Obavijesti

Show

Komentari 36

Preživjela sam pakao bullyinga i zato želim pomagati drugima

Preživjela sam pakao bullyinga i zato želim pomagati drugima
14

Bivša natjecateljica 'Života na vagi' bila je žrtva zlostavljanja u školskim danima, a umjesto da je aktivno radila na sebi i mršavjela, ona je posezala za hranom jer joj je ona liječila tugu

VIDEO

Nezadovoljna svojim izgledom i kako se ono reflektiralo na kvalitetu njezinog života, Nina Martina Korbar (25) prijavila se u show 'Život na vagi'. Iako nije pobijedila, vratila je samopouzdanje i usvojila brojne zdrave navike. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:25

- U show sam ušla sa 124 kilograma i relativno brzo sam se priviknula na novu prehranu i treninge jer sam prije ulaska u show sama uspjela smršavjeti 26 kilograma i to mi je bio jako dobar temelj za 'Život na vagi' - rekla je Nina za Ekran te nastavila:

- Najteže mi je bilo ostati stalno fokusirana na treninzima koji su jako naporni i s vremenom sve intenzivniji, a imali smo dva do tri treninga dnevno. Motivacija nikad nije jenjala, ali fokus je ponekad padao i tu sam se učila biti disciplinirana. 

Martina je, kako kaže, uvijek bila 'deblja'. Nikada nije imala idealnu težinu, a potkraj srednje škole je došla do 150 kilograma

- Godinama se vjerojatno u meni skupljao stres i činjenica da sam uvijek mislila kako s viškom kila nikada neću biti dovoljno dobra. I umjesto da sam počela raditi aktivno na sebi, ja bih posezala za hranom jer mi je ona liječila tugu, bila je moj alat za sve. Pred kraj osnovne škole proživljavala sam bullying, a osjećaje sam krila u sebi - iskrena je Nina. 

Proživljavala je grozan pubertet, a kaže, čak su i školske klupe bile prepune uvreda na njezin račun.

- Jednom je čak profesorica rekla da taj dan nemamo s njom sat već da se čiste klupe jer su bile prepune užasnih natpisa i poruka za mene - rekla je bivša natjecateljica 'Života na vagi' kojoj je obitelj bila velika podrška. 

Kako kaže, višak kilograma joj je stvarao puno teškoća u životu što se tiče kupovanja odjeće, izlazaka s prijateljima, odlazaka na plažu, zbližavanja s partnerom... 

- Nikad nisam bila opuštena, uvijek i stalno sam bila ukočena, nezadovoljna i samo sam razmišljala kako sam nesretna i koliko želim smršavjeti - ispričala je Martina kojoj je jako smetalo što nije mogla izraziti svoj stil odjećom. 

Sretni zajedno: Luka objavio prvi selfie i razveselio Ninu
Sretni zajedno: Luka objavio prvi selfie i razveselio Ninu

Zbog svoje debljine, Martina je rjeđe izlazila jer se uvijek mučila s odjećom te je mislila da cijeli klub 'pilji' u nju i komentira njezinu kilažu. 

- Debljina nije ugasila moj društveni život jer sam jako otvorena osoba, volim izlaziti, zezati se i biti među ljudima, ali ga je ograničila - kaže Martina kojoj je od malih nogu strast pjevanje te razmišlja o pjevačkoj karijeri.

Kako kaže, trebalo je vremena da se privikne na razliku u kilaži, a osim što je transformacijom iznenadila sebe, i ostale je. 

- Moji su počeli plakati i vrištati kad su me vidjeli. Nisu se mogli prestati čuditi. Količina sreće i šoka ne može se opisati - rekla je Martina kojoj se događa da ju ljudi ne prepoznaju. 

Nina Martina iz Života na vagi: S 15 sam imala 105 kilograma
Nina Martina iz Života na vagi: S 15 sam imala 105 kilograma

Bivša natjecateljica postala je 'hit' na društvenim mrežama te svakodnevno prima poruke podrške. 

- Posebno su me dirnule poruke djece koja mi pišu da trpe zlostavljanja u školi, ali da ih moja priča gura naprijed, daje im snage da idu dalje i daje im vjeru u sebe - iskreno je rekla Martina te dodala kako se nada da će bullyinga u Hrvatskoj biti sve manje. 

Nina i dalje dođe u napast pa pojede nešto nezdravo, ali kaže da poanta više nije u tome već treba biti umjeren. Isto tako kaže, otkako se 'transformirala', sve je sretnija. 

- Napokon prava Nina izlazi na površinu, napokon se iskreno smijem svaki dan, osjećam se odlično, jako volim samu sebe i s guštom skidam višak kilograma koji je preostao - kaže. 

Iako joj je najveća greška bio manjak kretanja, Martina nije mogla odoljeti pekarnicama, tjestenini i finoj čokoladi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...
NAKON POLUFINALA EUROSONGA

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...

Mnoge je to zaintrigiralo, pa su odgovor na to pitanje potražili kod gospođe Ružice Višnjić, predsjednice Udruge osoba oštećenog sluha iz Vinkovaca

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'
AFERA NA EUROSONGU

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'

Nizozemski predstavnik na Eurosongu, Joost Klein, danas je trebao peti po redu nastupiti na probi
Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'
SMIJEŠI LI NAM SE POBJEDA?

Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'

Olga Hadjić nam otkriva što bi Marku Purišiću moglo stvoriti problem u finalu Eurovizije u subotu