Show

Komentari 6

Producentska tvrtka 'Generala' je u blokadi, Vrdoljak poručio: 'Ne radite nepotrebnu aferu...'

Producentska tvrtka 'Generala' je u blokadi, Vrdoljak poručio: 'Ne radite nepotrebnu aferu...'

Račun je blokiran zbog kratkoročnog kredita kod jedne poslovne banke u stranom vlasništvu. To nema nikakve veze s raspolaganjem javnim novcem, niti je predmet interesa javnosti, rekao je Andrija Vrdoljak

Index neslužbeno doznaje kako je Kiklop film, tvrtka koja je producirala seriju i film 'General', trenutno u blokadi pa mu zbog zbog toga Hrvatski audiovizualni centar ne može isplatiti zadnju tranšu od ugovorenih 4,2 milijuna kuna, a ona iznosi nekih 250 tisuća kuna. 

HAVC je Index izvijestio i kako je provjera financijskog izvješća za proizvodnju dugometražnog igranog filma 'General' redatelja Antuna Vrdoljaka (88) u završnoj fazi te kako je Kiklop film opravdao dostavljene račune. Tvrtka je inače vlasništvu Antuna i njegova sina Andrije.

- Račun je blokiran zbog kratkoročnog kredita kod jedne poslovne banke u stranom vlasništvu. To nema nikakve veze s raspolaganjem javnim novcem, niti je predmet interesa javnosti. Stoga očekujem da ne radite nepotrebnu aferu - napisao je Andrija Vrdoljak u mailu kojim je odgovorio Indexu. Pokušali smo stupiti u kontakt s Vrdoljacima, no na naše pozive nisu odgovarali.

Inače, tvrtka Kiklop je producentica filma i serije na koje je utrošena vjerojatno rekordna količina javnog novca. Producenti su raspolagali sa povelikim budžetom, ali se dugovi za 'Generala' vuku. Hrvatska radiotelevizija dala im je 9,6 milijuna kuna, Hrvatski audiovizualni centar 4,2 milijuna kuna, a pomagali su i Ministarstvo obrane te brojne jedinice lokalne uprave i samouprave. Film je podržao i grad Zagreb s 1.799.999 kuna te Hrvatska elektroprivreda sa 600 tisuća kuna. 

Podsjetimo, Kiklop film imao je poslovnih problema, a nekim sudionicima projekta nisu bili isplaćivani honorari. Glumci Goran Navojec (49) i Mustafa Nadarević (77) su najpoznatije osobe s popisa osoba i tvrtki kojima su producenti filma i serije 'General' ostali dužni. 

 

 

 

 

Najčitaniji članci