Obavijesti

Show

Komentari 195

Prvi superfinalist je Palfi: Malo sam izgubljen i ne kužim baš...

Prvi superfinalist je Palfi: Malo sam izgubljen i ne kužim baš...
18

Misli da je današnju pobjedu i plasiranje u Superfinale zaslužio. Njegova taktika je, kaže, od prvog dana ista: dati maksimum, biti koncentriran i ne razmišljati o pobjedi niti o ičemu

VIDEO

Počeo je finalni tjedan u Masterchef kuhinji u kojemu smo dobili petero finalista. To su Nikola, Ivana, Marko Palfi, Petra Gerić i Kike. Ivana misli da je zaslužila da uđe u finale, ali nije to očekivala. 

- Ja se ne borim za pobjedu. Mislim da smo svi pobijedili - rekla je Ivana. Iz svoje perspektive ne osjeća napetost niti ikoga gleda kao konkurenciju. Kike je objasnila da se otpočetka osjećao pritisak dok se kuhalo jer kuhaju u Masterchef kuhinji, a ne kod kuće za ekipu. 

- Danas ne znam što bi moglo biti, možda nešto kao Test kreativnosti, a možda ćemo kopirati neko jelo - pretpostavljala je Ivana. Palfi je rekao da bi volio malo više slobode za početak finalnog tjedna: više namirnica, više izbora, više vremena i da je veći naglasak na kreativnom procesu i kuhanju. Nikola ne može reći da ne razmišlja o glavnoj nagradi, jer bi s njom imao temelj da može početi kao pravi kuhar.  

Prikazati sebe na tanjuru za direktan prolaz u Superfinale 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dino je rekao kako se nada da su kandidati ponosni na sebe jer je žiri ponosan na njih. 

- Nadam se da vas naše kritike nisu pretjerano pogodile i da su vas usmjerile - rekao je Dino. Mate im je rekao da moraju biti najbolji što su ikad bili.

- Samo će jedan osvojiti titulu drugog hrvatskog Masterchefa, i to onaj čiji tanjuri ovaj tjedan budu najbolji - Radovan je podsjetio. Danas kandidate nisu dočekale kutije kojima je inače započinjao njihov tjedan, ali ih je dočekalo iznenađenje. Morali su kreirati i skuhati vlastito jelo od namirnica prema vlastitom izboru bez ikakvih ograničenja. Važno je bilo da jelo prikazuje njih na tanjuru i bude njihova najbolja kreacija do sada. Za smočnicu su imali vremena koliko god su htjeli. Za kuhanje su na raspolaganju imali sat i pol.

Petra uzela najskuplje namirnice, jedno jelo joj nije uspjelo

Palenta, luk, anis, pačja prsa, celer, mrkva, klice, sečuanski papar... samo su neke od namirnica koje je za svoje današnje jelo odabrao Marko Palfi. Pripremao je pačja prsa s mješavinom kineskih začina i palentu s karameliziranim lukom i korijanderom. 

Nikola je također pripremao pačetinu u kombinaciji s pireom od gljiva i celera te salatom. Ivana se odlučila za pripremu salate s vongolama i deserta s jabukom i sirupom od mente i vanilije. Kike je pripremala buffalo wings na svoj način. 

Petri Gerić kuhanje nije išlo po planu. Odlučila se za dva jela s cijenjenom grdobinom, kovačem i škampima. Tortellini koje je planirala napraviti joj nisu uspjeli, pa je svu ribu na kraju umiješala u rižoto. 

- Mislim da je Petra puno željela danas. Više je htjela dokazati žiriju zašto je tu. Malo je previše toga uzela na sebe - komentirala je Kike. 

- Ako je netko pretjerao danas s namirnicama, onda je to Petra. Imala je za nahraniti barem 20 ljudi - rekao je Nikola. 

Utrka je bila neizvjesna

Prvo na redu za kušanje je bilo jelo koje je napravila Ivona Kristina. Dinu je bilo malo ljuto, mrvu banalno i već viđeno, ali je rekao da sveukupna izvedba ima smisla. 

'Moja morska priča', naziv je jela koje je napravila Petra Gerić. Žiri je komentirao izbor namirnica i količinu koju je uzela. 

- Koliko košta, mora biti dobro - rekao je Dino. Jelo mu je bilo ukusno, ali misli da se s manje novca također može napraviti ukusan tanjur. 

Nikolina patka nije bila dovoljno pečena iznutra, kožica je bila zagorena, ali rekao je da je to zbog začina. Objasnio je da prvo zapeče patku, pa onda stavi začine. Radovanu je dobro bilo i ukusno. 

- Ti moraš napraviti slatko - obratio se Mate Ivani. Žiri se složio da su joj jela dobra i ukusna, ali pomalo banalna te se na njima da još malo poraditi. Dino je od Palfija očekivao naprednije jelo, ali je to što je spremio bilo ukusno i Palfi je time pokazao da zna baratati okusima i aromama. Iako je dobila sjajne komentare, Ivana je mislila da će direktno u Superfinale ići  Palfi, Nikola ili Kike. 

- Ja sam iskreno šokirana komentarima. Naučila sam da mi jedna ili dvije osobe iz žirija kažu dobru kritiku, ali da sva trojica kažu da je ukusno... - bila je iznenađena Ivana. Palfi je pokušao biti objektivan i rekao kako smatra da on, Petra i Nikola imaju podjednake šanse za najvrjedniju pobjedu dosad jer svi imaju jednak broj grešaka. 

Kralj Kutije iznenađenja Palfi je prvi superfinalist 

Dino je rekao da nije nezadovoljan jelima, ali je očekivao nešto više. Rekao je kandidatima da se ne smiju bojati kuhati. Mate ih je podsjetio da su ovdje došli pobijediti. Žiri je kao najbolja dva jela danas izdvojio jela Marka Palfija i Petre Gerić. Zaključili su da je Petra napravila preraskošno jelo od čijih je namirnica moglo biti napravljeno pet tanjura, dok se Palfi odlučio za poznato jelo, bez previše eksperimenata. Ipak jedan je tanjur bio bolji od drugog. Marka Palfija je njegova patka uspjela odvesti direktno u Superfinale. 

Dosad je nanizao pet pobjeda, jedanput je pobijedio s timom kojemu je bio vođa i dvaput se borio u Izazovu šefa kuhinje da bi se svojim današnjim jelom plasirao direktno u Superfinale. 

- Malo sam izgubljen i ne kužim još što se dogodilo - rekao je. Misli da je današnju pobjedu i plasiranje u Superfinale zaslužio, budući da uvijek daje sve od sebe što nekad daje malo bolje, a nekad malo lošije rezultate. Njegova taktika je, kako kaže, od prvog dana ista: dati maksimum, biti koncentriran i ne razmišljati o pobjedi niti o ičemu. Ako sutra ispadne, Nikola će zadovoljno otići doma. 

- Borit ću se i ući u Superfinale s Palfijem - rekla je Kike te dodala kako je znala da je danas žiri neće prozvati. Ivana je znala da će Palfi pobijediti i navijala je za njega.

- S manje namirnica je napravio puno kvalitetnije jelo od Petre i drago mu je što je ušao u Superfinale jer od svih kandidata, po meni, on to najviše zaslužuje - rekla je Ivana za svog prijatelja Marka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 195
VIDEO

Tragedija u 'Večeri za 5': 'Vice je umro nakon snimanja, obitelj je htjela da se epizode emitiraju...'
ŠIBENSKI TJEDAN

Tragedija u 'Večeri za 5': 'Vice je umro nakon snimanja, obitelj je htjela da se epizode emitiraju...'

Vice Martinović obožavao je ribarenje. Tijekom sudjelovanja u showu 'Večera za 5' družio se i kuhao s Ivanom Brnadić, Florijanom Žižićem, Miloradom Casperom Miškovićem i Goranom Grguričinom

Sydney Sweeney je plesala bez grudnjaka pa poručila: 'Žao mi je što imam sjajne grudi...'
PORUKA HEJTERIMA?

Sydney Sweeney je plesala bez grudnjaka pa poručila: 'Žao mi je što imam sjajne grudi...'

Glumicu je nedavno kritizirala holivudska producentica Carol Baum. Unatoč negativnim komentarima, Sydney je uživala s prijateljima u Meksiku
Marija Šerifović o sinu: 'Nisam ga nazvala kako sam htjela jer su mi rekli da je to ime za psa'
ISPRIČALA DETALJE O MAJČINSTVU

Marija Šerifović o sinu: 'Nisam ga nazvala kako sam htjela jer su mi rekli da je to ime za psa'

Marijin sin Mario će početkom svibnja napuniti pet mjeseci, a pjevačica je otkrila zašto se odlučila za to ime, tko joj je najveća podrška i zašto ne voli dijeliti sinove fotografije