Obavijesti

Show

Komentari 125

Rahimovski ipak smije na Doru unatoč presudi zbog prijetnji ženi, ali na Potjeru ne smije ići

Rahimovski ipak smije na Doru unatoč presudi zbog prijetnji ženi, ali na Potjeru ne smije ići
11

S HRT-a u utorak nisu htjeli ništa komentirati, kao ni u srijedu nakon objave teksta. Neće ni komentirati. Kako doznajemo, Rahimovskog ipak šalju na Doru koja je u subotu u Opatiji

VIDEO

Kako smo jučer ekskluzivno objavili, natjecatelj Dore, koja je u subotu, Kristijan Rahimovski (39) osuđen je 30. listopada prošle godine zbog prijetnji bivšoj supruzi.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Kristijan Rahimovski 00:58

Prvotno je dobio osam mjeseci zatvora, no kazna je preinačena u uvjetnu u trajanju od dvije godine. Kristijan Rahimovski žalio se na presudu Općinskog kaznenog suda u Zagrebu iz siječnja 2020., a o žalbi je odlučivao Županijski sud u Slavonskom Brodu. Županijski sud u Slavonskom Brodu odbio je žalbu Kristijana Rahimovskog i potvrdio presudu Općinskog kaznenog suda u Zagrebu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Skandal uoči Dore: Rahimovski je na uvjetnoj kazni zbog prijetnji smrću bivšoj ženi
Skandal uoči Dore: Rahimovski je na uvjetnoj kazni zbog prijetnji smrću bivšoj ženi

Presuda je od 30. listopada pravomoćna. Rahimovski je na uvjetnoj sljedeće dvije godine. U slučaju da ponovi kazneno djelo u kaznu zatvora uračunat će mu se vrijeme provedeno u pritvoru 10. i 11. kolovoza 2018. godine. Prema presudi, Rahimovski je bivšoj supruzi telefonski rekao: “Pobit ću cijelu tvoju familiju, sad sjedam u auto i doći ću u Novalju, zaklat ću te, neće ti pomoći ni sva policija svijeta” te joj je više puta ponovio da će je ubiti. 

Rahimovski

Bivša supruga se uplašila i otišla na policiju u Novalji te ga prijavila. Njen otac izjavio je na sudu da je nakon razgovora s Rahimovskim plakala, bila vidno ustrašena i u šoku. S HRT-a u utorak nisu htjeli ništa komentirati, kao ni u srijedu nakon objave teksta. Neće ni komentirati. Kako doznajemo, Rahimovskog ipak šalju na Doru koja je u subotu u Opatiji.

Pravilnik za izbor hrvatskog predstavnika i pjesme za pjesmu Eurovizije glavni ravnatelj Kazimir Bačić donio je lani u listopadu. U njemu se ne navodi da natjecatelj Dore mora imati potvrdu o nekažnjavanju, što je slučaj, primjerice, kod prijave u HRT-ovu kvizu “Potjera”. 

Zbog koronavirusa Večernjakova ruža dodijeljena virtualnim putem

HRT nije potpisao ni Sporazum o prihvaćanju Smjernica Medijskog kodeksa o izvještavanju o nasilju prema ženama koji je izdala pravobraniteljica za ravnopravnost spolova 2019. godine u okviru EU projekta “Izgradnja učinkovitije zaštite: promjena sustava za borbu protiv nasilja nad ženama”.

- Neke od smjernica Kodeksa su da mediji u prvom redu moraju osuditi čin nasilja i staviti nasilnika u korelaciju počinitelja kaznenog i prekršajnog djela. Nadalje, žrtva se nipošto ne smije smatrati suodgovornom, ne smije se propitkivati njezin privatni život ili odati njezin identitet - izjavila je prilikom predstavljanja Kodeksa 2019. godine u HND-u pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić napomenuvši kako su mediji ključni u učinkovitoj zaštiti žrtava. 

Iako smo u srijedu poslali upit i glavnom ravnatelju HRT-a o osuđenom Rahimovskom, do zaključenja ovog izdanja nismo dobili odgovor. Prije 14 godina HRT je diskvalificirao Sinišu Vucu s Dore zbog optužbi za obiteljsko nasilje. Tony Cetinski, pak, koji nastupa s Rahimovskim i pjesmom “Zapjevaj, sloboda je” u utorak se nije javljao na naš poziv. Na njegov broj javila se njegova PR-ica.

- Kakve veze Tony ima s privatnim životom Kristijana Rahimovskog - rekla je. 

Nakon objave teksta o osuđenom Rahimovskom, Tony nam je poslao poruku da ga više nikad ne pitamo za nikakvu suradnju. Ispada da nije važno da netko neprimjereno nekome prijeti, nego onaj koji o tome piše. Prije nekoliko dana izjavio je da je dignuo kredit kako bi financirao projekt oko natjecanja na Dori s Rahimovskim, koji je autor pjesme koju izvode.

- Znači, da je normalno doba, da nije korone i svega ovoga što nam se desilo, ne znam bih li se toliko potrudio i uložio financijskih sredstava. Uzeo sam kredit! Uzeo sam kredit da mogu to sve financirati. Angažiran je nastup, angažirana je tematika, na kraju krajeva pjesma nije spora, dobra je, ima dosta ritma, dosta je energična - rekao je Cetinski za “IN magazin” prije nekoliko dana. 

vuco

Kako doznajemo, Kristijan Rahimovski je uvjeren da mu “netko želi smjestiti aferu uoči nastupa na Dori”. Sam nam je Rahimovski izjavio u utorak, kad smo ga zvali za komentar na presudu, kako “nema nikakvih komentara i da ga ne zamaramo glupostima”. Osim što je pravomoćno osuđen, Rahimovskom je sud naložio i da plati 1000 kuna sudskih troškova.

Rahimovski navodno planira uložiti takozvani “izvanredni pravni lijek na presudu”, no o kakvoj je točno žalbi riječ, nismo uspjeli doznati jer na naš poziv nije odgovorila ni njegova odvjetnica Tajana Babić. Kako nam kažu odvjetnici koje smo kontaktirali, Rahimovski tehnički može zatražiti tzv. “izvanredni pravni lijek”, no nakon pravomoćne presude morao bi dokazati teške pogreške u postupku, što je u praksi gotovo nemoguće. 

Rahimovski je u iskazu, stoji u presudi, izjavio “kako je bio ljut, kako nije uvrijedio ni opsovao oštećenu”. U žalbi je pak istaknuo da je “možda uvrijedio oštećenu, ali poriče da joj je izrekao riječi prijetnje”. Svoje ponašanje nadalje Rahimovski je pokušao opravdati “ponašanjem” bivše supruge navodeći kako ona odluke o zajedničkom djetetu dovodi bez dogovora s njim. Prvostupanjski sud nije prihvatio obranu Rahimovskog da “nije prijetio oštećenoj, kao i da nije imao namjeru ići u Novalju niti išta nažao učiniti oštećenoj”.

Sud je ocijenio kako je “takva obrana očigledno usmjerena na izbjegavanje njegove kaznene odgovornosti”. Sud je nadalje ocijenio kako nije bitno je li Rahimovski imao namjeru ostvariti prijetnju, nego je bitno utvrditi namjeru optuženika da izazove osjećaj straha za vlastiti život, što se u ovom slučaju i dogodilo. Nadalje, prvostupanjski sud je prilikom odabira vrste i mjere kazne za Rahimovskog vrednovao olakotne okolnosti da je otac troje malodobne djece i da se korektno ponašao tijekom sudskog postupka. No otegotna okolnost je da je dosad osuđivan, prekršajno i kazneno, kao i okolnosti u kojima je počinio kazneno djelo prijetnje bivšoj supruzi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 125
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju