Show

Komentari 33

Princ Philip 'lupao' bizarnosti: Žene pitao kakve gaćice nose, a djecu rasplakivao da su debela

Princ Philip 'lupao' bizarnosti: Žene pitao kakve gaćice nose, a djecu rasplakivao da su debela

Prije devet godina na službenom prijemu u Bromleyju, princ Philip je jednoj 25-godišnjoj djevojci rekao: 'Uhitili bi me da vam raskopčam tu haljinu'

Britanski princ Philip, vojvoda od Edinburgha i suprug kraljice Elizabete II. (94), preminuo je 9. travnja u 100. godini u grofoviji Berkshire. Tijekom godina, Philip je često nasmijavao javnost, ali bilo je i nekoliko šokantnih izjava. Prije 55 godina rekao je kako žene iz Velike Britanije ne znaju kuhati te je tako izazvao nezadovoljstvo kod sunarodnjakinja.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Ako ima četiri noge i nije stolica, ako ima dva krila, leti i nije avion, ako pliva a nije podmornica Kinezi će pojesti - rekao je 1986. tijekom sastanka organizacije World Wildfire Fund. 

Imao je iznenađujuću izjavu nakon što je vidio kako su Vojvoda i Vojvotkinja od Yorka 1988. uredili svoj dom.

- Izgleda kao soba prostitutke - rekao je tada Philip. Niti princezu Anne (70) nije poštedio zanimljivih izjava na njezin račun. Prokomentirao je njenu ljubav prema konjima.

- Ako ne prdi ili ne jede sijeno, nju jednostavno ne zanima - rekao je. Javnost je šokirao 2002. godine kada se susreo s Annabel Goldie (71), koja je vodila konzervativce u Škotskoj. Osvrnuo se na njezinu kravatu s kariranim uzorkom.

- Imate li gaćice od tog materijala? - pitao ju je princ. Prije devet godina na službenom prijemu u Bromleyju jednoj je 25-godišnjoj djevojci rekao: 'Uhitili bi me da vam raskopčam tu haljinu'. 

Ni čestitke mu nisu jača strana.

- Uspjeli ste da vas ne pojedu? - rekao je Philip jednom studentu tijekom službenog posjeta Papui, provinciji u Novoj Gvineji, aludirajući da plemena koja tamo žive su kanibali. Nije poštedio ni djecu. Godine 2001. dječak (13) mu je rekao da želi postati astronaut, a nakon što ga je odmjerio, Philip je rekao: 'Predebeo si da bi bio astronaut'. Dječaku su se zasuzile oči. 

I pred gluhonijemima se osramotio. 

- Gluhi ste? Nije ni čudo ako ste u blizini ovoga - rekao je Philip 1999. godine u Cardiffu, pokazujući na školski orkestar koji je svirao njemu u čast. 

Tijekom posjeta Pekingu 1986. godine, susreo se s Britancima koji tamo studirao.

- Ako ovdje ostanete puno duže, pa svima će vam postati kose oči - prokomentirao je Philip, koji nije poštedio niti slavne ljude. Tijekom nastupa Sir Eltona Johna promrmljao je da bi mu trebalo ugasiti mikrofon, a nakon što su mu rekli da Madonna pjeva u filmu 'Umri drugi dan', rekao je: 'Hoće li mi trebati čepići za uši?'

Najčitaniji članci