoj animiranoj seriji La Linea.

Kako bi protumačio te likove, Carlo Bonomi stvorio je vlastiti jezik, temeljen uglavnom na mješavini onomatopeje, što je njegove uloge učinilo razumljivim međunarodno. Parodirajući milanski dijalekt, ovaj je jezik inspiriran izrazima koje tradicionalno koriste klaunovi u Francuskoj i Italiji, piše RaiNews.

Nakon teške prometne nesreće preminuo glumac iz 'Magnuma'
Nakon teške prometne nesreće preminuo glumac iz 'Magnuma'

Osim animiranih serija, Carlo Bonomi je sinkronizirao mnoge reklame u Italiji (Ferrero, Findus…). Od 1985., bio službeni glas najava glavnog kolodvora u Milanu.